celu skorzystałam z oferty Zielonego Sklepu . Znajdziesz w nim ekologiczne warzywa i owoce, zdrową żywność oraz naturalne kosmetyki i środki czystości. Dynia , która dotarła do mnie w paczce wraz z innymi produktami była w świetnym stanie Jeśli również szukasz warzyw i owoców z ekologicznych upraw sprawdź ofertę Zielonego Sklepu Link do sklepu: https://zielonysklep24.pl/ Do innych produktów, które użyłam
Via Gustopiec kolejne 10 minut. Kasza z warzywami: składniki na 6 porcji podawane z kotletami: 200g kaszy owsianej lub innej ulubionej (u mnie owsiana z Radix-bis) 3 paczki mrożonych warzyw każda po 450g (lub ugotowane ulubione warzywa)* 1 łyżka oliwy z oliwek Słodka papryka w proszku ulubione zioła do smaku Sól *poza sezonem dość często używam mrożonych warzyw
Fabryka pomysłówobrane po pół łyżeczki lubczyku, ziaren pieprzu i ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 łyżki sosu sojowego łyżka oleju 4 garście kiełków rzeżuchy – z wysianej 1 paczki nasion lub kupionej, ściętej nożyczkami 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach – obrane i pokrojone na kawałki 2 łyżki tartego chrzanu (może być kupny) 4 jajka ugotowane na twardo (opcjonalnie) – obrane
Ugotowane pozamiatanełyżka octu szczypta soli Masa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego 300 g masła Dodatkowo: 1/2 słoika dżemu morelowego 2 paczki herbatników (petitków) 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej ok. 50 g płatków migdałowych 2/3 szklanki soku pomarańczowego Budynie rozpuścić w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem migdałowym
Czerwień i błękitdużo pracy, a robi się ją dosłownie w 15 minut. Jest bardzo smaczna i szybko znika ze stołu. Składniki: 200 g sera żółtego puszka kukurydzy 4 jajka średni por paczka paluszków krabowych surimi 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego (albo więcej majonezu) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pora kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą
e-PrzepisyKulinarneatrakcyjnie wyglądające potrawy. Jak bowiem powszechnie wiadomo, je się także oczami i stąd zrodził się pomysł na tę Wielkanocną sałatkę. Dzięki uprzejmości firmy HAŃDEREK , trafiła do mnie kolejna paczka z pysznymi wędlinami. Jeszcze raz dzięki :) Jedna z nich, baleron, posłużył mi do przygotowania tej sałatki. Składniki: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę baleronu 1 szklanka pokrojonych w kostkę ogórków
Gosia gotujeopakowania śnieżki #łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kostki czekolady masa budyniowa 1 litr mleka 2 budynie z cukrem waniliowe 3 łyżki mąki wrocławskiej 1/2 szklanki cukru kryształu 3 żółtka 1/2 paczki migdałów zmielonych 1 masło przygotowanie Pierwsze robimy masę budyniową – wlewamy mleko do garnka, ok 2 szklanki z tego odlać i do tego mleka dodajemy budynie, cukier, żółtka, mąkę
Moje WyrobyKrewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych kombinacjach. Ja się skupię na klasycznej wersji krewetek smażonych na maśle z domieszką chili. Przepis oraz lista zakupów znajdziecie poniżej. Składniki: 1 paczka krewetek mogą być mrożone Masło 250 g 3-4 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych Sól Pieprz Vegeta Pieczywo 1 mała papryczka chili 2 szklanki wody Natka pietruszki Krewetki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przemycenia trochę szpinaku do posiłków dla małych i dużych pociech. Nie będę już rozwodzić się na temat makaronu ze szpinakiem i dodatkami przedstawiam poniżej składniki i przepis. Składniki 1 paczka mrożonego rozdrobnionego szpinaku 450 g 2-4 ząbki czosnku 20 – 30 szt. Pieczarek Suszone pomidory mogą być w ziołowej zalewie Sól Pieprz 1 średnia cebula Jogurt naturalny Tagliatelle ze szpinakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uwaga: na młodym zakwasie (takim pierwszy i drugi raz dożywionym, cały cykl trzydniowy) chleb wyrasta jakby mniej, ale daje radę. Ja po 2 wypiekach trochę już zrezygnowana dodałam 1/3 paczki suchych drożdży, był genialny- szybko wyrósł, a miał wszystkie walory chlebów na zakwasie: smak wilgotność... Jeżeli nie przeszkadza Wam dodatek drożdży lub zależy Wam na czasie, możecie postąpić
Smaczne ZdroweKREM CZEKOLADOWY: Składniki: 1 puszka mleczka skondensowanego czekoladowego 1 ½ kostki masła Wykonanie: Masło rozbić mikserem i powoli, po jednej łyżce dodawać mleczko czekoladowe. KREM WANILIOWY (do ozdoby zająca) 1 paczka kremu waniliowego – przygotować wg wskazań producenta. Dodatkowo przygotować dżem najlepiej porzeczkowy, malinowy lub jagodowy, ewentualnie truskawkowy. Wykończenie: Biszkopt przeciąć na połowę. Dolną warstwę biszkoptu posmarować dżemem oraz kremem czekoladowym
Przepisy BabciDodajemy po jednym serki danio miksując powoli do połączenia składników po czym dodajemy po szklance mleka w proszku. Miksujemy do połączenia składników. Masy nie należy zbyt długo miksować Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów opakowanie ulubionego cappuccino rozpuszczonego w 2 szklankach wody ( u mnie były to dwie szklanki kawy rozpuszczalnej) czekolada mleczna lub kakao do posypania wierzchu Biszkopt przekroić na pół
Kuchenne inspiracje Sylwiisłony karmel. :) Oczywiście kajmak możemy zrobić sami, jednak dzisiaj chodziło nam o uzyskanie pysznego deseru przy jak najmniejszym nakładzie pracy i w jak najkrótszym czasie. SKŁADNIKI: 1,5 dużej paczki herbatników (ok. 250 g) 0,5 puszki masy kajmakowej (ok. 200 g) sól 5 szklanek mleka 250 g margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy
Kuchnia od dwojgaproszku 500ml soku pomarańczowego firmy Hortex 500ml śmietany 30 lub 36% łyżka cukru pudru śmietanfix (lub inny stabilizator do śmietany) Składniki na dekorację: 150ml śmietany 30 lub 36% 3 paczki herbatników w czekoladzie śmietanfix (lub inny stabilizator do śmietany) mandarynki do dekoracji (ok. 25-30sztuk) łyżeczka cukru pudru Wykonanie ciasta: Żółtka ubić z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać
Mania Wypiekaniaszklanka mąki • 1 szklanka cukru • 1/4 szklanki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki wiórków kokosowych • 1/2 szklanki maku • 1 łyżka kakao Masa: • 1/2 litra mleka • 2 paczki budyniu śmietankowego bez cukru • 250 g masła (temp. pokojowa)* • 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: • kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki • 50 g płatków migdałowych • ½ szklanki wódki do nasączenia ciasta Polewa: • pół
W mojej kuchni