przepis na pączki - 6713 przepisów (strona:132/448)

Kolejny blog o zdrowym stylu życia – czy to ma sens? 158

pory nie udało im się przekształcić tego w stały, zrównoważony styl życia. Z każdym kolejnym podejściem są coraz bardziej przekonani,  że ich przeznaczeniem jest kanapa i paczka chipsów. Kolejną sprawą jest żywność jaka jest nam oferowana. I tu znów widzę dwa bieguny. Z jednej strony w sklepach jak grzyby po deszczu wyrastają półki dedykowane zdrowym, bezglutenowym, bezcukrowym, bio produktom

HealthyCreations
Sernik na herbatnikach i nutelli. 463

wiaderku) 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego na czubku łyżeczki proszku do pieczenia 100 g. masła kilka kropli olejku migdałowego Dodatkowo: 1 paczka herbatników ( 250 g.) kilka łyżek nutelli Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym żółtku i caly czas miksować. Wsypać mąkę i odrobinę proszku do pieczenia. Ponownie

Agusiowe smakołyki
Karaibska sałatka 195

zobaczymy , tym dwóm energii i witalności , nie brakuje…… Polecam , pyszna , ostra i inna niż wszystkie ! Składniki : 300 g szynki wędzonej kawałek białej części pora średniej wielkości 1/2 paczki , ugotowanego , makaronu świderki 3 – 4 plastry świeżego ananasa 1 papryka habanero – najlepiej świeża ( bez problemu do nabycia w sieciówkach ) lub suszona ,jeśli nie lubicie mega ostrych , użyjcie

Ogrodnik w podróży
TRUSKAWKOWA KOSTKA – ciasto bez cukru, bez glutenu, wegańskie (paczka z MoyEco!) 200

ostatnich dniach otrzymałam paczkę ze sklepu MoyEco – czyli sklepu, w którym znajdziecie EKO zdrową żywność, EKO kosmetyki, EKO środki czystości i suplementy diety. W środku znalazłam kilka ekologicznych produktów, a wśród nich między innymi mus truskawka – wanilia (zawierający 70% owoców i słodzony syropem z agawy), suszone truskawki Puffins (suszone próżniowo, dzięki czemu zachowały swoją słodycz i wartości

Via Gusto
Ciasto Pina Colada bez pieczenia 197

pieczenie ciasta, co z resztą nie każdemu wychodzi - bo nie musi! :) Ułatwiajmy sobie życie! Ja nie pozostaję bierna i ciągle myślę nad nowymi recepturami, bądźcie w gotowości! :) Potrzebujemy: 2 paczki herbatników po 200 g  1 puszka ananasów w syropie (kawałeczki) mleko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml mleka kokosowego 4 łyżeczki żelatyny 5 łyżek cukru kokosowego (jeżeli użyjecie białego

MamaOskarka
Makaron pod szpinakową pierzynką. 290

głowy i to był dobry pomysł :) Przepis zapisuję i będę go powtarzać, bo jest to smaczne i szybkie danie. Polecam, spróbujcie :) Składniki: 200 g. makaronu ( u mnie rurki) 1 paczka mrożonego szpinaku (450 g.) 1/2 opakowania sera typu feta (135 g.) 1/2 szklanki śmietanki 18% ( u mnie łaciata) 1 ząbek czosnku ( jeśli małe to 2) 150 g. sera żółtego sól

Agusiowe smakołyki
Migdałowy sernik na zimno a’la tiramisu 210

cukru pudru + 1,5 łyżki (jeśli za masa będzie za mało słodka) 3 – 3,5 łyżeczki żelatyny (latem więcej, 4 łyżeczki pełne) 3 – 4 łyżki mleka 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy kilka łyżeczek kakao do posypania Wykonanie Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Stopniowo dodajemy śmietankę, olejek. Masa powinna byc słodka

Raj dla Podniebienia
Tatar ze śledzia Iwasi 189

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny tatar ze śledzia IWASI . Dzięki uprzejmości sklepu internetowego  IKRA , dotarła do mnie jakiś czas temu przepyszna paczka z owocami morza. Dzisiaj dzielę się z Wami pierwszym przepisem i gorąco zachęcam do odwiedzenia tego sklepu. Produkty z najwyższej półki w bardzo atrakcyjnych cenach.  Składniki: 2 śledzie korzenne  iwasi 2 konserwowe ogórki

Gosia gotuje
Ciasto Poduszkowiec 246

wody gazowanej lub innego napoju typu cola/pepsi lub ewent. mleka 2 czubate łyżki kakao składniki na masę serową: 300 g sera twarogowego lub na sernik (użyłam "Mój ulubiony") 1/2 paczki budyniu waniliowego bez cukru, nieugotowanego 1/4 szkl cukru kilka kropel esencji pomarańczowej 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao

Gotowanie...to proste !
Prosty deser owocowy 1049

ostatnio moja specjalność. W weekend przygotowałam budyń z galaretką owocową – aż dziwne, że nie wpadłam wcześnej na to proste, ale genialne połączenie!  Oczywiście możecie zamiast budyniu z paczki (akurat ten, którego użyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal

Powiedz dietom nie
Kostka śmietankowa z migdałami 205

zaczęła tężeć. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie  cienką strużką wlewamy równomiernie żelatynę cały czas miksując. Gotową śmietankę wykładamy na migdały z miodem. Dodatkowo 2 paczki delicji, które układamy na białej masie oraz kilka tabliczek czekolady do starcia na wierzch ciasta. Po pyszne migdały i dobrej jakości dodatki zajrzyjcie na stronę  www.Skworcu.com.pl . Śmietanka ciemna

Apetyczna babeczka
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 151

moje przepisy, w których wykorzystałam karob - klik , a tu propozycje z kakao - klik . 4. Mieszanka Studencka - Jawo Kraków. Pyszny mix bakali, który idealnie nadaje się do podjadania prosto z paczki. Doskonale sprawdzi się też we wszelkiego rodzaju wypiekach, w tym w pysznych ciasteczkach. Opakowanie zawiera rodzynki, żurawinę, chipsy bananowe, chipsy bananowe w karmelu, orzechy ziemne, orzechy nerkowca, migdały, ananasa

Di gotuje
Chałka okrągła 168

razem postanowiłam zrobić piękną okrągłą chałkę, bardziej maślaną i mleczną niż tradycyjna. Prezentuje się rewelacyjnie, a smakuje jeszcze lepiej - spróbujcie koniecznie! Składniki: 500 g mąki pszennej szkl. mleka paczka suchych drożdży jajko 3 łyżki cukru 4 czubate łyżki miękkiego masła 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: roztrzepane jajko + łyżka mleka

wyzwania kuchenne
Ryżowy przekładaniec 243

puder zmiksować.  Kawę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Po wystudzeniu dodać do masy orzechowej - wymieszać. Można do masy dodać na tym etapie trochę ryżu preparowanego.  Ponadto: 1 paczka ryżu preparowanego 400 gram dżemu z porzeczki (u mnie była czerwona, może być i czarna)  Wystudzony biszkopt przecinamy wzdłuż na pół.  Na pierwszej części rozprowadzamy dżem porzeczkowy

Kuchnia smaków