przepis na orzeszki - 2000 przepisów (strona:89/134)

Najprostsze lody karmelowe - bez maszynki, bez jajek 141

konieczności ubijania jej na sztywno, wystarczy, że "powiększy" swą objętość. Zmniejszamy moc miksera i powoli wlewamy skondensowane mleko karmelowe, ciągle miksując. Jeśli chcemy podać lody z jakimiś dodatkami np. orzeszkami, należy je teraz dodać i całą mieszankę lekko przemieszać. Tak przygotowaną mieszankę przelewamy do plastikowego pojemnika z zamknięciem i wkładamy do zamrażalnika. Aby lody były bardziej puszyste doradzaj je podczas

Słodkie okruszki
Krem z cukinii 126

całość miksujemy za pomocą blendera. Pod koniec dodajemy jogurt i ponownie miksujemy, aż powstaną na wierzchu pęcherzyki powietrza, dzięki temu zupa będzie bardzo delikatna. Zupę można podać z prażonymi orzeszkami piniowymi. Smacznego

Moniki Smakołyki
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 173

Migdały -  czyli nasiona migdałowca. Dostępne są w postaci całych orzeszków, płatków, pokruszone lub w postaci mączki. Są źródłem białka, wapnia, kwasu foliowego, cynku, magnezu, a także witaminy B2 i B3. Są bogatym źródłem substancji odżywczych zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź,, błonnik, cynk. Wpływają korzystnie na tkankę mózgową i układ sercowo - naczyniowy, obniżają również poziom cholesterolu oraz zapobiegają

Ciastka - domowe słodkości
SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie 127

SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-mandarynka-papaja 125

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-ananas 108

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 129

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie 123

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-morela-gruszka 118

dojrzałe banany                         - 1 łyżeczka mielonych orzeszków coli - 1 mrożony banan

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-pomarańcza-morela 112

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji 134

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao 98

banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 131

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 100

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 111

mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 100g szpinaku

Wegańska kuchnia orientalna