przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:433/867)

Roti - indyjskie chlebki 120

wałek zawinąć w spiralę. Spiralę spłaszczyć nieco ręką i rozwałkować na cienki placek. Rozgrzać patelnię z grubym dnem i nie dodając już oleju, smażyć chlebki z obu stron (każdy chleb należy obrócić kilka razy, a w razie gdy zrobi się w trakcie smażenia zbyt wysoka kieszeń powietrzna, to docisnąć ją lekko). Fotorelacja z przygotowywania chlebków. Składniki na roti umieszczone

Passions hobbies life
Rwany chlebek pomidorowy 139

chlebek pomidorowy na sodzie i proszku do pieczenia może upiec na drożdżach. Oczywiście. Idąc dalej tym tropem znalazłam przepis, który być może spełni oczekiwania tych, który nie lubią chleba na proszku do pieczenia. Nie jest to zwykły chlebek. Raczej imprezowy ;) Można go pokroić, ale znacznie lepiej jest rwać po kawałku. 600 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 7 g drożdży instant

Kucharzyca
FIT kanapka z hummusem 222

znalazł, bo miewam z tym problem! Przygotowanie mojej wersji FIT Kanapki długo mi nie zajęło.  W chlebaku ostało się jeszcze pieczywo z wczorajszego, własnoręcznego pieczenia - przepis na chleb z kaszą manną wkrótce na blogu.  Na to solidne maźnięcie hummusem oliwkowym PRIMAVIKA . Mmmhhhmmm, jaki dobry! Gładki i aksamitny, z kawałkami oliwek w środku, lekko kwaskowaty, z posmakiem sezamowym - zdecydowanie

Grunt to przepis!
Zakwas do żurku lub barszczu białego, 158

wstawię za 5 dni. Będzie to jeszcze przed Wielkanocą Dokładnie wymieszać mąkę z ciepłą wodą i wlać do dużego słoika. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku i kromkę chleba razowego. Przykryć gazą i odstawić w ciepłe miejsce. Codziennie zamieszać, zostawić tak na 5 dni. Następnie odcedzić i czysty zakwas wlać do butelki i wstawić do lodówki. Można go zaraz

Kuchnia Pokoleń
Cebularz warszawski 153

zimno lub podpiec tuż przed podaniem, u nas nieodłączny dodatek do hummusu , wszelkiego rodzaju sałatek i owoców morza.  Czas przygotowania: 80 minut Porcje: 5 (foremka 25x10 cm) Składniki: Chleb 620 g mąki pszennej 300 ml ciepłej wody 50 g oliwy 40 g drożdży świeżych 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru mąka do podsypania  Farsz 100 g cebuli

SzczyptaSmaQ
Pasta z wędzonej makreli 186

rybę widelcem, następnie wymieszaj dokładnie całość. Dopraw na końcu solą i pieprzem do smaku. Moja propozycja podania pasty - wybierz swoje ulubione grissini. Pasta świetnie smakuje też z różnymi rodzajami chleba, najlepiej grubo posmarowana. :) Smacznego

Garniec Magalie
BEZGLUTENOWY CHLEB DYNIOWY 170

słodki chleb (ale w wersji glutenowej) jest bardzo popularny w społeczności amiszów w stanie Pensylwania. Spożywany głównie na słodkie śniadanie lub przekąska w środku dnia. Nie jest słodki jak ciasto, trochę przypomina chałkę, jest na prawdę pyszny. Wspomagałam się przepisem z książki The Homestyle Amish Kitchen Cookbook. SKŁADNIKI: - 0,5 mąki ryżowej (przesianej) - 0,5 mąki kukurydzianej (przesianej

Kuchnia bezglutenowa Loli
Twarożek po wiedeńsku – z czosnkiem 250

wyłącznie na słodko – z cukrem i śmietaną. Pamiętajmy, żeby naszym dzieciom pokazywać różne smaki niech ma możliwość wyboru tego, co lubi Twarożek wybornie smakuje z własnymi bułkami lub chlebem. Ja uwielbiam do twarogu pić kakao. Drukuj Twarożek po wiedeńsku - z czosnkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 gr sera białego ( dałam półtłusty) mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku

Mieszam w Garnku
Tuste ze jabkym i śliwkōm (Smalec z jabłkiem i śliwką) 186

łognia, wciepcie tam pokrōne jabko, śliwki, prziprawy, fajnie wymiyszejcie, przelyjcie do jakego gorczka abo krauzy i fertich. Jak tyn fet już ochōdnie, 21 to nic yno brać sznita 22 chleba, smarować i smacznego 1 dostanę 2 sąsiada 3 koleżanki 4 kawałek 5 słoniny 6 chodowany 7 przez 8 ciągle 9 karmę 10 topić słoninę 11 słoika 12 gotowe 13 wiozę

Chop w kuchni
Chlebki z kaszy jaglanej i ryżu 188

Chlebki ze strony www. magdalirl.com  dla dbających o swoją dietę , poziom cukru i dla starających się zrzucić coś nieco z boczków, tak jak ja. - 200

Pasje Jolki
Smalec domowy ze starej kuchni 131

Poezja smaku, rozkosz dla podniebienia, ideał amatorów pajdy chleba ze smalcem. Przepis pochodzi od Pyza na widelcu ...mniam <3   Składniki 1,5 kg świeżego boczku 1 kg boczku wędzonego (z przyrostem tłuszczyku) 1 kg słoniny 700 g cebuli 3 duże zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony 2 większe winne jabłka   Przygotowanie Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
domowy humus 145

miksujemy na gładką masę. Dodajemy stopniowo wodę i miksujemy. Jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję dodajemy opcjonalnie oliwę z oliwek i miksujemy. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Możemy podawać do chleba lub z warzywami

Domowy Smak Jedzenia
chleb orkiszowy z suszonymi pomidorami 289

oliwy duża garść pestek z dyni 4 łyżki sezamu 1 saszetka drożdży w proszku tj: 7 gram / 25 gramów świeżych Wszystkie składniki wymieszać razem - zostawić trochę sezamu do posypania chleba na wierzchu przed pieczeniem , powyrabiać ciasto około 5 minut , odstawić w keksówce na około 35 minut i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Smacznego

na gazie
Chleb z kminkiem 189

Kolejny szybki chleb tym razem z kminkiem i ziołami prowansalskimi z różnych mąk. Jest pulchny w środku i ma bardzo chrupiącą skórkę . Polecam bo jest szybki a smaczny.   Składniki na dwa chlebki : - 500 g mąki typ 650 - 100 g mąki razowej typ 1850 - 100 g mąki żytniej typ 2000 - 50 g świeżych drożdży - 2 płaskie łyżki soli - 1 łyżka

Wypieki Rene
Kminek, aby wegusy nie dawały gazu. 182

potrawy jak szalony. Czego oczy nie widzą… ;-). A tak w ogóle to kminek do końca życia będzie mi się kojarzył z Krakowem, bo właśnie tam jadłam najlepszy chleb na świcie, zawierający właśnie dodatek tej przyprawy. Podstawową korzyścią medyczną związaną z kminkiem jest jego dobry wpływ na trawienie. Jest wiatropędny czyli pomaga na problemy „gazowe” i dolegliwości żołądkowe

greenscarf