ziół ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Twaróg rozgniatamy widelcem,wrzucamy pokrojoną w kosteczkę szalotkę,dodajemy starte na tarce rzodkiewki ,posiekany drobno koperek,rzeżuchę,jogurt bałkański,sól i pieprz,zioła .Mieszamy dokładnie.Smacznego.Podajemy z kromką chleba lub bułeczką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo często robię przeróżne pasty do chleba. Dziś dzielę się z Wami szybką i bardzo smaczną pastą z twarogu i ogórka kiszonego. By wyczarować taką pastę nie potrzebujemy wiele, wystarczy twaróg, ogórki i dużo pietruszki. Składniki: 200 g twarogu 2-3 ogórki kiszone 1/2 małej cebuli 1/2 pęczku pietruszki jogurt naturalny/ majonez sól, pieprz Wykonanie: Twaróg wrzucić do miski
magiczna kuchnia Kasimniejsze kawałki. Mniej więcej półtorej szklanki wody z gotowania szparagów dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Śmietanę łączymy z żółtkiem, a następnie wlewamy do zupy. Chleb tostowy kroimy w kostkę a następnie rumienimy na suchej patelni lub w piekarniku. Pokrojone na kawałki mięso wykładamy na talerz, zalewamy zupą, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, posypujemy obficie posiekanym
Smaki Na Talerzułagodnej musztardy świeży koper PRZYGOTOWANIE: Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny (lub octem) , następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Pasta najlepiej smakuje na 2 dzień koniecznie na świeżym domowym chlebie ! Gorąco zachęcam do wypróbowania SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniatagliati finemente. Mescolate bene il tutto. Ciasto przelewamy do podłużnej foremki (10x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. **** Versate il composto nello stampo (10x25 cm) foderato con carta da forno. Chleb pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. **** Infornate il pane in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 35-40 minuti. Smacznego
La grande e la piccola cuocaBardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, chrzan, majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki, żeby smaki ze sobą się połączyły i pasta ostygła. Pyszna pasta, polecam
Kuchnia PokoleńDziś kolejna smaczna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Jak wiecie nie jestem zwolenniczką kupnych wędlin,chleba też jem bardzo mało - jeśli jednak mam ochotę na kromeczkę to wolę zjeść zdrowo i smacznie. Polecam wiec mój przepis na pastę z kurczaka,indyka - zależy z czego robimy rosołek. U mnie była to kura szczęśliwa bo z własnej hodowli. Składniki
Niespełnione zdolności kulinarneHej Dziś propozycja dla ,,niejadków”. Często w rozmowach słyszę, moje dziecko nie chce jeść. Co robić?" Zacznijmy od efektowniejszego wyglądu. Potrafimy robić zapiekanki? Zróbmy je
Tylko pyszniewyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na 1-2 godziny do napuszenia. Piekarnik rozgrzać do 250 st.C. Teraz można chlebki dowolnie naciąć ostrym nożem lub żyletką (opcjonalnie). Blaszkę z chlebami wstawić do piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 225 st.C i piec przez 25-30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić chlebki na kratce. Smacznego! Przepis pochodzi
Nastoletnie Wypiekanietwardo. Dekoracje są wiosenne, więc mogą posłużyć dalej. Zajączki, baranki i pisanki schowam do drewnianej skrzynki i powędrują na strych. A z gotowanych jajek możemy zrobić pyszną pastę na chleb. Przepis pochodzi od mojej Mamy, nie podam więc konkretnej ilości
dolcevitainmykitchenmarchewkowe buły są cudowne, czyli nie klapną i choć wyglądają na początku że są płaskie to w piekarniku skoczą do góry. Polecam zabawy z warzywami przy pieczeniu bułek czy chlebów. Jak zrobić wodę zakwasową znajdziecie pod linkiem, tak samo jak i zakwas na bazie wody zakwasowej. Tutaj dzisiaj przepis na bułki marchewkowe, są pyszne, mają sprężysty miękisz i chrupiącą skórkę
Moje Małe Czarowaniesię zrobić ją kolejnym razem z podwójnej porcji i może tą drugą część uda się przetrzymać te 2-3 tygodnie A domowa bryndza, rozsmarowana z odrobiną oliwy na domowym chlebie… no cóż.. nie da się opisać. Na pewno też podzielę bryndzę i do części dodam płatki papryki a do pozostałej kminek. Taki słoiczek wychodzi z 4 l mleka
Mieszam w Garnkuskładników i wyszedł mi jeden bochenek o wymiarach 25 x 11 cm Ale nie wiem czemu podczas pieczenia lekko na środku opadł:( Nie miało to jednak wpływu na smak chleba, zakalca nie było
Proste Potrawynajlepsze smarowidło do chleba jakie ostatnio robiłam.Niech się chowa paprykarz ze sklepu , ten ma smak i strukturę paprykarza szczecińskiego jak za dawnych lat mimo , że użyłam tutaj wędzonej makreli zamiast usmażonej ryby.Od dziś w moim domu kupny paprykarz poszedł do kosza.Zapraszam.Spróbujcie sami czy tak się rzeczy mają. 1 makrela wędzona 1 mała marchewka 2 cebule
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki