przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:251/600)

zielony sernik na zimno 157

niemu nie tylko miała oryginalny smak ale też całość nie była zbyt słodka. Ciasto lekkie i orzeźwiające, w sam raz na upały.  *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 500 g sera na sernik ( z wiaderka) słoiczek dżemu agrestowo-kiwi 3 jajka(...)łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki zielonej (kiwi lub agrestowa) na wierzch: 200 g drobnych winogron bez pestek 1 opakowanie galaretki gruszkowej Upiec biszkopt: biała ubić na sztywno, następnie dosypywać cukier a później dodać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, wymieszać. Przełożyć do foremki i piec w 175*C około 25 minut. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kostaka biszkoptowa z masą Danone, galaretką, malinami i jeżynami. 191

wykonaniu ciasto biszkoptowe z masą z serków Danone, galaretki, malin i jeżyn. Powiem Wam że jest bardzo pyszne i szybko znika z talerzyków:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki typ 550 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa z serków: 4 serki truskawkowe Danone 5 śmietan(...)patyczka. Serki przekładamy do miski, dodajemy śmietankę, i śmietanę fix, mieszamy mikserem tak długo aż masa zgęstnieje. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l przegotowanej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Biszkopt przekrawamy na pół i spodnią część przekładamy do blaszki, następnie wykładamy masę serkową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu dobrze dociskając. Wierzch smarujemy 4 łyżkami dżemu z czarnej porzeczki.Na dżemie układamy

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym 171

Masło orzechowe, maślany krem, mocno czekoladowe biszkopty… A to wszystko z okazji naszej szóstej rocznicy ślubu. Sugerując się jej nazwą, zwaną cukrową musiało być, chcąc nie chcąc słodko, z dużą ilością cukru I taki oto jest ten torcik czekoladowy z masłem orzechowym. Nie będę oszukiwać, że słodki i kaloryczny nie jest, bo jest… Ale wyobrażacie sobie mocno czekoladowe(...)wilgotne biszkopty, ala brownie, krem maślany na bazie masła orzechowego, czekoladowo-gorzkie ganache, całość ozdobiona orzeszkami, czekoladki z masłem orzechowym… Uwierzcie mi dajcie się skusić, dla takich słodkości warto zgrzeszyć   Składniki na biszkopt: 350 g mąki pszennej 400 g cukru kryształu 105 g kakao 1 łyżka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka

Made By Mom And Son
ciasto czekoladowe z gruszkami 152

Lekkie ciasto z dużą ilością musu czekoladowego i mięciutkimi gruszkami. Biszkopt w tym cieście jest puszysty i wilgotny, nawet nie przypomina tradycyjnego biszkoptu. A to za sprawą oleju i odrobiny coca-coli, które go spulchniły. Jeśli piekąc biszkopt mam pod reką jakiś gazowany napój to zawsze dolewam odrobinką, wtedy ciasto jest mniej suche. Polecam Wam także ten trik i zapraszam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
z kefirem,wiśniami pyszny deser... 137

Składniki: wiśnie bez pestek 1/2 kg, galaretka 1 opakowanie/poziomkowa, kefir 400 ml, żelatyna 3 listki, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 180 gram spód będzie wierzchem - forma silikonowa 24x24 cm, na dnie rozsypać umyte, wypestkowane wiśnie,wlać galaretkę poziomkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do stężenia na stężałej galaretce poukładać biszkopty, żelatynę w płatkach namoczyć(...)kefirze i podgrzać w mikrofalówce, wymieszać, wlać galarertkę cytrynową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody i wszystko wymieszać, wlać na biszkopty trochę i do lodówki poukładać wiśnie, wlać resztę kefiru i do lodówki najlepiej na całą noc nożem maczanym w wodzie oddzielić deser od formy, nakryć talerzem i obrócić, delikatnie zdjąć formę - deser jest orzeźwiający, nie za słodki

W Mojej Kuchni Lubię
Tort śmietankowo czekoladowy 209

Tort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)cukru sok z cytryny Przygotowanie : Biszkopt: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić pianę na sztywno, dodać cukier dalej ubijać. Następnie miksując dodawać po jednym żółtku i olej, zmiksować. Na samym końcu dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem, ostrożnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach

Kuchnia Danusi
Słodki prezent z truskawkami 146

tortownica o śr. 21cm Składniki:    400g serka mascarpone,  300g śmietanki 36%,  3 czubate łyżki cukru pudru,  500g świeżych truskawek,  2 opakowania podłużnych biszkoptów w cukrze. Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz stopniowo, stale ubijając, dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować krótko, aż składniki się połączą. Truskawki umyć, odszypułkować(...)ćwiartki i dodać do masy serowej, wymieszać. Resztę truskawek przepołowić i odłożyć do dekoracji. Połowę masy wyłożyć na środek tortownicy o śr. 20cm, po czym na bokach ustawić pionowo biszkopty, rozsmarowując jednocześnie krem tak, by biszkopty się nie przewracały. Wyłożyć resztę kremu, równomiernie rozsmarować. Na środku ułożyć pozostałe truskawki. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Tuż przed podaniem obwiązać wstążeczką

Z miłości do słodkości
Torcik a'la Malakoff 110

która jest niezwykle smaczna i godna do wypróbowania. Uwielbiam ten torcik! Jest po prostu rewelacyjny w smaku i ciężko poprzestać na jednym (hmmm, dwóch?) kawałku! 1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów (180g) 200g dżemu z czarnej porzeczki (około 1/2 słoika) 1/2 szklanki wody (nie co więcej) 20 ml likieru orzechowego 80-100g orzechów (u mnie po 20g włoskich, nerkowca, pekan(...)mleka. Całość energicznie mieszać do zgęstnienia masy. Masło ubić na puch i miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu oraz sok z cytryny. Dżem wymieszać z wodą. W tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 rozrobionego dżemu. W szczeliny między ciastkami powtykać owoce z dżemu, a całość skropić odrobiną likieru orzechowego. Następnie wyłożyć połowę kremu i kolejno nasączone biszkopty skropione likierem oraz

Di gotuje
Torcikowe ciasto z owocami 182

swoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1 litr śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody  2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno. Do piany dodawać po łyżce cukru cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Do masy

Cakes By Kejt
Biszkopt z rabarbarem + film 155

Biszkopt z rabarbarem czyli awaryjne ciasto dla niespodziewanych gości to znakomity pomysł na podwieczorek do popołudniowej kawy, stanowi również pyszny smakołyk dla dzieci. Najlepiej smakuje oprószony cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych, kwaśnych owoców tj. rabarbaru, agrestu, jabłek lub czarnych i czerwonych porzeczek.       składniki na tortownicę 23 cm 5-6 łodyg rabarbaru 5 jajek szklanka cukru kryształu szklanka(...)dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu układamy pokrojony rabarbar. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st C około 35-40 minut a po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.   Artykuł Biszkopt z rabarbarem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Tort mandarynkowo-ananasowy 197

Lekki tort na jasnym biszkopcie przełożony masą z serka mascarone i kremówki oraz mandarynkami i ananasami. Ma delikatny i orzeźwiający smak. Będzie smakował i dzieciom i dorosłym. Ten prosty tort może przygotować każdy. Nie wymaga on ani specjalnych umiejętności, ani doświadczenia. Przygotowuje się go szybko i wystarczy mu 1-2 godziny w lodówce przed podaniem. Składniki na tortownicę o średnicy(...)Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki tortowej mała szczypta soli 1 łyżka masła do wysmarowania boków tortownicy Krem do przełożenia 2 warstw: 500 g serka mascarpone (2 opakowania) 200 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 1 puszka mandarynek (można zastąpił świeżymi manadarynkami, dokładnie oczyszczonymi z błon

Trzeci talerz
Tort makowy z masą serowo - karmelową 150

pyszny, delikatny, wilgotny, a masa serowo – karmelowa to mój ulubiony smak w deserach. Tort nawet szybko się robi a smakuje... wybornie   (tortownica średnicy 24 cm)   Składnik na biszkopt makowy: 200 g zmielonego maku 6   jajek 120 g cukru 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 płaska   łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego(...)twarogu zmielonego dwa razy, lub z wiaderka (ja użyłam „mój ulubiony”) 510 g masy krówkowej „kajmak” 2 łyżki cukru 100 g masła             Wykonanie biszkoptu: Mak zalałam wrzącą wodą. Wstawiłam na gaz do gotowania na 15 minut. Przełam na gęste sito, żeby odsączyć z nadmiaru wody, a następnie odcisnęłam.   Jajka rozbiłam. Żółtka wbiłam

Kuchnia u Krysi
Torcik z musem brzoskwiniowym 285

wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka brzoskwiniowa W tortownicy (26cm)  wyłożyć warstwę biszkoptów. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. Odstawić na kilka minut do napęcznienia. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować!). Zimną(...)śmietankę ubić na puch, dodać cukier puder, jogurt, i cały czas miksując, wlewać powoli ciepłą żelatynę. Masę delikatnie wylać na biszkopty. Odstawić do lodówki do stężenia (ok pół godziny). Brzoskwinie i 1/3 syropu zmiksować na gładki mus, zagotować. W gorącym musie brzoskwiniowym rozpuścić 2 galaretki. Ostudzić. Można przyspieszyć wkładając letni mus do lodówki i gdy zacznie tężeć wylać na warstwę

Smakołyki Asi
SERNICZEK CYTRUSEK 189

częstujcie się :-) Składniki: 70 dag sera białego 80 g margaryny lub masła 70 g cukru kryształ 3 galaretki (o smaku truskawki, agrestu i pomarańczy) 2 galaretki cytrynowe paczka okrągłych biszkoptów  wyciśnięty sok z 1 cytryny Przygotowanie:  Dzień przed zrobieniem sernika najlepiej rozpuścić galaretki. Przygotować trzy miski. Do każdej z nich nalać po 200 ml wrzącej wody, a następnie(...)cytryny i wlać wystudzoną galaretkę cytrynową, wymieszać. Na koniec dodać skręcony biały ser i dokładnie wymieszać robotem do momentu, gdy masa serowa będzie gładka. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać 1/2 masy serowej. Na ser za pomocą łyżeczki wykrawać kawałeczki galaretek i układać jedną obok drugiego lekko dociskając do masy, czynność powtarzamy do momentu wypełnienia powierzchni tortownicy. Na wyłożoną

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto słodka pokusa 174

Bardzo smaczne i efektowne ciasto, przełożone pyszną masą śmietanową z posypką  smaku batona Kit Kat oraz masą kajmakową. Po przekrojeniu bardzo ładnie się prezentuje biszkopt. Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa z wafelkami: 500 ml. śmietany 30% 9 łyżek posypki waflowej(...)schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatynę, na końcu dodajemy posypkę waflową Kit Kat, delikatnie miksujemy. Masę wykładamy na biszkopcie, na masę układamy herbatniki, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Na herbatniki wykładamy masę kajmakową, równomiernie rozsmarowujemy, układamy herbatniki, lekko dociskamy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder wymieszany

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania