przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:246/600)

Tort Mascarpone z truskawkami 103

Czyż może być lepszy prezent dla Dziadków niż taki tort? Jeszcze zdążycie zrobić. Będą zachwyceni! Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 1/3 szklanki cukru • 1/3 szklanki mąki pszennej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 30 ml mocnego espresso Masa serowa • 500 g sera mascarpone • 500 g jogurtu greckiego • 3 czubate łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 4 płaskie łyżki żelatyny Polewa truskawkowa(...)opakowanie truskawek mrożonych 450 g • 3 łyżki cukru • 2 łyżki kisielu truskawkowego bez cukru • 2 płaskie łyżki żelatyny Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej chwilę ubijać. • Dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. • Mąkę z proszkiem przesiać prosto do jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Nie ubijać! • Na koniec wlać napar

To co kocham
Ciasto Krówka 128

Krówce szansę… niestety ciągle pyszna i niestety nadal z posmakiem zdrady. Ale i tak jestem z siebie dumna, za Krówkę oczywiście. Składniki: Biszkopt • 4 jajka • 3/4 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa • 250 g masła • 1,5 szklanki mleka(...)mąki pszennej Masa kajmakowa • 1 szklanka orzechów włoskich • 1 puszka mleka słodkiego skondensowanego Polewa czekoladowa • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady • 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. • Wrzucić żółtka i delikatnie ubić. • Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia prosto

To co kocham
Torcik biszkoptowo-serowy z truskawkami 119

tygodniu nie zanosi się na to. Może jeszcze będą po niedzieli. A na razie delektuję się torcikiem! Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: Biszkopt • 4 jajka • 3/4 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa • 200 g masła • 1/2 szklanki cukru pudru • 200 g serka śmietankowego • 2 łyżki(...)soku z cytryny Poncz • 1/2 szklanki wody • 3 łyżki rumu • sok z 1/2 cytryny Dekoracja • 500 g truskawek • kilka kostek czekolady gorzkiej • 100 g płatków migdałowych Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. • Wrzucić żółtka i delikatnie ubić. • Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia prosto do miski

To co kocham
Cytrynowiec 377

Nieziemsko dobre ciacho ;) Lekkie, orzeźwiające, bardzo cytrynowe. Intensywnie cytrynowa masa budyniowa na biszkopcie, z lekką pianką cytrynową. Całość udekorowana herbatnikami i cytrynowym lukrem ;) Ciasto jest kwaskowate i niezbyt słodkie. Świetnie wygląda, dobrze się je kroi. Polecam! Ps. Zapraszam na konkurs organizowany przez http://angloville.pl/konkurs/ Ciekawa nagroda, do zdobycie bez większego wysiłku ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu(...)proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej szczypta soli Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijać. Miksując., dodawać żółtka, jedno pod drugim. Do ubitej masy dodać

Domowa cukiernia Ewy
Tort gruszkowo kajmakowy. 201

Dziś polecam Wam naprawdę świetny tort gruszkowy. Z opisu może wynikać , że jest bardzo pracochłonny ale wcale tak nie jest. Musicie się przekonać sami. Zapraszam do przygotowania. Składniki na biszkopt;  5 jajek  10 dag cukru  pół łyżeczki proszku do pieczenia  10 dag mąki  5 dag mąki ziemniaczanej  3 łyżki ciemnego kakao  2 łyżki(...)kryształu Dodatkowo;  mała puszka kajmaku około 300ml  3 łyżki mleka  około 100 ml syropu z gruszek  płatki czekoladowe do dekoracji  Przygotowanie; Zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Jajka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą masę. Około 7 minut. pod koniec ubijania dodajemy wodę. Następnie przesiewamy obie mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Delikatnie  łyżką drewnianą

Radość kipiąca uśmiechem.
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 874

Drożdżowe Śledzie po Kaszubsku według Gessler Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) Ciasta Klasyczny Keks z Bakaliami Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi Ciasto "Pijak" Ciasto "Rafaello" na Biszkopcie "Weselna Dama" z Masą Budyniową Przysmak Szwarcwaldzki Najlepszy Murzynek "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji Ciasto "Królewiec" Ciasto "Metrowiec" Ciasto "Szachownica" Kruche z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe(...)Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto "Krówka" Miodownik Kokosowo-Orzechowe z Powidłami

Słodka Strona
Rogale marcińskie (wersja 2) 160

łyżek zwykłego cukru szczypta soli 2 jajka nadzienie 0,5 kg białego maku 150 g masy marcepanowej 1,5 szklanki cukru pudru 2-3 łyżeczki cukru wanilinowego 5 podłużnych biszkoptów 100 g migdałów 50 g orzechów włoskich  100 g orzechów brazylijskich garść rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej lub cytrynowej kilka kropelek aromatu migdałowego 3-4 łyżki śmietany(...)upływie czasu - mak odcedzić i bardzo dokładnie odsączyć. W międzyczasie migdały sparzyć wrzącą wodą i usunąć z nich skórkę. Rodzynki zalać wrzącą wodą i poczekać, aż lekko namiękną. Biszkopty bardzo drobno pokruszyć. Mak, orzechy i odcedzone rodzynki zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach. Marcepan utrzeć z cukrem pudrem. Podczas ucierania dodawać po łyżce masy makowo-orzechowej. Cały czas miksować

Ugotować
Tort z kremem i karmelizowaną gruszką 131

wiadomo coś słodkiego i od razu lepszy i piękniejszy świat. Karmelizowana gruszka w torcie to nowość w moim kulinarnym świadku.Tak eksperyment stal się czynem :)    Składniki na biszkopt : jaja 5 szt L mąka pszenna 8 łyżek cukier 4 łyżki Składniki na krem: śmietana 30% 400 ml mascarpone 250 g cukier 2 łyżki kakao 2 łyżki barwnik czerwony trzy(...)kropelki Składniki na gruszkę karmelizowaną: 6 łyżek masła 6 średnich gruszek takich średnio twardych 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy w jedna stronę.Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto biszkoptowe. Piekę 20 minut

Różowa kuchnia
Rogale Marcińskie 875

włoskich  100 g migdałów  100 g suszonych fig 100 g suszonych daktyli bez pestek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 120 g marcepanu 5 okrągłych lub podłużnych suchych biszkoptów  3 łyżki śmietany 30 % 3 białka szczypta soli    Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka szklanka cukru pudru,  1 łyżeczka soku z cytryny,  odrobina gorącej wody(...)wrzątkiem, parzymy 30 minut, a potem odsączamy na sitku. Orzechy, figi i migdały również parzymy, a migdały dodatkowo obieramy ze skórek. Następnie wszystko to mielimy dwukrotnie, dodajemy śmietanę, pokruszone biszkopty, skórkę pomarańczową, cukier i dokładnie mieszamy. Masa ma być gęsta, ale tak by można ją było rozsmarować (jeśli jest rzadka dodajemy więcej biszkoptów, jeśli bardzo gęsta odrobinę śmietany). Ciasto wyjmujemy

Cynamonowe szczęście
Jabłecznik z śmietankową pianką 179

Bardzo lubię taką wersję jabłecznika. Jest on lekki i delikatny, z widoczną strukturą jabłek zanużonych w galaretce. Polecam,bo jest naprawdę smaczny.   biszkopt:  3 jajka 3 łyżki cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  wkładka jabłkowa:  5 jabłek (ok. 800 g) 2 łyżki cukru trzcinowego 2 galaretki cytrynowe 2 szkl. wody pianka śmietankowa(...)puszystą masę,dodać mąkę przesianą z proszkiem,delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę ( użyłam kwadratowej 26/26 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 25 minut w temp. 180*. Upieczony biszkopt wystudzić. Jabłka obrać i pokroić w kostkę,włożyć do garnka,dodać cukier i smażyć kilka minut uważając by jabłka za mocno się nie rozgotowały i zachowały widoczne kawałki. Galaretki rozpuścić

Kolorowa kuchnia Elki
Banany w czekoladzie 246

wybór padł na banany w czekoladzie. Prosty deser, a daje świetne pole do popisu. Efekty zobaczysz na zdjęciu, a poniżej możesz obczaić przepis. Składniki (dla dwóch osób): 8 biszkoptów (takich dla dzieci z paczki) 1 banan Tabliczka gorzkiej czekolady Sok z 1 cytryny Przyrządzanie deseru zacznij od wyjęcia niedużego garnka i wlania do niego wody. Tak z połowę. Dobierz(...)postaw na garnku głęboki talerz. Będziesz robił tak zwaną kąpiel wodną.Połam czekoladę na kostki i wrzuć na talerz. Mieszaj tak długo, aż będzie bardzo płynna. Teraz weź biszkopty i na każdym z nich, na środku zrób kleksa z czekolady. Tylko nie umaziaj całego biszkopta. Niech to wygląda estetycznie . Następnie, weź plastry banana i przyklej je do piszkoptów. Musisz

manslogblog
Biszkopt kakaowy z truskawkami 189

TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS: powyżej 60 min           -PORCJE: 20   Biszkopt kakaowy z truskawkami BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao MASA ŚMIETANOWA 1/2 l śmietany kremówki 30% śmietana Śnieżka(...)śmietanki fix 3 łyżki żelatyny DODATKOWO 30 dag truskawek 3 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno, następnie dodać żółtka. Obie mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wmieszać łyżką do masy jajecznej. Piec około 25 min w 180st. MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu

Gotuję Testuję
ŁABĘDZI PUCH – CIASTO KOKOSOWE Z KRUSZONKĄ 185

bułki kajzerki są składnikiem masy! Każdy dziwi się, kiedy to słyszy a potem już tylko oblizuje się ze smakiem. Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 22 x 28 cm ) BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 1 łyżka MASA: * bułki kajzerki – 2 szt * mleko – 3 szkl * cukier(...)dżem aroniowy lub z owoców leśnych – 1 słoik KRUSZONKA KOKOSOWA: * masło – 2 łyżki * kokos – 100 g * cukier – 0,5 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy cukier i miksujemy, aż piana będzie lśniąca. Wrzucamy po 1 żółtku, a następnie dodajemy przesiane mąki – dokładnie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania