Yogurt Cake, without baking SKŁADNIKI: 1 paczka biszkoptów 0,5l jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny (48g) owoce (np. truskawki, borówki, winogrono) 3 galaretki 1/4 szklanki cukru (50g) INGREDIENTS: 2 servings 1 pack sponge biscuits 0.5 l natural yoghurt 6 teaspoons granulated gelatin (48g) fruits (eg. strawberries, blueberries, grapes) 3 jellies 1/4 cup sugar (50g) PRZYGOTOWANIE Galaretki przygotuj według przepisu(...)Jedną wlej na płaski talerz (foremkę) i odstaw do lodówki. Dwie zostaw do wystudzenia w kubku (poza lodówką). Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości ciepłej wody. Spód foremki wyłóż biszkoptami (1). Zastygniętą na talerzu galaretkę pokrój w kostkę. Pokrój na połówki owoce które mają być na wierzchu ciasta (2). Jeśli żelatyna zastygła to rozpuść ją ponownie w kąpieli wodnej (powinna
Better Life By Auntie Juwygląd😀 Nie trzeba być wykwalifikowanym cukiernikiem by upiec moje ciacho, wystarczą chęci a z pewnością każdy je wykona bez problemu i będzie mógł się rozkoszować smakiem z rodziną👌 Składniki: biszkopt: -2 szklanki mąki (ja dałam ryżowej) -3 jajka -3 łyżki słodzika -1 łyżka kakao -szklanka maślanki -pół szklanki oleju -1 łyżeczka octu winnego -1 łyżeczka sody masa: -2 budynie waniliowe(...)śmietanka 30% -saszetka śmietan fix Przygotowanie: 1. Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Formę (22 cm) wykładamy papierem i wylewamy masę. Pieczemy biszkopt 40 min 180 stopni i odstawiamy do ostygnięcia. 2. W między czasie przygotowujemy budyń wedle przepisu i również odstawiamy do ostygnięcia. 3. Biszkopt kroimy na 3 części (górną możecie wyrównać
Zdrowie i pysznie na talerzukońcu moje upragnione maliny. Dziś obowiązkowo na śniadanie kefir z malinami, a na deser lekkie tiramisu malinowe. Smakuj obłędnie mimo, że w smaku różni się prawdziwego. Składniki: opakowanie biszkoptów długich ok 140 g 1 galaretka malinowa 0,5 szklanki wrzątku szklanka świeżych malin + do dekoracji 400 ml śmietany 30% 2 śmietanfix szklanka cukru wiórki czekolady(...)ostudź, wymieszaj razem ze zmiksowanymi malinami. Śmietanę ubij na sztywną pianę razem z cukrem, na sam koniec dodaj śmietanfix. W formie 18 cm x 18 cm umieść biszkopty namoczone w malinach, następnie wyłóż bitą śmietaną i powtórz czynność, tak aby były dwie warstwy biszkoptów. Górę ciasta udekoruj wiórkami czekoladowymi i świeżymi malinami. Tiramisu umieść w lodówce
Niezły Młynekprzy okazji wykorzystałam. Składniki: -60 g herbatników (ja dałam pół kakaowych, pół zwykłych)* -750 g twarogu chudego* -50 g czekolady gorzkiej -200 g śmietanki 30% -8 szt biszkoptów -1 galaretka truskawkowa -2 łyżki żelatyny/agar-agar -filiżanka zaparzonej ulubionej kawy *możecie dać gotowy twaróg sernikowy *herbatniki możecie zastąpić biszkoptami bez glutenu, które są dostępne np w Biedronce. Przygotowanie: 1. Jeśli(...)wedle uznania 7. Do zmielonego sera dodajemy ubitą śmietankę, żelatynę i wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Powstałą masę wylewamy na spód i wyrównujemy. 8. Biszkopty moczymy w kawie i układamy na wierzch naszego sernika. Wszystko zalewamy galaretką i do lodówki najlepiej na noc . Wartości odżywcze: 1900 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuobraniem go ale myślę, że po kilku razach dojdę do wprawy. Bo mam na mango już milion pomysłów. *foremka 23*23 cm (16 porcji) Składniki: 16 okrągłych biszkoptów na warstwę serowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% 300 g serka homogenizowanego waniliowego łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru na piankę: galaretka o smaku tropikalnym 250 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego(...)lodówki) na wierzch: duże, dojrzałe mango galaretka o smaku pomarańczowo-morelowym (bez żelatyny, tężejąca w godzinę) Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodać serki homogenizowane i żelatynę. Zmiksować. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania(...)śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka 30% - 1 saszetka fix śmietany - dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa) Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni. 2. Budynie gotujemy według przepisu
Zdrowie i pysznie na talerzuczasu, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia Składniki: Spód: około 120g biszkoptów (użyłam podłużonych) około 100-120ml mocnej, zaparzonej, ostygniętej kawy Wierzch: 500g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 350g gotowego sera(...)czekolady 1. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. 2. Tortownicę o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Na dnie poukładać biszkopty i nasączyć je ostygniętą kawą ( patrz FILM ). 2. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z wanilią. 3. Napęczniałą żelatynę podgrzewać na małym ogniu, czasy czas mieszając, że się rozpuści (potraw
Mała Cukierenkałasuchy i czekoladoholicy - zbiórka ! Ten przepis jest dla Was ! Łatwa tarta czekoladowa , którą przygotujecie naprawdę szybko. Przepis z serii tych prostych, ale zachwycających. Kruchy kakaowy spód, na bazie kruszonych biszkoptów, aksamitny mus czekoladowy i owoce. Wybierajcie sezonowe. Ja do mojej tarty wykorzystałam maliny - zwykłe i te o nieco zaskakującym, czarnym kolorze. Jesśi tylko zostaną Wam okrawki ciasta biszkoptowego - nie wyrzucajcie(...)rozkruszcie. Potem przechowujcie w suchym, zamkniętym słoju lub od razu przygotujcie tartę. PRZEPIS NA CZEKOLADOWĄ TARTĘ Z MALINAMI Składniki na czekoladową tartę z malinami Kruchy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Mus czekoladowy: 150 g czekolady deserowej 200 g śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: świeże maliny lub inne
kolorowotorcikowoPrzepyszne tiramisu, orzeźwiające, lekkie, że aż chce się wziąć dokładkę :) Składniki na formę 23 x 19 cm: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów "lady fingers" (200gr) 250 gr mascarpone 200 ml śmietanki 30 % lub 36 % 4 łyżki cukru pudru Diamant <--Klik 200 gr truskawek + 1 płaska łyżeczka żelatyny 200 gr brzoskwiń + 1 płaska łyżeczka żelatyny brzoskwinia i truskawki do dekoracji(...)odstawiamy. Tak samo postępujemy z brzoskwiniami. 2. W wysokim naczyniu ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz partiami mascarpone. 3. Zaczynamy od musu brzoskwiniowego. Maczamy w nim biszkopty i układamy na dnie naczynia. Puste przestrzenie, delikatnie tylko zalewamy musem. Następnie wykładamy połowę masy z mascarpone. 4. Teraz maczamy biszkopty w musie truskawkowym i układamy na masie, puste przestrzenie
Gotowanie...to proste !wierzchu. Zdrowy to on nie był ale kiedy rozpieszczać dzieciaki jak nie w ich święto? Na taki torcik każdy mały łasuch się skusi. *tortownica 18 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia barwniki w proszku: żółty, różowy, niebieski łyżeczka naturalnego ekstraktu z pomarańczy na przełożenie: 250 g serka mascarpone(...)kremówki 2 łyżki cukru pudru łyżeczka żelatyny dodatkowo: paczka podłużnych biszkoptów 150 g cukierków lentilki Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier a następnie po żółtku i ekstrakt. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i podzielić na trzy części. Do każdej wmieszać po odrobinie barwnika. Tortownicę wyścielić papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasernikowego 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kopiaste łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Polewa: 100 g czekolady 8 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt : Jajka ubić z cukrem przez około 7 minut do czasu, aż powstanie jasna, puszysta masa. Pod koniec dodać olej. Następnie do masy jajecznej powoli wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)chwili połączenia się składników. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Upieczony biszkopt odstawić do lekkiego wystygnięcia i zdjąć papier. Naponczować. Masa malinowa: Maliny zalać 350 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretki malinowe. Dokładnie mieszać aż galaretki
My simple kitchenSKŁADNIKI: 7 podłużnych biszkoptów 2 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml mleka kokosowego (z kartonu) 2-3 łyżki cukru pudru 3 dag posiekanej gorzkiej czekolady 1 galaretka żurawinowa 15 dag mrożonych lub świeżych malin WYKONANIE: Dno foremki o wymiarach 26x11 cm (u mnie silikonowa ze szklanym dnem) wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/3 wrzącej wody. Dobrze(...)smaku cukier puder. Mleko kokosowe roztrzepać miotełką ze schłodzoną żelatyną, a następnie dodać do kremówki. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę rozłożyć równą warstwą na biszkoptach i wstawić foremkę do lodówki. Galaretkę żurawinową rozpuścić w 1,3 szklanki wrzątku, odstawić do wystudzenia. Na stężałej masie śmietanowej rozłożyć maliny i zalać je tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki
Kuchenne zapiski Edytyciasto. Dzisiaj jest to torcik kokosowy ( uwielbiam wszystko co kokosowe), który stał się moim urodzinowym przysmakiem. Wygląda tradycyjnie ale czytając przepis przekonacie się, że wcale taki nie jest. Biszkopt jest na bazie mąki kokosowej a masa to połączenie płatków ryżowych oraz wiórek kokosowych. Uwierzcie mi, że smakuje jak oryginalne Rafaello. Jest delikatne i rozpływa się w ustach. Do tego(...)znika bardzo szybko :) Składniki Biszkopt - 4 jajka - 4 łyżki cukru kokosowego - 40 gram mąki kokosowej - pół łyżeczki proszku do pieczenie – u mnie bezglutenowy Wykonanie Białka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywną pianę powoli dodawając cukier. Następnie dalej miksując dodawałam po jednym żółtku – za każdym razem do momentu połączenia. Na koniec wsypałam mąkę kokosową i delikatnie połączyłam całość
Health-Fit-Lifeskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa na wierzch sernika 300 ml gorącej wody parę truskawek na wierzch sernika wykonanie: Tortownicę (ok.25 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Galaretki rozpuszczamy gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia(...)zmielone sera dodajemy wystudzone masło oraz cukier i miksujemy na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy, aż masa stanie się aksamitna. Przekładamy do tortownicy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na wierzchu sernika układamy pokrojone truskawki, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wstawiamy do lodówki
Domowy Smak Jedzenianiektórzy TAK JAK JA wiele razy próbowali, i jakoś różnie to bywało, czasem mniej lub bardziej smakowało. Dlatego sernik na zimno proponuję, który szybko się przygotowuje. Biszkoptami, owszem spód jest wyłożony, ale z sezamem, masłem i migdałami połączony, dzięki temu z bardzo delikatną masą serową, smakowo kontrastuje, a po dodaniu arbuzowo - truskawkowej galaretki rewelacyjnie smakuje. Taki(...)Składniki na wysoką tortownicę o średnicy ok. 25 cm: spód kruchy: 12 szt. okrągłych biszkoptów, 50 g bardzo miękkiego masła lub rozpuszczonego, 100 g ziaren sezamu, 40 g płatków migdałów, masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego mielonego (1 wiaderko), 150 g cukru pudru Królewski, ok. 8 łyżeczek żelatyny (więcej niż na 1 litr), 200 ml słodkiej śmietanki 30%, + 1 kopiasta
Moniki Smakołyki