wolne dni. Dzisiaj szybko przechodzę do zdjęć, bo praca na mnie czeka : * idealny kubeczek na kawkę * jesień idzie, będzie kakao z piankami * w gazecie też byłam, przepis na burgery znajdziecie tutaj * sałatka w nowych miseczkach gruszkach * pyszna kawa z S :* * chyba już ostatnie kwiaty cukinii - były pyszne * spacer po lesie * ta to zawsze śpi Więcej zdjęć
Magiczne Życie MartySalsa meksykańska to delikatnie słodko-pikantny sos na bazie pomidorów, który możemy użyć do różnego rodzaju mięs, tortilli, burgerów, czy nachos'ów. Przepis znalazłam na stronie Filozofia Smaku. Polecam!:) Składniki: 1,5 kg pomidorów 3 papryki (u mnie dwie czerwone i jedna żółta) 2 cebule pokrojone w kostkę 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku drobno posiekane 6 łyżek
Czerwona Porzeczkastwierdziliśmy, że frekwencja zdecydowanie przekroczyła oczekiwania organizatorów. Tłumy kłębiły się przy stoiskach i trzeba było czekać 20-30 minut, aby dostać swoje danie. Największą popularnością cieszyły się stoiska z burgerami. Mimo że było ich ze cztery, to i tak trzeba było czekać w kolejce nawet godzinę. Niestety zrezygnowaliśmy ze spróbowania hamburgerów, mimo że bardzo na nie liczyliśmy. Takiej liczby odwiedzających
Chilli Czosnek i Oliwasłodka, delikatna i aromatyczna. Taka cebulka nie ma nic wspólnego z wyciskającą łzy, ostrą surową odpowiedniczką.Karmelizowana cebula jest podstawą sławnej francuskiej zupy cebulowej. Inne wykorzystania to: dodatek do burgerów nadzienie do tart, tartinek, gallette jako zwieńczenie steka przygotowuje się z niej świetne sosy do mięs. Jak widzicie, większość odwołuje się do kuchni francuskiej.W Internecie możecie również spotkać się
Chilli Czosnek i Oliwakanapce (np. z jakimś serem - żółtym, czy feta, lub z jajkiem sadzonym) z greckim jogurtem, jako to się robi na Kos można go używać zamiast ketchupu, np. do frytek, burgerów jako dip do chipsów, nachosów jako salsa do mięs ciepłych i zimnych, np. do grillowanego kurczaka grzanka z dżemem i serem feta może być fajną przekąską na przyjęcie w fikuśnych
Chilli Czosnek i Oliwatego warzywa i w takiej formie są słodsze i delikatniejsze niż ugotowane. Można pokroić je w cienkie plasterki i przygotować pyszne chipsy z dodatkiem grubej soli morskiej, dodać do burgerów, lub zrobić sałatkę. Ja szczególnie lubię połączenie buraków z serem feta. Za'atar do bliskowschodnia mieszanka przypraw zawierająca zazwyczaj suszony tymianek, oregano, majeranek, prażony sezam oraz sól, ale może zawierać
Chilli Czosnek i Oliwakoktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać się przepisy na owe smakołyki. Pozostałe dziewczyny częstowały m.in. tartaletkami wytrawnymi, burgerami, różnego rodzaju muffinami, ciastami, ciastkami, lemoniadą, domowym chlebem i pastami do chleba ( była pasta z bobu, był różowy hummus ) i wieloma innymi pysznościami. Kto nie był, niech żałuje i przybędzie
kolorowotorcikoworaju- pierś z indyka nadziewana owocami suszonymi i szpinakiem, z dodatkiem skórki cytrynowej, ostrej papryki, pieprzu, miodu, balsamino, wina. Zdrowe burgery- mięso mielone z indyka, jajko, papryka czerwona, natka pietruszki, cebula czerwona, podane z sosem chili Winiary, majonezem, śmietanką i posiekaną pietruszką. Podane na sałacie i przełożone grillowanymi plastrami bakłażana
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można podawać z kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrillowanym kotlecie układamy świeże listki szałwii. Taka ilość składników wystarczy na przygotowanie pikantnych kotletów wieprzowych grillowanych dla 2 osób. Polecam też przepisy na inne grillowane mięso: – meksykańskie mini burgery – domowe hamburgery z warzywami The post Pikantne kotlety wieprzowe grillowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwłókna i w takiej postaci zjeść. Metoda ta pochodzi z południowo-wschodnich stanów USA i jest to kolejny przykład na genialność tego kraju. Najczęściej serwuje się je w kanapkach, burgerach z rożnymi sosami. Ja podałam z knedlami i ogórkami kiszonymi. Obiad był full wypas. I proszę się nie obawiać, włączenie na 10 godz. piekarnika nie pociąga za sobą
Bernika - moj kulinarny pamietnikbardzo aromatyczne. A polane sosem miodowo-musztardowym wynosiło me kubki smakowe na wyżyny ! Wszystkie steki są grillowane, doprawiane jedynie solą i pieprzem.w KUŹNI poza stekami zjecie jeszcze burgery, dania obiadowe, śniadania i dużo więcej.Ja tam na pewno wrócę i Wam także polecam skierować swe kroi w stronę ul. Północnej 30A w Lulinie. Kuźnia - solidna micha to miejsce warte
kolorowotorcikowoMięso upiec na grillu po około 3 minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i podpiec również na grillu. Na każdej bułce położyć po liściu sałaty, następnie usmażonego burgera, ketchup, pomidora i cebulę. Przykryć drugą połową bułki i podawać
wyzwania kuchennepistolety") Wciąż nie cichną echa ostatniego konkursu Eurowizji i wygranej kontrowersyjnej Conchity Wurst. Europa stanęła na głowie! Ja w geście zNIEsmaczenia postanowiłam przyrządzić dziś na obiad mojego autorskiego Wurst Burgera. I niech mi nikt nie mówi, że przemawia przeze mnie mowa nienawiści! Bo tolerancyjna jestem, ale do pewnego stopnia. Uważam, że we wszystkim należy zachować umiar i dobry smak
bastalenasklepie muszę koniecznie go nabyćJ Sosów na bazie whiskey Jack Daniels jest kilka, ja zdecydowałam się na smak „Full flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo
Mania Gotowania