przekąski - 41322 przepisów (strona:1028/2755)

TATARSKIE ŚLEDZIE 171

towarzystwie pysznej sałatki. Kto nie próbował to niech nie żałuje, tylko do kuchni marsz i bierzemy się do roboty. Przygotowanie to dosłownie kilka chwil a efekt? Świetna zakąska, pyszna przekąska, idealne śniadanie. Zawsze smakuje wyśmienicie.  Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych solonych a'la matias w oleju  SEKO pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 jajka ugotowane na twardo

Z Majeczką w kuchni
Lekkie jak chmurka chlebki jajeczne 249

Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i surówek. Jeden chlebek ma około 45 kcal. Składniki (na około 14 chlebków): 4 jajka 4 łyżki serka Philadelphia lub jego zamiennika (np. Twój Smak Piątnicy) pół łyżeczki proszku

e-PrzepisyKulinarne
Gibanica z nadzieniem z mięsa mielonego wołowego 153

Gibanica jest to potrawa kuchni bałkańskiej, przekąska z ciasta zwanego korą z nadzieniem z sera ale pysznie smakuje również z innymi nadzieniami np. z mięsa mielonego. Znakomicie ciasto kora zastępuje ciasto filo. Dziś przedstawiam pomysł kuchni Czarnogóry. Danie jest pyszne i nie raz do niego wrócicie, polecam. Gibanica z nadzieniem z mięsa mielonego wołowego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciastka francuskie z serem i z szynką 269

Prosty i szybki przepis na ciastka z ciasta francuskiego z szynką i serem. Przekąska idealna na imprezy, sylwestra.. na co dzień. Takie paszteciki z ciasta francuskiego przygotujesz w kilka minut.  W wersji na słodko gorąco polecam również czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego

AniaGotuje.pl
Czarniak na porowej pierzynce i książki Krystyny Mirek 174

przygotowanie obiadu już za wiele czasu nie było, więc trzeba było wymyślić coś szybkiego, ale i na tyle bogatego w smaku, by nie sięgać za chwilę po jakąś przekąskę. I tak powstało danie, któremu poświęciłam ok. kwadransa. Składniki (na 2-3 porcje): filet czarniaka 200 g pora łyżka sosu chili łyżka sosu teriyaki 2 łyżki oleju łyżka masła nasiona kolendry

Weekendy w domu i ogrodzie
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 142

właściwy sposób utrzymać odpowiedni poziom cukru. Mąkę pszenną możemy zastąpić mąką pełnoziarnistą lub siemieniem lnianym. Sniadania przedstawione w książce są pożywne, dania obiadowe bardziej lekkie, są też przekąski, kolacje, koktajle i niskokaloryczne desery. Jeśli chodzi o przepisy są bardzo różnorodne. Na śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado

kruche babeczki
Akademia Smaków Sokołów – wołowina i piwo 106

szczegółowo przedstawił cały proces warzenia piwa. Mieliśmy okazję skosztować słodu jęczmiennego oraz prasowanego chmielu. Zaserwowano nam różne rodzaje piwa, uwarzone w Brofakturze, które idealnie skomponowały się z sokołowskimi przekąskami mięsnymi. Najbardziej posmakowało mi piwo This is…Mlecyk! z mniszkiem lekarskim oraz Roskoszne czyli Hefeweizen. Druga część warsztatów odbyła się w siedzibie Akademii Smaków Sokołów – w Dworku Ziemiańskim

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z tuńczyka z ryżem i warzywami 138

Jest pyszna i sycąca. Chętnie zabieram ją na śniadanie do pracy. Tak na prawdę sałatka ta świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również na kolację, czy też przekąskę na imprezy okolicznościowe. Koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI 100 g ryżu (1 torebka) 1 cebula 1 czerwona papryka 1 średni słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka

Passions hobbies life
Frytki z batatów 131

Super  przekąska i świetny dodatek do obiadu:)) SKŁADNIKI 3 bataty 3 łyżki oleju 2 szczyty soli 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka majeranku Bataty kroimy w słupki, ja je wcześniej obieram-choć nie jest to konieczne. Łączymy wszystkie składniki. Bataty muszą być równo pokryte przyprawami. Nasze frytki ukladamy na blaszce wyłożonej papierem

Mamuśka wraca do formy
Nuggetsy pieczone 149

Chrupiące kąski kurczaka obtoczone w chrupiącej panierce maczane w dipach, czyli idealna przekąska na domówkę. I nie tylko. Ostatnio pieczone kąski kurczaka, nuggestsy podałam z pieczonymi ziołowymi ziemniakami i surówką colesław. Na moim blogu pojawiły się już nuggetsy w nieco innej wersji, polecam Oto przepis na nuggetsy w płatkach kukurydzianych i migdałach Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko 1 szklanka

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z serem 147

Klasyczne i bardzo smaczne naleśniki z serem to wspaniała przekąska, która zaspokoi głód i doda energii. Taki pomysł na szybki obiad powinien spodobać się szczególnie dzieciom, gdyż wnętrze naleśników jest delikatnie słodkie i pachnie kokosem. Uwielbiam naleśniki i kiedy tylko mogę, staram się je przygotowywać, najbardziej lubię takie z serem. Tym razem do sera dodałam wiórki kokosowe i cukier kokosowy

Kuchcik gotuje
Wegańskie trufle dyniowe 157

Dynia to jedno z moich ulubionych warzyw sezonowych. Uwielbiam ją za to, że można z niej przygotować zarówno słone jak i słodkie przekąski. Ostatnio bardzo często gości w mojej kuchni w różnej postaci. Dziś przygotowałam z jej udziałem pyszne, małe kulki, które podbiją podniebienie wszystkich miłośników słodkiego wydania tego warzywa. Oprócz dyni znajdują się tam daktyle, które nadają naturalnej

wegujemy
Cmentarne kanapeczki – prosty przepis na Halloween 164

cukierek czy psikus – tylko z tym kłopot.   Na taką zombie imprezę potrzebne jest zwykle jakieś przebranie i składkowe jedzonko w klimacie turpistyczno-strasznym. Robienie takich “strasznych” przekąsek wydaje się nieco dziwne, ale jeśli przypomnimy sobie smak obważanek, pańskiej skórki i innych specjałów, które zawsze można kupić przy okazji wizyty na cmentarzu 1 listopada, to nagle wszystko ma sens

Ugotowane pozamiatane
Halloweenowe oczy 177

Halloween już za kilka dni więc pora na halloweenowe oczy. Młody ma fajną zabawę a jednocześnie to zdrowa przekąska. Składniki: kilka rzodkiewek owoce borówki lub ciemnych małych winogron Przygotowanie: Odcinamy od rzodkiewki natkę (ogonek zostawiamy) , obieramy ze skórki wzdłuż i robimy to niedokładnie tworząc tym samym "żyłki". Na koniec wydrążamy mały otwór w który wkładamy owoc borówki. Gotowe oko nabijamy

Mechanik w kuchni
Kisiel z tapioki z pigwą i "Pani Einstein" 197

Kisiel nigdy nie należał do przekąsek, które lubiłam. Przeszkadzał mi zawsze jego chemiczny smak. Podobnie było z budyniami. Te drugie odczarowałam jakiś czas temu dzięki perełkom tapioki. A dziś udało mi się to również z kisielami. Składniki (na 3 porcje): Kisiel 500 ml wody 6 czubatych łyżek tapioki w perełkach łyżka cukru skórka z cytryny Mus z pigwy 3 pigwy

Weekendy w domu i ogrodzie