Uwielbiam żurawinę – czy w drinku , czy w cieście , czy podaną do mięs – bez różnicy, pochłonę każdą ilość. Tak naszykowana żurawina wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi jesienią i zimą kupne słodycze. Świetnie sprawdza się jako dekoracja – wygląda jak oblodzona, przysypana śniegiem – idealnie nada się do dekoracji świątecznych ciast i deserów: babeczek, piernika, makowca czy serników. Okrutnie lubię sobie ją ‘skubnąć
Karo in the KitchenDelikatnie połączyć białka z ciastem 11. Upiec babeczki 12. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę 13. Polać babeczki Poprzedni 1 z 13 Następny A wy jakie słodkie jesienne przekąski lubicie najbardziej? Zapisz się na newsletter: http://kuchniawedwoje.pl/newsletter/ Artykuł Babeczki dyniowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plbardzo ciekawe miasto, które nam bardzo przypadło do gustu. W mieście dużo się dzieje. Jest pełno placów na których ludzie spędzają miło czas przy muzyce i sztuce oraz smacznych przekąskach i napojach. Nasze mieszkanie znajduje się blisko starego miasta, także atmosfera ta udziela się również nam, uczestnikom projektu. Historia Walencji w skrócie Walencja została założona w 138r p.n.e przez rzymskich
Gotuj po hiszpańskuPrzepis na pyszne krokiety z farszem z pieczarek i sera żółtego. Idealne jako przekąska na ciepła na nadchodzące Andrzejki. Podaję je z czerwonym barszczem. Składniki (na 10-12 naleśników) : Na ciasto: 2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli Na farsz: 500 g pieczarek cebula sól i pieprz 300 g sera żółtego Ponadto: 2 jajka bułka tarta
e-PrzepisyKulinarneokazać się czasochłonnym wypiekiem. Chcę Wam podać przepis na ciasto, które wymaga jednokrotnego wyrastania, później już tylko wystarczy zawinąć parówki w ciasto, poukładać je w naczyniu i zapiec. Pyszna przekąska gotowa! Potrzebujemy: Ciasto: 350 g mąki typ 00 180 g ciepłej wody 20 g świeżych drożdży 20 g oliwy z oliwek pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 3 opakowania
MamaOskarkaPrzekąska na słodko którą wam dzisiaj przedstawiam to na 100% jest deser, nie jestem tylko pewna czy można podać na nią prosty przepis. Powstała raczej z potrzeby wyczyszczenia lodówki z resztek, pozostałych po innych wypiekach Dlatego nie podam w przepisie dokładnych porcji. I tak mamy tu jabłka, które używałam do rolady a także serek mascarpone który w nadmiarze został
Relaxtimeciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się od nich oderwać 😉 Mus kokosowy, często nazywany też
Kuchnia MagdaLenypuddingu z tapioki wykorzystałam sok z czarnego bzu , który nadaje znakomity smak dla deseru. Świetna alternatywa dla nie zdrowych przekąsek, które smakują identycznie, ale są o wiele zdrowsze! Składniki: 3,5 łyżki perełek z tapioki 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki s oku z czarnego bzu 1 łyżka eryrytolu lub ksylitolu Sposób przygotowania: Perełki z tapioki zalewamy wodą i odstawiamy
Truskawkowa Fiestapowidłami śliwkowymi, cynamonem i orzechami, które ostatnio zrobiłem. Nie wyszły tak ładne jak bym chciał, ale za to smakowały naprawdę dobrze. Taki pomysł na w miarę szybką słodką przekąskę. Jeżeli macie czas to oczywiście ciasto francuskie możecie zrobić sami (przepis TUTAJ ). Ale wiadomo, że teraz to kto ma czas na dłubanie się w cieście francuskim, takie ze sklepu też się
Marder&Marder ManufactureAromatyczna i zdrowa sałatka. Połączenie warzyw, sera bundzu (owczego + krowiego) z kaszą gryczaną to zdrowe i syte śniadanie, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Można jeść samą lub z dodatkiem chrupiących złotych bagietek. Na pewno do tego coś gorącego, zielona herbata, delikatna herbata liściasta.. Nic więcej nie trzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków pokrojonych w ćwiartki
Zasmakuj Kuchniweekendowymi porządkami domowymi. Można zrobić je dosłownie ze wszystkiego: z ziemniaków , z cukinii oraz na słodko z jabłek . Można podawać je na obiad, jako samodzielne danie lub jako słodką przekąskę czy podwieczorek. Często robię je wtedy, gdy nie mam co zrobić z twarogiem pozostałym przy pieczeniu sernika. Sernikowe placuszki to danie, którym zachwycą się i starsi i młodsi (mój mały
Pobite gary Barbaryalbo jako nadzienie. Przepis dodaję do jesiennej akcji Ambition, ponieważ takie pasty kojarzą mi się z kolorową choć chłodną jesienią, rozgrzewają, dostarczają cennych wartości odżywczych i poprawiają nastrój. Takie przekąski także świetnie nadają się na wieczorne spotkania z przyjaciółmi przy kubku korzennego grzańca albo aromatycznej herbaty :) Składniki na średnią miseczkę hummusu: 1 szklanka gotowanej cieciorki ok 100 ml wody
Ze smakiem i z pasjąRodzice byli zachwyceni! W szczególności Tata ;). Paluszki z sera żółtego o pikantnym smaku. Czerwona papryka, pieprz czy oregano to tylko niektóre ze składników tej wciągającej przekąski. Rewelacyjny zamiennik sklepowych paluszków. Polecam! Składniki: (na ok. 30 sztuk) 115 g zimnego masła 120 g mąki pszennej 100 g sera żółtego 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonego kminku
Nastoletnie Wypiekaniewielu potraw m.in. hummusu. Tahini jest także doskonałą alternatywą dla masła bądź margaryny. Sezam mielony jest często mieszany z cytryną oraz czosnkiem i podawany wraz z chlebem jako popularna przekąska arabska. w Syrii i Lizbonie ziarna sezamu mieszane są z tymiankiem tworząc charakterystyczna przyprawę. W Meksyku olej sezamowy o nazwie ajonjoli jest często stosowany do gotowania. Natomiast w Japonii prażonymi
Ciastka - domowe słodkościpieczarkami i serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Podane z ziemniakami z wody i surówką z buraczków lub kapusty, smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się idealnie również jako ciepła przekąska na imprezie. [embed]https://youtu.be/KFD33VUx-00[/embed] Składniki: 500 g mięsa mielonego (dałam z łopatki) jajko 3 łyżki bułki tartej 5-6 pieczarek cebula 100 g sera żółtego sól, pieprz, papryka
e-PrzepisyKulinarne