sałatkę, która łączy w sobie smaki wytrawne ze słodkimi oraz lekko słonymi. Całość tworzy lekką, przyjemną w smaku, a przy tym sycącą mieszankę, która idealnie sprawdzi się na śniadanie, przekąskę do pracy, czy w podróży. Równie dobrze można ją przygotować na domówkę, czy świąteczny stół. W dodatku jej przygotowanie jest banalnie proste i wręcz ekspresowe. Z podanych przeze mnie proporcji
Okiem Blondynki by McBlondikiedy wokół jest tak kolorowo! Nieważne czy są to długie górskie wędrówki, czy sobotnie spacery po parku, czy też rowerowe przejażdżki :) Dobrze na taką okazję zaopatrzyć się w energetyczne przekąski, zwłaszcza, że pogoda mocno sprzyja przesileniu jesiennemu oraz zmęczeniu. Oto pyszna propozycja bananowych kulek naładowanych mocą witamin, minerałów i dobrą, pozytywną energią ;) SKŁADNIKI: 6 bananów 1,5 łyżki masła (najlepiej
Kuchnia od dwojgaszufladzie „cukierniczej”. Przepis dopracowałam, gdyz za pierwszym razem ciasteczka wyszły mi zbyt kruche i łatwo sie łamały. Smakują wybornie do wina, piwa. Z deską serów wystarczają za przekąskę. Sami się przekonajcie. Podpatrzone na jesiennym spacerze Wiewiórki też coś gryzą…Może nie akurat ciasteczka rozmarynowe, ale też im smakuje Składniki garść orzeszków piniowych garść orzeszków ziemnych
Raj dla PodniebieniaDzisiaj mam dla Ciebie propozycję na FIT szybką i słodką przekąskę. Jeśli lubisz kokos to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu. Zapraszam! Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 3 łyżki cukru kokosowego ( może być trzcinowy, miód, syrop klonowy) aromat migdałowy szklanka wiórków kokosowych łyżka oleju kokosowego (może być masło, masło orzechowe) wiórki kokosowe do obtoczenia
Mój pomysł naTarta z dynią to przekąska nie tylko na Halloween, ale nie różnego rodzaju przyjęcia lub danie obiadowe. Lekko pikantne ciasto, a w środku warstwy dyni i boczku zalane śmietanowym sosem. var metaslider_8644 = function($) { $('#metaslider_8644').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows:1, pauseTime:3000, effect:"fold", controlNav:true, directionNav:true, pauseOnHover:true, animSpeed
KuchniaWeDwoje.plwybrać. A nawet jeśli centrum handlowe budzi w Was strach, tak jak u mnie, to możecie znaleźć tu ciszę i spokój oraz ukojenie w dobrej kuchni. Zapowiedź jesiennego menu. Przekąski: ser łomnicki / konfitury z rokitnika i dereni / pasztet z wątróbki drobiowej z czarnym bzem / pieczywo: gryczane, kukurydziane, foccacia, brioszka. Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper
Food Squarekilku odsłonach to ważna pozycja w naszym menu. Bardzo lubię ją za smak i wygodę bo robiąc różne warianty takich kiszonek mam gotowe sałatki do obiadu albo na przekąskę. Dzisiejsza wersja z kurkumą, czosnkiem i ananasem jest wyjątkowo zdrowa i pyszna. Kapusta kiszona to bomba witaminowa więc warto ją jeść, ale też warto zrobić samemu. To bardzo proste i możemy
Smaczna Pyzainnego jak złożona pizza. W proponowanej przeze mnie wersji, małe calzone przypomina pierogi. Calzone w wersji mini sprawdzi się świetnie nie tylko na obiad, ale również będzie świetną przekąską na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną. SKŁADNIKI Na ciasto: 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 500 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 3 łyżki oliwy duża szczypta
Passions hobbies lifewystawieniu pozostawiamy je do ostygnięcia. Ciastka nie są lekko chrupiące, ale bardzo treściwe i pyszne! Wystarczą 2, by na cały dzień zaspokoić "słodyczowy głód". Świetne jako przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy (u mnie jak zawsze zbożowej). Na zdrówko
Cooking MonsterKruche rogaliki z dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się też na blogu). Tym razem jednak postanowiłam użyć domowej konfitury z dyni. Rogaliki wyszły przepyszne! var metaslider_8618 = function($) { $('#metaslider
KuchniaWeDwoje.plKolejnym pomysłem na smaczny i zdrowy obiad jest przepis prosto z kuchni bałkańskiej. Pasta paprykowa, nadaje się nie tylko do makaronu ale również jako dodatek do kanapek i innych przekąsek. Makaron z sosem śródziemnomorskim Kuchnia śródziemnomorska uważana jest za jedną z smaczniejszych i zdrowszych. Dlatego prezentuje dziś pyszny pomysł na obiad. Makaron z sosem pełnym warzyw. Penne z sosem tuńczykowo
Fit&Fast KitchenHalloween tuż tuż, więc pora myśleć o upiornych przekąska na imprezę :) Dorośli niestety nie wyruszają na poszukiwanie cukierków w sąsiednich domach (a szkoda), dlatego o słodkości muszą zadbać sami. Oczywiście przychodzimy z pomocą i przedstawiamy przepyszną panna cottę aromatyzowaną migdałowymi alkoholem. W duecie z kawowymi nutami całość smakuje obłędnie. Ważne, aby deser przygotować w silikonowych foremkach, ponieważ znacznie łatwiej się
Kuchnia od dwojgapołączenie i sobie na nie pozwalam. :) Gdy marchewka zmięknie wycedzam ją i łącze z zeszkloną cebulką (zazwyczaj gotuję marchewki większą ilość, gdyż taka marchewka jest dobra na zimno jako przekąska np. na kolację.) Następnie do ukończenia sałatki przygotowuję sos czosnkowy, mianowicie: jogurt naturalny łącze z posiekanymi ząbkami czosnku i posypuję bazylią. Ugotowaną kaszę nakładam na talerze i przykrywam potrawką
MintTasteziołowym cebulkę, aby się zeszkliła; g dy marchewka zmięknie wycedzam ją i łącze z zeszkloną cebulką (zazwyczaj gotuję większą ilość marchewek, gdyż taka marchewka jest dobra na zimno jako przekąska np. na kolację.); - następnie pokrojone wszystkie inne warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię, na którą wlałam wcześniej łyżkę oliwy, i w której smażyłam uprzednio cebulkę; - do warzyw dodaję wszystkie niezbędne przyprawy
MintTastewięcej o potencjale witamin z grupy B - tutaj .) Orzechy brazylijskie świetnie sprawdzają się jako dodatek do ciasteczek czy innych wypieków! Oczywiście można je spożywać same bez żadnych dodatków jako przekąska w ciągu dnia – jak dla mnie są bardzo smakowite i przede wszystkim bardzo wartościowe! Uwielbiam i polecam
MintTaste