przekąska - 23005 przepisów (strona:895/1534)

Łosoś w naleśniku 188

Pyszna przekąska imprezowa Łosoś w naleśniku SKŁADNIKI: Ciasto na naleśniki jajko -1 szt mąka - 250 g mleko - 250 ml woda - 100 ml sól wędzony łosoś w plastrach - 150 g twarożek kremowy - 100 g sałata zielona liście tłuszcz sok z cytryny sól i pieprz DEKORACJA oliwki ogórek świeży PRZYGOTOWANIE: Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać mleko, wodę

Kuchnia Danusi
GoodFood Testowanie nowych smaków wafelków ryżowych o smaku mango i barbecue. 146

Zawiera mleko i produkt pochodne łącznie z  laktozą. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Ja wybrałam WAFLE RYŻOWE Z KUKURYDZĄ O SMAKU MANGO CHUTNEY , to miła i smaczna przekąska na towarzyską imprezę.Ja zdecydowanie wolę MANGO CHUTNEY mają bardzo wyrazisty smak z nutką pikanterii.Oczywiście chciałam dodać że oba smaki są rewelacyjne.Po spróbowaniu tych smaków, teraz już wiem

Kuchnia Danusi
Wieczorne pyszności :) 158

Jest lekko chrupiąca, słodkawa oraz pozbawiona charakterystycznego zapaszku i goryczki. A do tego jej przygotowanie jest dziecinnie proste. Pieczona brukselka może być podawana jako dodatek do obiadu lub jako przekąska. ~  Pieczona brukselka ~ Składniki: dowolna ilość brukselki dowolne przyprawy ( u mnie  te  ) Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, kroimy w ćwiartki lub połówki. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania

Kuchenny Skrawek Nieba
Coś z niczego Mini pizzerinki 2 160

oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam

Aga w kuchni
Karmelowe płatki z migdałami 100

Karmelowe płatki z migdałami... idealnie pasują do popołudniowej kawy, taka mała słodka przekąska :) Składniki: 70 g płatków migdałowych, 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego. Przygotowanie:    Płatki migdałowe mieszamy razem z mlekiem skondensowanym słodzonym. Na blaszce od piekarnika układamy papier do pieczenia i wylewamy naszą masę. Delikatnie rozsmarowujemy nożem tak cienko jak się tylko da. Blachę wkładamy do piekarnika

Aga w kuchni
Zapiekane parówki w cieście francuskim 230

Zapiekane parówki w cieście to wspaniała alternatywa dla tradycyjnych parówek na ciepło... szybka i smaczna przekąska dla niespodziewanych gości :) Składniki:   8 parówek   1 opakowanie ciasta francuskiego   do dekoracji: szczypiorek, ketchup Przygotowanie:      Z parówek zdejmujemy foliowe osłonki. Każdą parówkę dokładnie owijamy ciastem francuskim. Następnie kroimy na mniejsze kawałki po ukosie. Kawałki parówek układamy na blaszce

Aga w kuchni
Serowe paluchy 223

Pyszne serowe paluchy z ciasta francuskiego... łatwa i szybka przekąska dla każdego :) Można urozmaicić dodając szynkę lub ulubione zioła :)   Składniki:   1 ciasto francuskie   100 g żółtego sera Przygotowanie:     Z ciast francuskiego wycinamy prostokąty ok. 2cm na 12 cm. W środek wkładamy o podobnych wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce

Aga w kuchni
Ślimaczki z ciasta francuskiego 148

Szybka i smaczna przekąska? Takie coś tylko z ciastem francuskim ;) SKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie, 4 łyżki ketchupu, ok. 10 kosteczek sera solankowego lub fety, 2 suszone pomidory w oleju, ok. 10 oliwek zielonych, ok. 7 oliwek czarnych, 30 g żółtego sera, do posypania: zioła prowansalskie.   Przygotowanie:     Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory

Aga w kuchni
Kubek niewysypek na przekąski 184

Kubek niewysypek firmy BabyOno bardzo ma fajne zastosowanie. Kiedy go dostałam to pomyślałam sobie "czego to ludzie nie wymyślą" :) Górne wieczko zdejmujemy z kubeczka i wsypujemy różne suche przekąski dla naszego maluszka, np. orzeszki, suszone owoce  czy ciasteczka. Po przechyleniu z kubeczka nic nie wyleci, a dzieci mają tendencję do rozsypywania różnych smakołyków z miseczek. Na wieczku są nacięcia

Aga w kuchni
Grillowane warzywa. 198

Bardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy. Składniki: Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka) Dressing: 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sok z pomidora sól Przygotowanie:  Warzywa myjemy i kroimy w cienkie plasterki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, wyciskamy sok z połowy pomidora i wyciskamy

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka pizzowe. 1279

danie wśród dzieci. Ja bardzo lubię pizzę, lecz tym razem nie pizza, a coś pysznego przypominającą ją. Malutkie pizzerki, z dużą ilością sera mozzarella i domowego sosu pomidorowego. Idealna przekąska na imprezę lub po prostu pyszne ciasteczka na śniadanie.  Bardzo smaczne, z chrupiącym dnem i dobrze przypieczonym serem. Pycha! Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tych ciasteczek, a właściwie pizzerek

Kuchnia Łukasza
Surówka Coleslaw. 343

prosta w przygotowaniu i smaczna surówka dla całej rodziny. Nigdy nie myślałem, że surówka z kapustą i marchwią może być taka smaczna. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tej superowej przekąski. Składniki: 500 g białej kapusty duża marchew 2 łyżki octu 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie:  Kapustę i marchewkę szatkujemy na cienkie plasterki. Dodajemy ocet i wyrabiamy wszystko

Kuchnia Łukasza
Wrap z kurczakiem. 627

Wrap z kurczakiem, to najlepsza przekąska dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu do gotowania. U nas w rodzinie wrapy są bardzo lubiane, a najlepsze są z kurczakiem i sosem pikantnym jogurtowym. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Mała pierś z kurczaka tortilla pszenna 2 łyżeczki jogurtu greckiego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli 50 g sałaty

Kuchnia Łukasza
Kabaczkowa ikra na zimę. 286

udała się po prostu idealna. Była bardzo smaczna i naprawdę smakowała jak ikra z kabaczka, bo były odczuwalne małe, trochę twarde grudki.  Ikra z kabaczka jest idealna jako przekąska z kromką chleba lub jako przystawka. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg kabaczka 1 duża cebula 150 g sosu pomidorowego ząbek czosnku 2 łyżki octu łyżka cukru łyżeczka soli

Kuchnia Łukasza