przekąska - 23005 przepisów (strona:896/1534)

Parówkowe mumie 333

Dzisiaj kolejna propozycja przystawki na Halloween. Nie ma wymaga dużego nakładu pracy, a efekt jest bardzo ciekawy.Tak, wiem z czego robi się parówki, ale do tej przekąski nadają się idealnie. O pomoc w wykonaniu parówkowych mumii można poprosić dzieci - będą zachwycone! Składniki: 10 parówek opakowanie ciasta francuskiego pieprz ziarnisty lub goździki dodatkowo: ulubiony sos lub ketchup Wykonanie: Z parówek zdjąć

Pasja Smaku
Mrożona dynia 98

Zamroziłam jeszcze trochę dyni...Po wyciągnięciu świetnie będzie się nadawać jako przekąska, ale przede wszystkim do bułki z dynia;)))LISEK

Anioły w kuchni
Mieszanka fasolowa z tofu 174

Typowo wegetariańska przekąska, kolorowa i smaczna. Do przygotowania tej potrawy użyłyśmy mrożonej fasolki i tofu wędzonego, które ma bardziej wyrazisty smak od marynowanego. Danie posypałyśmy czarnym sezamem, którego dostałyśmy od naszego ulubionego sprzedawcy. Po tę i inne przyprawy zapraszamy do : SKWORCU.PL Składniki: 500g mieszanki fasolki szparagowej opakowanie twardego tofu (marynowanego lub wędzonego) 0,5 czerwonej papryki 1 czerwona cebula

Anioły w kuchni
Tarta z mozzarellą i pomidorami 142

Zapraszamy na cykl " Majówka z Aniołami". Na początek pyszna tarta, która wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno jako przekąska. Muszę powiedzieć, że nam bardzo smakowała. Polecamy:) Składniki: 1,5 szklanki mąki 100g zimnego masła, 1 jajko, 2 łyżki zimnej wody, łyżeczka soli, 6 świeżycgh pomidorów, 3 kule mozzarelli, 1 duza cebula, lub 3 dymki

Anioły w kuchni
Kalafior w cieście pomidorowym 786

Kalafior w smażony cieście pomidorowym to świetny pomysł na drugie danie lub jako przekąska na imprezę. Smakuje znakomicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki : 1 nieduży kalafior 2 jajka 120 ml mleka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% mąka pszenna  sól, pieprz, cukier ok 1-1,5 litra oleju Przygotowanie : Kalafior rozdrabniam na różyczki najlepiej

Mechanik w kuchni
Zdrowa, lekka, witalna sałatka z kapusty pekińskiej i nie tylko :) 171

Kolorowa sałatka dobra na wszystko ;D Prezentowana przeze mnie sałatka, to zdrowa przekąska dla każdego. Łączy w sobie owoce i sałatę pekińską, które są bogate w witaminy, mikro i makro elementy, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu oraz błonnik, wspomagający pracę jelit. Dodatkowo jest w niej pyszne i odżywcze połączenie twarożku i oleju lnianego, o którym coś nie coś napomknęłam

Kuchenny Skrawek Nieba
Zapiekanki z bułeczek z pieczarkami 123

Jest to danie, które często serwuję na kolację lub przekąskę dla znajomych. Szybkie , smaczne , chrupiące.  Nie zdążyłam zrobić po upieczeniu, dlatego zdjęcia pokazują etap przed włożeniem do piekarnika. SKŁADNIKI Bułki kajzerki ( na dużą blachę wystarczy 6) 1/2 kg. pieczarek jedna cebula ser tarty mozzarella do posypania sól , pieprz trochę masła WYKONANIE  Bułki przeciąć na połowę

W kuchennym oknie Ewy
Proziaki z dżemem na idealny poranek 211

blaszce w kuchni lub przez ciocię kilka lat temu nad ogniskiem na biwaku. Smak nieziemski, niezapomniany. Można robić małe, duże, płaskie i bardziej napuchnięte. Malutkie nadają się świetnie jako przekąska przed telewizorem lub deser po obiedzie, natomiast duże można przekroić, posmarować ulubionym dżemem i zabrać w plener. Moją ukochaną wersją są te z dżemem malinowym oraz z aronii. A Tobie

Czarnawisienka
Naleśniki pełnoziarniste z sosem wiśniowym "MAGIA SMAKU"!!! 313

przynajmniej raz w tygodniu. A to na obiad, a to na podwieczorek, raz nawet na kolacje...a co tam!;-) Meeeega pyszne, meeega proste i przede wszystkim to zdrowa przekąska, no chyba, że dodacie do tego jeszcze Nutellę - jak mój M;-)  Podstawowy przepis na naleśniki pełnoziarniste (8 sztuk): 2 jajka "0" ma się rozumieć;-) 1 szklanka mąki pełnoziarnistej (orkiszowej, pszennej

Restauracyjka Literacka
Makaronowo jajeczne babeczki ze szpinakiem i pieczarkami 158

Spaghetti z jajkami, szpinakiem i pieczarkami zmieszałam i do foremek powkładałam. Serem żółtym je pozakrywałam i ciekawe babeczki uzyskałam. Sos ze śmietany, czosnku i koperku przygotowałam i gotową przekąskę otrzymałam.    Składniki na 6 babeczek: 100 g makaronu spaghetti, 2 jajka, garść świeżego szpinaku, 10 małych pieczarek, 6 plasterków sera żółtego, 100 ml śmietany 18%, 1 ząbek czosnku

Moniki Smakołyki
Ziemniaczki na hiszpańską nutę. 186

Ziemniaczane tapas czy kartofelki fingerfood to mała ,smaczna przekąska. 8 małych ziemniaczków lub więcej1 papryka100 g sera mozzarella lub pleśniowego (zależy od nastroju)16 czarnych oliwekoliwa z oliwek, sól, pieprz, ząbek czosnku Ziemniaki ugotować w całości. Pilnować ,by się nie rozgotowały.Każdy przekroić na pół, posmarować oliwą z wyciśniętym czosnkiem, posypać solą i pieprzem. Mogą być zioła.Pozostawić

Kulinarny karnet Christophera
Tęczowy deser z persymoną. 142

związków mineralnych. To jabłko Orientu, podobnie jak nasze jabłka jest łatwy w konsumpcji. Miękki, bez pestki, można zjadać skórkę. Dostarcza tyle energii, że wystarczy na śniadanie szkolne czy przekąskę w pracy. Polecam do jedzenia na surowo i jako składnik sałatek, ale  dzisiaj wystąpi jako składnik deseru. 1 owoc persymony ½  granatu (ziarenka) 100 ml jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru

Kulinarny karnet Christophera
Jaja 100-letnie. 165

przyprawy ,zanurzyć jajka i gotować na maleńkim ogniu godzinę.Następnie pozostawić jajka w roztworze przynajmniej na całą noc.Jajka obrać ,podziwiać brązowe pajączki , pokroić na ćwiartki i serwować jako aromatyczną przekąskę

Kulinarny karnet Christophera
Clafoutis ze szparagami. 217

Clafoutis (klafuti) wiśniowe to tradycyjny francuski deser ,który już zaprezentowałem na blogu. Teraz proponuję wersję z majowymi szparagami. Tę zapiekankę możemy potraktować jako przekąskę lub danie obiadowe. Polecam to delikatne i bardzo smakowite danie szczególnie z zielonymi szparagami. 500g szparagów zielonych 3 łyżki koperku 100g sera gruyere 60g mąki pszennej 4 jajka 3 łyżki śmietany kremówki 200ml mleka sól ,pieprz

Kulinarny karnet Christophera
Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną. 185

wylewamy jajko na patelnię.  Ugotować jajeczka ,każde owinąć paskiem szynki. Na talerz wyłożyć ajvar ,a na nim ustawić jajeczko na plasterku ogórka. Całość nakryć jajeczną pajęczyną. Analogicznie przygotować przekąskę pojedynczą

Kulinarny karnet Christophera