przekąska - 23005 przepisów (strona:572/1534)

Pieczone bataty z serkiem – pyszny pomysł 134

Pieczone bataty z serkiem – pyszny pomysł Bataty ja uwielbiam, pieczone, gotowane… a TY ? Pieczone bataty z serkiem to pyszny pomysł na mały lunch, przekąskę przed tv.   Pieczone bataty robię dosyć często, ale dopiero teraz zobaczyłam, że na blogu przepisu brak. Robię z nich frytki, piekę w całości, w połówkach no po prostu jak dusza zapragnie. Bardzo lubię

Kuchnia na wzgórzu
Kokosowe pralinki 129

KOKOSOWE PRALINKI – idealne na grzeszną przekąskę do kawy lub... Artykuł Kokosowe pralinki pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Owsiane ciasteczka z sezamem i suszoną śliwką - bez mąki! 194

Niedawno wpadła mi w ręce książka "Piramida w kuchni, czyli dzieci zdrowo gotują" . Kilka przepisów już wypróbowałam. Są to proste dania, desery, przekąski, które nie wymagają długich przygotowań, jak ciasteczka owsiane bez grama mąki. Przepis lekko zmodyfikowałam, ponieważ w oryginale były kawałki czekolady, a my z powodu alergii na kakao staramy się jej unikać. Moje ciasteczka przygotowałam z płatków owsianych

Kulinarne Inspiracje
Pizza arbuzowa 127

Idealna propozycja na kinderparty lub grill. Orzeźwiająca opcja na deser! Dla kogo: dla kochających owocowe przekąski dla pizzomaniaków dla dzieciaków Składniki: arbuz owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody, winogrona, brzoskwinie itp.) galaretka (najlepiej przezroczysta) Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do wystudzenia.  Arbuza pokroić na grube plastry, a wybrane owoce na kawałki. Posmarować plastry arbuza tężejącą galaretką

Mania Wypiekania
Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody? 257

porcje i podajemy od razu, ze świeżą chrupiącą bagietką, z winem i z naszykowaną wcześniej gremolatą, do samodzielnego dozowania. To naprawdę pyszna, ale i nieziemsko tłusta i syta przekąska. Zima nadchodzi! SKŁADNIKI 2 syte porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g boczniaków 150g masła 82%tłuszczu (podzielone na 4 równe części) 1,5 płaskiej łyżeczki Vegety Natur (albo sól

Karo in the Kitchen
Smażone sowy w zalewie octowej 194

Pomysł na wykorzystanie nadmiaru kań - smażone sowy marynowane w zalewie octowej. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna przekąska na słono. Takie sowy idealnie smakują podane ze świeżym pieczywem. Zachęcam do przygotowania 😋 Składniki na 2 słoiki 0,5 l: 10-12 kapeluszy z kani (in. zwanych sów) sól, pieprz olej do smażenia 2-3 jajka bułka tarta do obtoczenia 1 duża

Ugotować
Pomidorowa rolada serowa z pieczarkami i papryką 127

temat serowej rolady, którą proponowałam jakiś czas temu. Oczywiście jest tak, że jedni wolę tamtą inni tę wersję. Moim zdaniem obie mają ciekawy smak i idealnie sprawdzają się jako przekąska na przyjęciu, niezależnie czy jest to zwykły grill, czy też bardziej elegancka impreza. Czytaj więcej

Pichceniomania
Pasta z awokado, sera koziego i orzechów 236

kanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę. Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję! Składniki: 3 dojrzałe awokado 100 g koziego sera łyżeczka mielonych orzechów włoskich kilka kropel soku z cytryny do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie: 1. Awokado obieram

Zasmakuj Kuchni
Fileciki z kurczaka w zupie cebulowej 532

Fileciki te świetnie sprawdziły się u nas na imprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym

Smaki Na Talerzu
Potrawka z soczewicy z parówkami i warzywami 109

muszę przyznać, że mają naprawdę ciekawe propozycje. W któryś weekend skusiłam się na tę potrawkę. I... dziś robię powtórkę bez parówek i w mniejszej ilości wody, jako sytą przekąskę. Składniki -150 g soczewicy -2 parówki -2 łodygi selera naciowego -2 małe marchewki -1/2 pora -1/2 cebuli -1/4 pęczka pietruszki -1 łyżka oleju -4 łyżki sosu sojowego

Zielona Kuchnia
Ser żółty z czarnuszką oraz igiełkami pomidorowymi 170

Chętnie przygotowujemy z nim kanapki, rozmaite przekąski, a także dania obiadowe. Jest niezastąpiony do pizzy czy fondue. Żółty ser - to jeden z najpopularniejszych składników naszej diety. Na całym globie produkuje się około 2500 jego gatunków. Ser oprócz bogactwa w tłuszcz obfituje również w fosfor, wapń, białko i witaminy. Nawet nie wiedziałam, że jego przygotowanie w warunkach domowych może być

mojewypiekiinietylko
Bruschetta z dorszem i kurkami 154

Bruschetta na grzankach chrupiących z dorszem, rozpływającym się jajkiem, oscypkiem i kurkami. Można się rozpłynąć jak żółtko kosztując tą przekąskę. Nie mogłam się od nich oderwać takie to dobre. 5 kromek chleba 5 jajek małych 5 pomidorków koktajlowych 15 dkg kurek sól, pieprz koper świeży 5 kawałków dorsza przyprawa do ryb kilka fasolek szparagowych ugotowanych 10 dkg oscypka nitek bazylia

wesoła kuchnia
Smażony Camembert 171

Opis: Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą

CookMag
Kokosowo daktylowe ,,kulki mocy'' 172

Prosty i szybki przepis na zdrową i sycącą przekąskę, bardzo polubiłam te kuleczki, są idealne do kawy, herbaty czy jako śniadanie szczególnie dla tych, którzy rano niczego nie mogą przełknąć, dwie kulki i energia na cały poranek, nerkowce zwierają białko, zdrowe tłuszcze, mnóstwo witamin i minerałów, do tego kokos, słodkie daktyle i orzeźwiająca cytryna, smak idealny, koniecznie wypróbujcie :)  Składniki

zdrowa vege kuchnia
Paprykarz domowy 174

Wszyscy znamy smak paprykarza szczecińskiego? Jak nie, to proponuję zrobić domowy i na pewno od razu  zakochamy się w jego smaku. Doskonała przekąska z warzyw, ryb i ryżu zamknięta w słoikach.  Po jego zrobieniu, a z porcji wychodzi dużo słoiczków i tak zaczniecie drugie podejście, bowiem ten domowy wyrób rozpływa się w ustach, i bardzo szybko znika. Przepis

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania