Pyszna na obiad i na grilla lub po prostu na przekąskę-Ziemniaczki możemy upiec na grillu,lub w piekarniku-i potem nadziać-jak wolicie.... Dla mnie rewelacyjne,oczywiście dla męskiej części zjadających można wkroić trochę wędlinki,lub podać do mięs z grilla ale jak dla mnie pyszna są również jako samodzielne danie-polecam Składniki: 4 duże młode ziemniaki
Swojskie jedzonkozbliżających się Walentynek, a także w ramach k onkursu ODKRYJ SWOJĄ SŁODKĄ PRZYJEMNOŚĆ Z WAFELKAMI LUSETTE , udostępnionego przez s erwis DURSZLAK.PL . Konkurs polega na stworzeniu deseru lub słodkiej przekąski z użyciem wafelków Lusette. Moja propozycja, to czeko lad owy torcik ( moim zdaniem czekolada , to nieodłączny element walentynkowego deseru ;) ) , ze znaczącym smakowo udziałem mlecznych wafelków Lusette , na bazie których wykonałam
Opowieści z piekarnikaWspaniała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno :) Takie paszteciki są też smakowitym dodatkiem do czerwonego barszczu ( choć jeśli chodzi o mnie, to taki barszczyk tylko z uszkami ;) ). Wykonałam je z ciasta krucho - drożdżowego; wg mnie takie ciasto sprawdza się w pasztecikach najlepiej, no i dłużej utrzymuje świeżość. Choć jest dość tłuste, to nie redukowałabym ilości masła; dzięki
Opowieści z piekarnikakarnawałową przekąskę jak znalazł. Składniki wg własnych upodobań pokrojone w kostkę i nabite na wykałaczki. U mnie: papryka żółta, czerwona, ogórek konserwowy, kabanosy, ser żółty i brie
Lena Gotujewody do miękkości. Dodajemy kiwi, chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy miód. Świetnie smakuje na kanapce z białym serem! Można zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy czy szkoły jako przekąska
Lena Gotujewyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, pół
Lena Gotujeplacki otrębowe smażone bez dodatku tłuszczu. Można je zjeść np. z serkiem owocowym, jogurtem naturalnym, z owocami, z warzywami, dżemem - praktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: 5 łyżek otrąb owsianych, 1 jajko, dwie łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli. Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej
Lena GotujeFajna lekko chrupiąca przekąska, zdrowa alternatywa dla chipsów, paluszków czy solonych orzeszków. Robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni! Składniki: 250g ciecierzycy, łyżeczka soli, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, łyżeczka chilli w proszku Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc. Odsączamy i przelewamy zimną wodą. Gotujemy około 30-40 minut. Pod koniec dodajemy sól. Odcedzamy. Wkładamy do miseczki
Lena Gotujegofry! W poszukiwaniu tych idealnych przeszliśmy całe miasto - ale udało się! Zakosztowaliśmy też naleśnika po meksykańsku - który nie zrobił na nas szczególnego wrażenia... Super nowością były smażone sardynki - na przekąskę do zimnego piwa idealne! A poniżej tradycyjnie kilka fotek:) p.s. Już nie mogę się doczekać powrotu za rok na morze
Lena GotujePuszyste, małe plauszki na leniwe śniadanko, czy też na wynos na przekąskę. Bardzo fajnie komponują się z owocami i syropem klonowym lub miodem. Składniki: szklanka mąki 1/4 szklanki cukru pudru 1 1/4 szklanki maślanki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g masła szczypta soli Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki. Smażymy
Lena GotujePyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych 150 g suszonej moreli łyżka miodu łyżka oleju jajko Przygotowanie Morele drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy - formując na kształt okrągłych i płaskich ciastek - na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa będzie dość
Lena Gotujeszybką przekąskę możemy podawać na ciepło i zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około
Kuchnia Beatywięc śmiało można powiedzieć, że jest ono kultowe. Będąc pierwszy raz w restauracji chcieliśmy spróbować „wszystkiego po trochu”. Kelner zasugerował nam na przystawkę talerz z kilkoma rodzajami przekąsek czyli Cactus Combo Plate (49 zł), który zawierał: Wings of Fire, Pierożki Filo, Chicken Taquitos, Pepper Poppers, Cactus Quesadillas, Potato Skins, wszystko podawane z sosem Ranch i Salsą Fresca. Praktycznie
Kuchnia Bazyliitzatziki to grecki dodatek do mięs czy przekąsek. Jeżeli znudził Wam się topowy sos czosnkowy , zachęcam przygotować właśnie tzatziki. Sos należy podawać je zawsze mocno schłodzony, ponieważ w takiej wersji smakuje najlepiej. Będzie również doskonały do grillowanej karkówki czy kurczaka z grilla – Wasi goście będą zachwyceni. Oczywiście, jak to bywa w moich przepisach, sos w przygotowaniu jest banalnie prosty
Kuchnia Bazyliiprzesady. Następnie bierzemy łyżkę i trzymając ją odwróconą do góry denkiem i przy ściance kufla delikatnie wlewamy jasne piwo tak, żeby się nie wymieszały. Do tego koniecznie jakieś przekąski czy przegryzki najlepiej pizza. Jak mówi niemieckie przysłowie 3 piwa razem dają sznycla, czyli, że nie da się pić piwa nic nie jedząc. Jeśli nic nie mamy w domu, to wtedy
Ugotowane pozamiatane