kogoś może być nowością Pyszna fasolka szparagowa, ugotowana na półtwardo w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie i wymieszana z podrumienioną bułką tartą z masełkiem – pychota! Świetna jako przekąska sama w sobie, jak i łatwy dodatek do każdego dania głównego. Polecam gorąco dopóki fasolka jest w sezonie i w świetnej cenie:) Jeżeli tak jak ja lubisz fasolkę szparagową w każdym
karmelowyprostokąty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Boki każdego ciastka smarujemy powstałą polewą. Pozostawiamy do wystudzenia. Ciastka są dość bogate energetycznie, dlatego też takie jedno może z powodzeniem zastąpić przekąskę. Smacznego
Health-Fit-LifePieczone bataty z serkiem – pyszny pomysł Bataty ja uwielbiam, pieczone, gotowane… a TY ? Pieczone bataty z serkiem to pyszny pomysł na mały lunch, przekąskę przed tv. Pieczone bataty robię dosyć często, ale dopiero teraz zobaczyłam, że na blogu przepisu brak. Robię z nich frytki, piekę w całości, w połówkach no po prostu jak dusza zapragnie. Bardzo lubię
Kuchnia na wzgórzuKOKOSOWE PRALINKI – idealne na grzeszną przekąskę do kawy lub... Artykuł Kokosowe pralinki pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINENiedawno wpadła mi w ręce książka "Piramida w kuchni, czyli dzieci zdrowo gotują" . Kilka przepisów już wypróbowałam. Są to proste dania, desery, przekąski, które nie wymagają długich przygotowań, jak ciasteczka owsiane bez grama mąki. Przepis lekko zmodyfikowałam, ponieważ w oryginale były kawałki czekolady, a my z powodu alergii na kakao staramy się jej unikać. Moje ciasteczka przygotowałam z płatków owsianych
Kulinarne InspiracjeIdealna propozycja na kinderparty lub grill. Orzeźwiająca opcja na deser! Dla kogo: dla kochających owocowe przekąski dla pizzomaniaków dla dzieciaków Składniki: arbuz owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody, winogrona, brzoskwinie itp.) galaretka (najlepiej przezroczysta) Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Arbuza pokroić na grube plastry, a wybrane owoce na kawałki. Posmarować plastry arbuza tężejącą galaretką
Mania Wypiekaniaporcje i podajemy od razu, ze świeżą chrupiącą bagietką, z winem i z naszykowaną wcześniej gremolatą, do samodzielnego dozowania. To naprawdę pyszna, ale i nieziemsko tłusta i syta przekąska. Zima nadchodzi! SKŁADNIKI 2 syte porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g boczniaków 150g masła 82%tłuszczu (podzielone na 4 równe części) 1,5 płaskiej łyżeczki Vegety Natur (albo sól
Karo in the KitchenPomysł na wykorzystanie nadmiaru kań - smażone sowy marynowane w zalewie octowej. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna przekąska na słono. Takie sowy idealnie smakują podane ze świeżym pieczywem. Zachęcam do przygotowania 😋 Składniki na 2 słoiki 0,5 l: 10-12 kapeluszy z kani (in. zwanych sów) sól, pieprz olej do smażenia 2-3 jajka bułka tarta do obtoczenia 1 duża
Ugotowaćtemat serowej rolady, którą proponowałam jakiś czas temu. Oczywiście jest tak, że jedni wolę tamtą inni tę wersję. Moim zdaniem obie mają ciekawy smak i idealnie sprawdzają się jako przekąska na przyjęciu, niezależnie czy jest to zwykły grill, czy też bardziej elegancka impreza. Czytaj więcej
Pichceniomaniakanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę. Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję! Składniki: 3 dojrzałe awokado 100 g koziego sera łyżeczka mielonych orzechów włoskich kilka kropel soku z cytryny do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie: 1. Awokado obieram
Zasmakuj KuchniFileciki te świetnie sprawdziły się u nas na imprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym
Smaki Na Talerzumuszę przyznać, że mają naprawdę ciekawe propozycje. W któryś weekend skusiłam się na tę potrawkę. I... dziś robię powtórkę bez parówek i w mniejszej ilości wody, jako sytą przekąskę. Składniki -150 g soczewicy -2 parówki -2 łodygi selera naciowego -2 małe marchewki -1/2 pora -1/2 cebuli -1/4 pęczka pietruszki -1 łyżka oleju -4 łyżki sosu sojowego
Zielona KuchniaChętnie przygotowujemy z nim kanapki, rozmaite przekąski, a także dania obiadowe. Jest niezastąpiony do pizzy czy fondue. Żółty ser - to jeden z najpopularniejszych składników naszej diety. Na całym globie produkuje się około 2500 jego gatunków. Ser oprócz bogactwa w tłuszcz obfituje również w fosfor, wapń, białko i witaminy. Nawet nie wiedziałam, że jego przygotowanie w warunkach domowych może być
mojewypiekiinietylkoBruschetta na grzankach chrupiących z dorszem, rozpływającym się jajkiem, oscypkiem i kurkami. Można się rozpłynąć jak żółtko kosztując tą przekąskę. Nie mogłam się od nich oderwać takie to dobre. 5 kromek chleba 5 jajek małych 5 pomidorków koktajlowych 15 dkg kurek sól, pieprz koper świeży 5 kawałków dorsza przyprawa do ryb kilka fasolek szparagowych ugotowanych 10 dkg oscypka nitek bazylia
wesoła kuchniaOpis: Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą
CookMag