przekąska - 23005 przepisów (strona:565/1534)

Karmelowa szarlotka w słoiku 140

Mój wczorajszy pomysł na szybką słodką przekąskę ;) W domu jakieś słodycze były, ale ja miałam ochotę na coś wyjątkowego. Poszperałam tu i ówdzie i znalazłam napoczęte herbatniki. Wiedziałam już, że je wykorzystam, bo nie lubię jak mi się po kilka sztuk plącze po szafkach, zwłaszcza właśnie że otwarte zaraz tracą na wartości. Z patery smutnymi oczami patrzyły na mnie renety

Kuchnia w czekoladzie
Przecier paprykowy 138

byłej już pracy. Razem ze słoiczkiem dostałam też przepis, więc głupio by było w końcu nie skorzystać. Przecier sam w sobie jest super, ale podany jako dip do przekąsek lub do zup- znacznie podnosi walory smakowe. Dodając mniej lub więcej papryki chili, sami dozujemy sobie ostrość.  I co najważniejsze- jego przygotowanie wcale nie zajmuje tak dużo czasu, jakby się

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku 169

dopełnił całość. Pachną ciepłem górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży /7g suchych szczypta cukru 180ml mleka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KETO CIASTECZKA KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy, cukru i białek jaj) 318

słodycze” bo mało jest gotowych dobrej jakości. Tym razem proponuję Wam zatem bardzo delikatne, kruche i rozpływające się w ustach ciasteczka kokosowe. Sprawdzą się jako zdrowa, słodka przekąska nie tylko dla małych, ale i tych dużych dzieci Składniki na 20 małych ciasteczek: 100 g mąki kokosowej 100 g oleju kokosowego 20 g miąższu kokosowego i 100 g wody

Ola la LCHF
Palmiery z czekoladą i orzechami włoskimi 159

Przekąska w chwila moment! Ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego z mleczną czekoladą i drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Nie lubisz włoskich? Nie ma problemu! Możesz wykorzystać nerkowce, orzechy laskowe, a nawet i migdały. Pełna dowolność, modyfikuj przepis do woli! Polecam :). S kładniki:   1 arkusz- 275 g ciasta francuskiego * 100 g mlecznej czekolady  3 łyżki mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej 142

Kuchnia ta uważana jest za tłust i ciężką. Niemcy dużą uwagę zwracają na obiad, który spożywany jest między 12-14 godziną. Kolacja jest już mniejsza, składa się z jakiś przekąsek albo kilku kanapek. Piwo pyszne piwo.. Typowy Niemiec do każdego obiadu musi mieć piwo, wtedy obiad będzie pełny. Napój powinien być odpowiednio schłodzony i gorzki. Do najpopularniejszych niemieckich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ślimaczki-zawijaczki z masłem orzechowym 132

dzisiaj dla Was jedną z przepysznych przekąsek. Taką, której ciężko się pozbyć z listy ulubionych. Nie dość, że wspomagamy się gotowym francuskim ciastem, więc robi się ją szybko, to jeszcze zestawienie smaków gwarantuje sukces. Nie wierzcie mi na słowo, tylko wypróbujcie! Czytaj więcej

Pichceniomania
Drobiowe kuleczki w parmezanie 156

sumie tylko 3 składniki. Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także na ciepło, jako przekąska do jogurtowych lub ziołowych dipów. Składniki: 250g mięsa drobiowego z rosołu 2 średnie ugotowane marchewki 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 małe jajko 70g parmezanu 2 łyżki oleju

Kuchnia w czekoladzie
KAKAOWE CIASTECZKA OWSIANE (BEZ CUKRU) 295

Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na kolejną zdrową przekąskę, idealną dla osób, które lubią słodkości, ale dbają o linię 🙂 Pyszne i proste kakaowe ciasteczka owsiane bez dodatku cukru. Mimo że nie zawierają w sobie cukru, są słodkie i smaczne. Dlatego zachęcam Was do próbowania przepisów na słodkości bez jego dodatku. Takie ciasteczka to idealny pomysł jako dodatek Czytaj więcej → Artykuł

greengoodies
Pestki dyni 160

marnujcie pestek kiedy robicie coś z dyni. Sprawdzą się one jako super zdrowa przekąska do szkoły lub pracy albo jako dodatek do sałatek, zup czy mięs. Składniki: pestki wydłubane z dyni 1 łyżka oliwy z oliwek lub olej rzepakowy szczypta soli himalajskiej opcjonalnie: słodka papryka w proszku, granulowany czosnek do obtoczenia  Przygotowanie: Pestki dyni wydłubać, wymyć na sicie

Słodka Strefa
Przepis #82 FIT ciasteczka - bez mąki i cukru 98

daktyle. Całość dokładnie blendujemy. Z tak powstałej masy łyżką układamy na blasze ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 15-20 minut. Ciastka to idealna przekąska na śniadanie czy podwieczorek. Są bardzo słodkie mimo, że nie zawierają cukru.   Smacznego

Health-Fit-Life
Bułeczki z pesto 97

Wytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii

wyzwania kuchenne
Smoothie bowl wiśniowo-bananowe 139

świeżych owoców. Dziś z dodatkami Helio   Do swojego pożywnego smoothie bowl na drugie śniadanie użyłam: Goldenberry – miechunka suszona z serii Helio Natura bez substancji konserwujących, zdrowa przekąska. Prażone orzechy laskowe łuskane z serii Helio Natura , bez dodatku soli i tłuszczu, porcja energii i zdrowia

Zasmakuj Kuchni
ciasteczka dyniowo owsiane z czekoladą i orzechami 103

upieczeniu ciasteczka studzimy na kratce. Prażone orzechy laskowe bez dodatku soli HELIO Natuta oraz bez konserwantów to równie dobra przekąska jak i dodatek do różnych dań czy wypieków. Orzechy są bogate m.in. w witaminy z grupy B, potas, miedź, żelazo, fosfor oraz tryptofan, które wspomagają wydzielanie hormonu szczęścia od którego w znacznej mierze zależy dobry nastrój w jesienne dni. Więc

Domowy Smak Jedzenia
Szybki Hummus z suszonym pomidorem 187

Przepisów na hummus jest bardzo dużo.. jedni lubią klasyczny, inni wolą na ostro i z dużą ilością dodatków. Jest to niesamowita przekąska na spotkanie ze znajomymi zarówno do wina, jak i przy piwie. Moja wersja charakteryzuje się wyraźnym smakiem pomidorów i cytryny.. uzależniająca i zabójczo smaczna :-) No tak, i robi się go w pięć minut

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania