przekąska - 23005 przepisów (strona:564/1534)

Owocowe coś na kanapkę i na wynos 146

wody do miękkości. Dodajemy kiwi, chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy miód. Świetnie smakuje na kanapce z białym serem! Można zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy czy szkoły jako przekąska

Lena Gotuje
Pieczony schab ze śliwkami 193

wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, pół

Lena Gotuje
Placuszki otrębowe 160

placki otrębowe smażone bez dodatku tłuszczu. Można je zjeść np. z serkiem owocowym, jogurtem naturalnym, z owocami, z warzywami, dżemem - praktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: 5 łyżek otrąb owsianych, 1 jajko, dwie łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli. Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej

Lena Gotuje
Słodko-pikantna przekąska z ciecierzycy 147

Fajna lekko chrupiąca przekąska, zdrowa alternatywa dla chipsów, paluszków czy solonych orzeszków. Robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni! Składniki: 250g ciecierzycy, łyżeczka soli, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, łyżeczka chilli w proszku Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc. Odsączamy i przelewamy zimną wodą. Gotujemy około 30-40 minut. Pod koniec dodajemy sól. Odcedzamy. Wkładamy do miseczki

Lena Gotuje
Karwia 2016 147

gofry! W poszukiwaniu tych idealnych przeszliśmy całe miasto - ale udało się! Zakosztowaliśmy też naleśnika po meksykańsku - który nie zrobił na nas szczególnego wrażenia... Super nowością były smażone sardynki - na przekąskę do zimnego piwa idealne! A poniżej tradycyjnie kilka fotek:) p.s. Już nie mogę się doczekać powrotu za rok na morze

Lena Gotuje
Mini naleśniki a'la pancake 238

Puszyste, małe plauszki na leniwe śniadanko, czy też na wynos na przekąskę. Bardzo fajnie komponują się z owocami i syropem klonowym lub miodem. Składniki: szklanka mąki 1/4 szklanki cukru pudru 1 1/4 szklanki maślanki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g masła szczypta soli Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki. Smażymy

Lena Gotuje
Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą 161

Pyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych 150 g suszonej moreli łyżka miodu łyżka oleju jajko Przygotowanie Morele drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy - formując na kształt okrągłych i płaskich ciastek - na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa będzie dość

Lena Gotuje
Kiełbaska w cieście 151

szybką przekąskę możemy podawać na ciepło i zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około

Kuchnia Beaty
🍹 Restauracja Blue Cactus – Warszawa 187

więc śmiało można powiedzieć, że jest ono kultowe. Będąc pierwszy raz w restauracji chcieliśmy spróbować „wszystkiego po trochu”. Kelner zasugerował nam na przystawkę talerz z kilkoma rodzajami przekąsek czyli Cactus Combo Plate (49 zł), który zawierał: Wings of Fire, Pierożki Filo, Chicken Taquitos, Pepper Poppers, Cactus Quesadillas, Potato Skins, wszystko podawane z sosem Ranch i Salsą Fresca. Praktycznie

Kuchnia Bazylii
🥒 Sos tzatziki – do mięs, na grilla 198

tzatziki to grecki dodatek do mięs czy przekąsek. Jeżeli znudził Wam się topowy sos czosnkowy , zachęcam przygotować właśnie tzatziki. Sos należy podawać je zawsze mocno schłodzony, ponieważ w takiej wersji smakuje najlepiej. Będzie również doskonały do grillowanej karkówki czy kurczaka z grilla – Wasi goście będą zachwyceni. Oczywiście, jak to bywa w moich przepisach, sos w przygotowaniu jest banalnie prosty

Kuchnia Bazylii
Piwo rżnięte, czyli řezané pivo pół na pół ciemne z jasnym 508

przesady. Następnie bierzemy łyżkę i trzymając ją odwróconą do góry denkiem i przy ściance kufla delikatnie wlewamy jasne piwo tak, żeby się nie wymieszały. Do tego koniecznie jakieś przekąski czy przegryzki najlepiej pizza. Jak mówi niemieckie przysłowie 3 piwa razem dają sznycla, czyli, że nie da się pić piwa nic nie jedząc. Jeśli nic nie mamy w domu, to wtedy

Ugotowane pozamiatane
Kuskus z warzywami 172

Lekki i sycący zarazem, czyli KUSKUS Z WARZYWAMI. Fantastyczny zarówno... Artykuł Kuskus z warzywami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ciasto francuskie z brokułami i kurczakiem 760

Mniam, dzisiaj pyszna propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Ciasto francuskie do tej pory jadłam zawsze z jakimś owocem a teraz z kurczakiem :). Spróbujcie i podzielcie się swoimi uwagami :)   źródło : "Oliwia" Składniki: filet z kurczaka pęczek natki duży brokuł 200 g śmietany 18% jajko 2 op. ciasta francuskiego ząbek czosnku sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka należy ugotować. Drobno

Różne smaki w kuchni
Sałatka ziemniaczana z burakami i jabłkiem 129

Sałatka smakuje rewelacyjnie, a jednocześnie jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Nadaje się na dodatek do obiadu, nawet jako zamiennik ziemniaków oraz na samoistną przekąskę. U mnie ostatnio zniknęła z wafelkami ryżowymi Sonko . 4 ugotowane/upieczone ziemniaki  2 ugotowane/upieczone buraki (uwielbiam pieczone - klik ) 1 jabłko (kwaśne) 1 cebula Dodatkowo:   2-3 łyżki majonezu   2-3 łyżki jogurtu

Di gotuje
Uitsmijter 254

bekonu) i sera. Nie należy się jednak zbyt mocno przywiązywać do tego wyliczenia, gdyż zróżnicowanie użytych składników oraz sposobów przygotowania jest znaczne i funkcjonuje wiele różnych wersji takiej przekąski – nie tylko w Holandii, ale także w Niemczech (tam jako Strammer Max). Kluczowym składnikiem pozostaje jednak sadzone jajko i dlatego naszą dzisiejszą publikację dedykujemy przede wszystkim jego miłośnikom. Nasza propozycja

Kulinarna Pokusa