Prosta i bardzo smaczna przekąska z szynki serrano z serkiem śmietankowym, świeżą bazylią i pomidorkami truskawkowymi. Przygotowanie takich sakiewek nie zajmuje wiele czasu, ładnie prezentują
Oryginalny smakBanalnie prosty przepis na domowe tortille. Nie trzeba już więcej kupować tych gumiastych placków ze sklepu, lepiej zrobić samemu i sporo zaoszczędzić. Do tego smakują o
Złote przepisyProsta, minimalistyczna, a smak naprawdę zaskakujący... Składniki: 1 duży świeży brokuł lub paczka mrożonych opakowanie sera feta jogurt grecki 200ml 1 łyżka majonezu 2 ząbki
Anioły w kuchnizmuszają do pracy przewód pokarmowy. Opublikowałem sporo przepisów z różnymi grzybami, a teraz przedstawię kilka z tymi najszlachetniejszymi czyli borowikami. Torcik sezamowy z borowikami Oryginalna przystawka ze smacznym prostym sosem. Składniki. Placuszki sezamowe 50 g sezamu białego 10 g maku 20g masła 5 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 10 g miodu lipowego Sos cebulowo - koperkowy
Kulinarny karnet ChristopheraProsta, smaczna, idealna przystawka dla nas i dla naszych gości. Potrzebujemy kilku minut aby stworzyć to zielone niebo w gębie! Składniki: 4 płaty śledziowe 1 cebula 1winne jabłko 1/2 puszki zielonego groszku 1 por kilka łyżek jogurtu naturalnego 2-3 łyżki śmietany sól i pieprz Śledzie (jeżeli są solone, to wcześniej trzeba je wymoczyć) pokroić w paski
Apetyczna babeczkaBardzo prosta i szybka przystawka. Składniki: 3 marchewki korzeń pietruszki ewentualnie sos Rozwiń przepis
w kuchni i w ogrodzieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z mozzarellą, pomidorkami, kurczakiem, rukolą i grzankami to moja propozycja na pyszną kolację, przekąskę lub przystawkę dla gości. Prosta do wykonania i bardzo smaczna. Post Sałatka z mozzarellą, pomidorkami i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeorginalnie pochodzi z Italian Buffalo, czyli włoskich krów z południowych Włoch. Pierwsza wzmianka o mozzarelli siege roku 1570. Sałatka z mozzarella, zawiera dużo witamin I białka. Jest prosta, rewelacyjna jako przystawka, dodatek do obiadu czy grilla. Polecam. Zaczynamy Składniki : Sałata lodowa czarne oliwki mozzarella - małe kulki pomidorki koktailowe sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Sałatę rwiemy na mniejsze
Smaki EdytyChristophera”, bardzo mi się ten sposób podania galarety spodobał. Tak przygotowana szynka w galarecie jest bardzo smaczna, a dodatkowo będzie ozdobą Wielkanocnego stołu. Do tego taka przystawka jest bardzo prosta do przygotowania. Na bloga przygotowałam tylko 4 porcje, ale chodziło mi aby Wam pokazać jak to ma wyglądać, gdy chcemy przygotować więcej porcji odpowiednio zwiększamy ilość składników. Polecam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięproponuję przygotować tę potrawę w foremkach na muffinki. Tak przygotowana szynka w galarecie jest bardzo smaczna, a dodatkowo będzie ozdobą Wielkanocnego stołu. Taka szynka w galarecie jako przystawka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wykorzystałam jako farsz jedynie posiekaną gotowaną szynkę i gotowane warzywa, ale możemy sobie modyfikować składniki dodając np. gotowane ćwiartki jajek czy oliwki. Przygotowałam 6 porcji
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki ; dowolnej wielkości główka włoskiej kapusty, ale wystarczy taka około 40 -50 dag masło , bułka tarta , sól , cukier Przygotowanie ; Kapustę obrać ze zwiędłych liści , umyć i
Proste Potrawyskładniki : około 1 kg czerwonych buraczków sól, ocet jabłkowy lub sok z cytryny cukier, sól Przygotowanie : Buraki umyć (kupować zawsze jednej wielkości) Do garnuszka w którym
Proste PotrawySkładniki : 1 główka sałaty 5 dag rodzynek mała cebula 1 jabłko sok z cytryny około 1/2 szklanki jogurtu (jeśli sałata duża to zrobić
Proste PotrawySkładniki : 40 dag szpinaku - może być mrożony 4 jajka 4 płaty łososia 1 serek Almette śmietankowego smaku 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz olej lub masło
Proste PotrawySkładniki : 1 płat gotowego ciasto francuskiego połowa opakowania rukoli 6-7 plastrów żółtego sera 1 jajko pesto- u mnie nieco mniej niż połowa małego słoiczka Przygotowanie
Proste PotrawySkładniki : 20 dag pieczarek płat ciasta francuskiego 1 cebula rukola ser żółty, tyle, by przykryć nim całe ciasto 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić drobno i
Proste PotrawyJak wcześniej wspominałam ciasto francuskie znakomicie smakuje zarówno na słodko jak i przygotowane w wersji wytrawnej. Proponowane przeze mnie ciastka znakomicie sprawdzają się jako przekąska np
Kuchnia Pełna PasjiSałatka. Smaczna, prosta i efektowna - a na dodatek, szybka do zrobienia . Można podać w dużym naczyniu, można zrobić małe przystawki. składniki ( 2 - 3 porcje) 100 g wędzonego łososia 7 zielonych szparagów ze słoika lub świeżych 1 jajko ugotowane na twardo koperek kapary do posypania sos 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz papryka przygotowanie Wymieszać
Stare GaryInspirowamny kuchnia francuską - prawdziwy przysmak,z prostych,wręcz banalnych składników.Świetny jako samodzielne danie,może stanowić przystawkę lub świetną przekąskę.Klasyk kuchni francuskiej gratin - proste,sycące danie.Zapiekanka z buraka i selera zatopiona w aromatycznym sosie beszamelowym z dodatkiem pora i lekką chrupiącą skorupką z przypieczonego sera.Dwa wspaniałe zimowe warzywa w roli głównej stanowią naprawdę pyszne danie nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!