Morszczuk w cieście to propozycja na pożywną, smaczną i nieskomplikowaną potrawę rybną. Świetny pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Morszczuk w Cieście - Składniki:ok. 400 g filetów z morszczukaVegetakoperekpieprzciasto:150 g mąki70 ml mleka2 duże jajkasólpieprzodrobina octuolejMorszczuk w Cieście - Sposób przygotowania:Morszczuka przyprawiamy niewielką ilością Vegety, koperku i pieprzu.Z podanych składników przygotowujemy ciasto, które powinno mieć
Słodka StronaProsty, szybki a przy tym smaczny i pożywny obiad. Soczyste brokuły doskonale komponują się z serkiem brie, jak również z sosem serowym. Danie przygotujemy jeszcze szybciej gdy użyjemy gotowego sosu, jednak ten z dodatkiem brie ma wyjątkowy smak i z pewnością warto spędzić troszkę więcej czasu w kuchni, aby osiągnąć pełny efekt.Makaron z Brokułami i Serkiem Brie - Składniki
Słodka StronaTortowa wersja popularnego ciasta "Bounty", które powstało na wzór znanego batonika o tej samej nazwie.Mocno czekoladowy biszkopt z wilgotną, kokosową masą, a wszystko pokryte połyskującą czekoladą
Słodka StronaJeden z najprostszych i najpopularniejszych deserów w naszych domach. Mimo swojej prostoty jest przepyszny i w odróżnieniu od innych kalorycznych deserów - dość zdrowy. Idealny dla dzieci
Słodka Stronatego dania z pewnością nie trzeba zbytnio zachwalać. Smak, który zna niemalże każdy Polak i zdecydowana większość z nich nie pogardzi talerzem pełnym pierożków z aromatycznymi jagodami.Pomysł na prosty, ale dość pracochłonny obiad - ...jednak efekt końcowy jest tego wart. Pierogi z Jagodami - Składniki: (ok. 60 pierogów)600 g mąki1 i 1/4 szklanki ciepłej wody2 łyżki olejuszczypta soliok
Słodka StronaCiastka z Ciasta Francuskiego z masą budyniową i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasteczka wyglądają efektownie i będą piękną ozdobą każdego przyjęcia, pikniku czy spotkania ze znajomymi. Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Składniki:masa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g miękkiego masłacukier waniliowyopakowanie ciasta
Słodka StronaKarpatka - jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce składające się z parzonego ciasta i masy budyniowej. Wielbicieli Karpatki nie brakuje i z pewnością tym wypiekiem uradujemy
Słodka StronaCiasto "Krówka" to istna poezja dla podniebienia. Ciasto to, w odróżnieniu od tradycyjnej "Krówki" na kruchym spodzie przygotujemy bez pieczenia, na bazie herbatników ze śmietanowym oraz
Słodka StronaKarpatka Królewska - nazwa, która zobowiązuje... i właśnie na takie miano zasługuje ta wersja Karpatki. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz
Słodka StronaPizza z Kurkami i Serem Brie to idealne połączenie smaków, które z pewnością warto włączyć do swojego menu.Pizza z tymi dodatkami ma charakterystyczny smak i prostemu daniu nadaje wykwintności i elegancji. Idealny pomysł na odmianę tradycyjnej pizzy lub nawet... romantyczną kolację.Domowa Pizza z Kurkami i Serem Brie - Składniki:Ciasto:25 g świeżych drożdży1,5 szklanki ciepłej wody550 g mąki
Słodka StronaDzisiaj mam dla was klasyczny sernik. Pyszny, puszysty i prosty do wykonania. Z przepyszną polewą. Mój pierwszy, ale nie ostatni :). Bo uwielbiam serniki i wszystko co serowe. Puki co to mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepszy mój wypiek do tej pory. A nazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje.Składniki:Ciasto kruche:szklanka mąki4 łyżki masła
Moje pyszne gotowaniesię bardzo dużo maku i miodu. Mogę wam szczerze powiedzieć, że to główny składnik większości naszych potraw świątecznych. Chcę się z Wami podzielić moim ulubionym ciastem świątecznym, przepis jest prosty, a ciasto jest bardzo aromatyczne i mokre, przez co możemy delektować się nim kilka dni. No chyba, że wszystko zjecie na raz :)Składniki:ciasto2 szklanki mąki1 szklanka cukru100 g masła4
Niezły Młynekchleb i bułki. I od tego zaczęła się moja przygoda z wypiekami :) Okazało się, ze upieczenie chleba to nie jest wiedza tajemna, lecz coś prostego :) Teraz nie tylko sama wymyślam jak urozmaicić receptury, ale też zaglądam jak inni pieką. Inspiracją do dzisiejszego wieńca była dla mnie Liska, która zamieściła swój Wieniec serowo
Codzienna kuchnia niecodziennarobię i makaron, i pierogi. Każdemu, kto uważa, że nie potrafi polecam poćwiczyć - okaże się, że strach ma wielkie oczy :) a pierogi i makaron to coś wspaniałego i prostego :)Do faszerowania pierogów można wykorzystać praktycznie wszystko. Od świeżych owoców przez twarogi, ziemniaki i kasze do najbardziej wyszukanych rodzajów mięs. Warto poeksperymentować i poszukać ulubionych smaków :)Wszelkie propozycje
Codzienna kuchnia niecodzienna