gorąca, bo drożdże się zaparzą i również nie urosną. Całość lekko wymieszaj do jednolitej konsystencji. Dodaj masło, wodę, jajko, sól i mąkę. Całość wymieszaj mikserem za pomocą końcówek do ciasta drożdżowego na jednolitą masę, ciasto powinno mieć konsystencje zwartej i jednolitej kuli. Miskę przykryj ściereczką, by ciasto nie wyschło z góry i odstaw w ciepłe miejsce na około 40 minut
To Musisz WiedziećChyba najlepsze rozwiązanie gdy łapią nas smaki na coś słodkiego, nie są skomplikowane, czas przygotowania i pieczenie nie jest długi i w godzinę można zajadać się słodkimi kaloriami :) Kilka prostych składników i gotowe. W przypadku muffin czekoladowych smak zależy od czekolady jaką damy, ja testowałem z czekolada gorzką, mleczną, białą czy miętową i z każdą są pychotka :) Składniki: 300g(...)Masę przekładamy do foremek (u mnie wyszło około 14 szt - masy delikatnie ponad połowę foremki) - za pierwszym razem gdy piekłem muffiny naładowałem całe foremki po brzegi - w konsekwencji czego ciasto delikatnie wypłynęło na cała blachę w piekarniku hehehehe :) Piekarnik nagrzewamy do 180 ° C opcja termoobieg. Wstawiamy foremki do pieca i pieczemy 25-30min aż muffiny pięknie urosną
Smacznie Pysznie KalorycznieJeśli czasami czytacie mój blog, to pewnie wiecie, że ja chleba nie kupuję. Najczęściej robię chleb owsiany . Mojej rodzince smakuje najbardziej. Dziś proponuję Wam prosty chlebek pszenno - żytni. Jest naprawdę łatwy i szybki w przygotowaniu. Wystarczy zrobić zaczyn z mąki żytniej, odstawić na godzinę. W tym czasie możecie zająć się czymś innym. Po godzinie dodajecie resztę składników, wyrabiacie mikserem(...)przykryć, najlepiej talerzem lub pokrywką, ponieważ zaczyn mocno urośnie. Odstawić na godzinę. Po tym czasie dodać mąkę pszenną, sól i szklankę wody. Wszystko wyrobić mikserem z hakami. Następnie ciasto przełożyć do dwóch keksówek wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Wierzch chlebów posmarować mlekiem i posypać mąką. Odstawić na 15 minut, żeby chlebki podrosły do brzegów foremek. Piec w piekarniku nagrzanym
Agusiowe smakołykiręczną trzepaczką), dodajemy maślankę lub mleko, olej i ekstrakt waniliowy, mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy (ale niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasto do około 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie dół) około 20 minut (stan upieczenia warto sprawdzić patyczkiem). Po wystudzeniu muffinki obsypujemy cynamonowym
Słodkie okruszkiczegoś skomplikowanego i zaskakującego. Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku, a jeśli chodzi o smak to krem się obronił. Słodko, słony, waniliowy to dla mnie idealne połączenie. Prosty do wykonania. Ozdobiłam go czekoladowym dripem i truskawkami. Pobawiłam się też czekoladą, z której robiłam dekoracje. Wdzięczny do dekoracji. Polecam gorąco! Przepis. Będziecie potrzebować trzech tortownic(...)wanilie i barwnik. Do masy jajecznej wsypcie sypkie produkty i zamieszajcie do połączenia (użyłam rózgi ) W małej miseczce wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i rozłożyć do przygotowanych form. Pieczcie w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. Wystudzone biszkopty zetnijcie z wierzchu (jeśli urosły
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmogłam się oprzeć aby go tak nie nazwać, bo właśnie on był źródłem mojej inspiracji. Cieszę się, że mogę się z Wami nim nie podzielić. Moja wersja jest prosta w przygotowaniu i baaardzo aromatyczna. Nie ma zawijania, więc nie ma mowy o niewypale Pomimo tego pięknie wygląda, doskonale smakuje i pachnie niesamowicie! Myślę, że następnym razem zaserwuję go mojej(...)łyżeczki cebula 3 sztuki czosnek 2 ząbki pieczarki 250g wino białe ok. 20ml pieprz do smaku nasiona chia 1 łyżeczka szpinak 125g bułka tarta 20g mleko do posmarowania ciasta Wykonanie: Ocet balsamiczny mieszamy z ksylitolem w rondelku i podgrzewamy (ok. 10 minut, do momentu zredukowania sosu). Mieszamy składniki na ciasto (mąka, sól, woda, masło) i odstawiamy na bok. Orzechy rozkruszamy
rabarbarowołyżeczka Wykonanie: Rozpoczynamy od przygotowania sosu. Wszystkie składniki (czosnek siekamy wcześniej) mieszamy w rondelku i zagotowujemy (gotujemy ok. 20 minut). Tortille można użyć gotowe lub przygotować samemu. Składniki na ciasto łączymy razem i jeśli jest za rzadkie do ugniatania to dodajemy odpowiednio więcej mąki. Ciasto dzielimy na dwie części i obie rozwłakowujemy do szerokości patelni. Tortille smażymy
rabarbarowoProsty przepis na warzywny i dietetyczny obiad z mięsem. Dla wielbicieli papryki, ale nie tylko. W gulaszu znajdziesz też marchew, cukinie i cebulę. Zdrowo i pożywnie. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 4 porcje. Produkty około 400 g mięsa z indyka pokrojonego, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 cukinia, 1 cebula, 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy(...)gotuj pod przykryciem aż warzywa się ugotują i będą miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną. Spróbuj także: Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory
Fit&Fast Kitchenmasełkiem czosnkowym. Były wyśmienite. Ale jak to zwykle bywa, mojego zachwytu nie podzieliły ani moje dzieci ani mąż. Na szczęście koleżanka, która zamówiła to samo, była również zachwycona tym prostym daniem. Zastanawiałyśmy się obie, próbując kęs po kęsie "jak to jest zrobione" i doszłyśmy do wniosku, że to właśnie nic innego jak rozpłaszczona śląska kluska, podsmażona na patelni(...)odstawiamy do ostudzenia. Do ziemniaków dodajemy jajko, mąkę i kwaśne mleko (lub maślankę). Doprawiamy solądać do masy jajka, przesianą mąkę oraz kwaśne mleko. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wyrabiamy na oprószonej mąką stolnicy, odcinamy o kawałku i formujemy w miarę kształtne placki o grubości mniej więcej 1 cm. Smażymy na patelni z minimalną ilością tłuszczu. Palnik powinien być
bistro mamawędzonym gości w naszej kuchni co jakiś czas. Jest jednym z naszych ulubionych lekkich dań. Znakomicie spisuje się na imprezach, bo i ładnie wygląda, pysznie smakuje i jest prosta do zrobienia. Naprawdę, polecam ! I naprawdę nie jest tak trudne do zrobienia, jak wygląda ;) Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym 30 dkg szpinaku rozmrożonego 3 ząbki czosnku(...)była jednakowej grubości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 180 C. Uwaga ! nie należy piec dłużej, bo rolada może zacząć się kruszyć przy zwijaniu. Upieczone ciasto szpinakowe wyciągamy z piekarnika, odstawiamy do wystudzenia. Potem delikatnie przewracamy nasze ciasto na deskę drewnianą lub blat wyłożone papierem do pieczenia. Odrywamy delikatnie papier, na którym nasze ciasto się piekło
Kuchnia na wzgórzuWbrew pozorom bardzo szybkie i łatwy deser do zrobienia. Pierwszy raz Lava Cake bądź jak kto woli Suflet jadłam na jednym ze szkoleń. Ciasto tak bardzo mi zasmakowało ,że zdecydowałam je zrobić sama. Bałam się oczywiście ,że nie wyjdzie , ale wyszło! I to co widzicie to moje drugie podejście :) Miały być jeszcze lody ... ale jakiś łasuch je zjadł ... Przepis został(...)Kilka sztuk kwaśnych owoców: porzeczka/ wiśnia. ( ja mam wiśnie z nalewki) 0,5 L lodów. najlepiej waniliowe, śmietankowe Dodatkowo : 4 małe miseczki - kokilki Wykonanie: Wykonanie samego deseru jest bardzo proste. Wystarczy tylko robić wszystko jak należy i proszę mi wierzyć nie tylko wam wyjdzie, to jeszcze będziecie je robić niemal codziennie!! Zaczynamy!! Piekarnik rozgrzewamy do 230*C W wodnej
W Moim Magicznym DomuDanie dość popularne w Szwecji, zapewne z powodu nieograniczonego dostępu do świeżych ryb i banalnie prostego wykonania. Zapiekane klasyczne naleśniki z farszem rybnym, podawane z sosem jogurtowo-kopertkowym, filecikiem anchois i cząstkami limonki. Danie idealnie pasuje do piwa – trunku najczęściej pijanego przez Szwedów.Czas przygotowania: 35 minutPorcje: 4Składniki:Naleśniki: usmażone wg. własnej receptury lub:1 jajko1(...)trzeba odcinać ogonków)2 ząbki czosnkulimonkasól i pieprzSos:jogurt naturalny gęstypęczek koperku5 listków czosnku niedźwiedziego (lub ząbek zwykłego)łyżka skórki otartej z limonkianchois 100gpieprz Wykonanie:Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wymieszać, odstawić na 15 minut do lodówki, usmażyć. Przygotować farsz. Ryby oczyścić z ości, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć w kostkę, łososia w cienkie paski. Ser pokroić
SzczyptaSmaQświętowania nigdy nie zabraknie. Bynajmniej, kiedy ma się sporą rodzinę. Tort jest zawsze elementem dodającym szyku i finezji każdemu przyjęciu. Dekoracja jest niby prosta, bez kolorowych akcentów. Stonowana, szykowna i jak dla mnie majestatyczna. Motyle czekoladowe dodają lekkości. W smaku bardzo delikatny, nie słodki, kremowy.... z nutką brzoskwiniową. To była(...)dodajemy partiami cukier, kolejno żółtka stale ubijając. Na koniec wsypujemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, ale tylko samo dno i wylewamy na to nasze ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160-170 stopni i pieczemy ok 30-40 min. Do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy.Biszkopt ciemny.Wykonujemy tak samo jak jasny, tylko, że do masy
Malinowe PocałunkiSernik na biszkoptach to jeden z najlepszych, najprostszy i najszybszy sernik jaki ostatnio jadłam. Przepis dostała moja mama od swojej koleżanki
KuchniaWeDwoje.plTort ambasador niewątpliwie jest jednym najbardziej znanych wykwintnych tortów. Pełen bakalii, kawałków czekolady i ananasa. Jego popularność powoduje, że przepisów na niego jest
KuchniaWeDwoje.pl