Przijechała 1 dō 2 mie na bezuch 3 moja Muter 4 i niy dojś 5 , że musiała czekać na ôbiołd 6 do wieczora, to jeszcze na
Chop w kuchnityż gojździkōw 11 i joł chcioł jakosik tym receptym prziwołać te stare smaki. Niyftorzi pedzōm 12 , że abgeryjta (abo zista) to je yno take blank 13 ajnfachowe 14 ciasto bez żołdnych inkszych 15 dodatkōw, ale ci, co już sam połra 16 receptōw 17 czytali, wiedzōm, że Chopowi w kuchni niyrołz 18 sie miyrznie 19 i potyn wynołkwio 20 Co potrza(...)mniej 3 ô=ło 4 naprawdę 5 delektować się 6 babcia 7 dawniej 8 gdy byłem mały 9 bardzo; dużo 10 dodawała 11 goździków 12 powiedzą 13 zupełnie 14 proste 15 innych 16 kilka 17 przepisów 18 czasem 19 nudzi 20 wydziwia, wymyśla 21 cytryn 22 będzie 23 pół 24 wszystko 25 sok 26 górę 27 najpierw
Chop w kuchniszklanka puree z dyni ½ kostki masła/margaryny Wykonanie: ze wszystkich składników czyli mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, przypraw, żółtek, puree z dyni oraz masła zagniatamy ciasto które lekko się klei cisto najlepiej podzielić na dwie części ,wyłożyć na blat wysypany mąką , wałkujemy a następnie wykrawamy dowolne kształty przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnieniechia i jabłkiem (w środku), podany z naturalną pastą słonecznikową i pastą z czarnej jagody ~ Ten placek jem już któryś dzień z rzędu...zmieniam tylko dodatki. Jest cudny! Prosty do zrobienia, wegański ♥ i bardzo sycący, a co najważniejsze zdrowy i pyszny :) Dzisiaj podałam go z pastą słonecznikowa , która bosko smakuje w połączeniu z pastą z czarnej jagody . Oba te produkty(...)płatków i mieszamy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Można ostawić masę jeszcze na ok. 5-10 minut aby zgęstniała bardziej. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wylewamy ciasto na patelnie i smazymy na małym ogniu kilka minut pod przykryciem, następnie odwracamy placek na drugą stroną i smażymy kolejne kilka minut, już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
breakfast of dreamsJesienią każda forma rozgrzania jest na wagę złota, jeżeli dochodzi do tego przepyszny smak nie mam nic przeciwko. Uwielbiam ten przepis z prostego powodu. Są to najlepsze pod słońcem pierogi z rybą z aromatycznym i zdrowym rosołem. Najważniejsze w tym daniu jest to, że dzieciaki pałaszują go, aż miło, co za tym idzie dzieci najedzone i mama(...)oczyszczamy i mielemy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy odciśniętą bułkę, żurawinę, orzechy, wystudzoną cebulę z czosnkiem i całość dokładnie wyrabiamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ciasto na pierogi rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy kółka. Na każde z nich układamy kulkę farszu i zlepiamy pierogi. Ja pokusiłam się o zrobienie pierogów w kształcie ryb. Gotowe pierogi
Malinowe Pocałunkitrzeba. Nie chciałam zapychać się sklepowymi słodyczami, więc wymyśliłam coś nowego z produktów, które akurat miałam w domu. To niesamowite, ile smacznych rzeczy można wyczarować przez połączenie zaledwie kilku prostych składników... Od razu radzę podwoić, a nawet potroić ich ilość. ;) Są wspaniałe! Moja mama zjadła ze smakiem trzy ciasteczka i stwierdziła, że są przepyszne! I w życiu nie pomyślałaby(...)roztopionym masłem, a następnie dokładnie zblendować. Dodać budyń, cukier, wiórki kokosowe i jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy. Na każdym ciasteczku docisnąć krążek ananasa. Zlepić brzegi. Dodać rodzynki (opcjonalnie). Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C. Ostudzić
Kuchnia EllieMożemy lubić owoce, lody, cukierki, żelki itd. Jednak to właśnie czekolada i wszystko co z kakao związane ma w sobie to "coś" co sprawia, że po
Candy PandasLeżałam już w łóżku, choć pora z punktu widzenia zwykłego człowieka jeszcze późna nie była. Cóż, piekarze o tej godzinie często już swój sen kończą, żeby
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCo dzieci jadają w Dzień Dziecka? Hm? Oczywiście, że słodycze! A jakże, całe starty batoników, czekoladek i ciasteczek piętrzące się obok kolorowych i gadających zabawek. Jeśli
Przepysznik - BLW i nie tylkoŚniadania jeść trzeba. Od tego nie ma odwołania. Jeśli nie zjemy śniadania, to nie będziemy mieć sił na resztę dnia. Nie będę się wymądrzać
Codzienna kuchnia niecodziennaŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szczyptę cynamonu, całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy łyżkę mleka i wbijamy jajko, znów całość mieszamy łyżką. Na koniec dolewamy roztopione masło. Mieszamy szybko łyżką, po czym zaczynamy wyrabiać ciasto ręką do momentu, aż utworzymy z niego kulę. Miskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki
Słodkie okruszki