mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą tuńczykową, sałatą i warzywami. W książce znajdziemy też soki i koktajle. Wszystkie przepisy opatrzone zdjęciami. Przepisy proste, dobrze opisane, nic tylko robić :-) Tytuł: "Pilnuj cukru
kruche babeczkiwyrośnięcia. Następnie odrywając kolejne nieduże fragmenty ciasta formowałam nieduże bułeczki (ok. 3 cm – 4 cm średnicy). Następnie tępą stroną noża nacięłam każdą bułeczkę „na krzyż”. Każdą bułeczkę posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam odrobiną tymianku oraz gruboziarnistą solą. Serwowałam ze znakomitą chorwacką oliwą, lekko osoloną, szynką dojrzewającą i parmigiano reggiano. Pyszne i proste
Kate's Kitchenzrobić! Odpowiedź: Szybkie ciasto z jabłkami…polecam Pierwsze miejsce: Pani Ka Ma. Drugie miejsce: Pani Karolina Podlewska Trzecie miejsce: Pani Kinga Krawczyk Proszę o wiadomość prywatną i podanie adresu, na który zostaną wysłane nagrody. Z okazji pierwszych urodzin ogłaszam dla fanów bloga Słodki Pomysł szybki konkurs!!! Zasady są proste Pierwsze trzy
Słodki Pomysłoprószone mąką. Całość delikatnie mieszamy rózgą. Ciasto przekładamy do formy babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 165ºC i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Upieczoną, gorącą babkę wyjmujemy z formy na talerz. Po przestudzeniu lukrujemy lub oprószamy cukrem pudrem. Babka z przepisu Dziadka jest zaskakująco prosta i szybka w wykonaniu. Przepis pochodzi
mojewypiekiinietylkotrochę zaszaleć i zrobić coś na słodko. Co prawda był to mój pierwszy raz z kluseczkami na twarogu, ale myślę że z pewnością nieraz wrócę do tego przepisu. Ciasto jest bardzo delikatne, a w smaku ... hmm każdy musi ocenić sam, bo jak dla mnie są nawet lepsze od tradycyjnych kopytek. Gnocchi to rodzaj małych klusek, których zazwyczaj bazujących na ziemniakach
vaniliowoczekoladowaOstatnio postanowiliśmy bardziej zadbać o to żeby zdrowo jeść. Dlatego też na blogu również coraz częściej będą pojawiać się zdrowe propozycje. Dziś proponuję pastę z fasoli
kuchnia doskipieczywa, a obłożone dodatkami świetnie sprawdzi się jako bezglutenowy (i bez dodatku drożdży) spód do pizzy. Kluczem do przygotowania pysznej farinaty jest upieczenie jest w wysokiej temperaturze w piekarniku. Ciasto nalewamy na dobrze rozgrzaną blachę polaną oliwą. Dzięki temu farinata ma chrupiącą skórkę oraz przyjemny dymny posmak. Do pieczenia możemy wykorzystać nadająca się do piekarnika patelnię lub okrągłą formę
Chilli Czosnek i OliwaSmaczne i radosne ciasteczka, na te szare i pochmurne dni :) Dodatek serka homo wspaniale podkreślił ich smak. Zapraszam :) Składniki na 2 blaszki ciastek: 200 gr mąki
Gotowanie...to proste !łyżeczki proszku do pieczenia b/g Powidło śliwkowe Sposób przygotowania: Na stolnicy wysypujemy kleik i robimy w nim oczko do którego dodajemy pokrojone w miarę miękkie masło i jajka. Ciasto ugniatamy. Po ugnieceniu ciasta odrywamy je na kawałki, formujemy kulki w których robimy małe oczko na powidło. Ciasteczka dajemy na papier do pieczenia, wypełniamy oczko powidłem i pieczemy w 180 stopniach
madamekuchnia.wordpress.comCo prawda sezon na truskawki już za nami, to jednak w sklepach jeszcze wciąż są one dostępne. Możecie je wykorzystać np. do przygotowania takiego smacznego i
Z miłości do słodkościziemniakami , jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu . Będziemy potrzebować : 500 g mięsa wieprzowego 300 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 200 g cebuli 2 łyżki musztardy ziołowej 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku sól , pieprz olej do smażenia foremka aluminiowa 20 cm x 7 cm lub mała foremka do ciasta maszynka do mielenia mięsa Link do filmu
Uwaga Babcia Gotujerobimy dokładnie to co one. To proste danie, jest dla mnie małą sentymentalną podróżą do rodzinnej miejscowości, gdzie po jabłka szło się do ogrodu, po ziemniaki na pole, a wielki orzech wciąż rośnie za garażem i co roku daje tyle owoców, że można obdarować sąsiadów i znajomych. Składniki na ok.40 sztuk: Ciasto: 300 g mąki przennej plus do posypania
Smakuj życie!taką sytuację mam przepis idealny. Szybkie, proste i nietypowe danie naleśnikowe. A w bonusie obiecany sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, którego nikt nie chce jeść, a szkoda, żeby się zmarnowało. Najpierw absolutnie niezawodna proporcja na naleśniki: 2 jajka Szklanka mleka Szklanka lodowatej wody (najlepiej gazowanej) Szczypta soli Mąki tyle, żeby ciasto miało konsystencję śmietany. Uwaga, gęstnieje! Mieszamy rózgą
PatchworkKilka dni temu moja przyjaciółka miała urodziny. Na uczelni otrzymała ode mnie muffinkę kokosową właśnie. Jest wegetarianką, stara się zdrowo odżywiać, więc zminimalizowałam ilość składników pochodzenia
Życie zamknięte w smaku