proste ciasto - 15398 przepisów (strona:586/1027)

Bazarek Smakoszy :) 164

ciasteczka znajdziecie poniżej, polecam, są bardzo proste, a przy tym niesamowicie smaczne :)  Przechodząc do otrzymanej przesyłki. Wybrałam produkty, których nigdy wcześniej nie próbowałam, dlatego też bardzo cieszyłam się na tą współpracę.  PŁATKI QUINOA Są to ekologiczne płatki uzyskiwane z gniecionego ziarna komosy ryżowej. Mogą stanowić świetny dodatek do zup, ciast i deserów praz jak składnik past

Zdrowie na języku :P
Pizza z pieczarkami, cebulą i kukurydzą 147

wywołuje u mnie uśmiech. Poniższa pizza jest prosta do przygotowania, a samo nadzienie to połączenie łatwo dostępnych składników. Moja pizza to resztkowe danie, ponieważ wykorzystałam zalegające w lodówce warzywa. Pomimo tego, że w jej składzie nie ma ani grama mięsa - pizza jest bardzo sycąca. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.  Składniki: ciasto na pizzę (przepis tutaj ) 3 pomidory lima

Ugotować
Drożdżówki z serem i owocami 101

misce tupperware także bajecznie proste bułeczki z serem i owocami. Użyłam zdobycznych porzeczek a za kilka dni planuje powtórkę z malinami. Przepis z moimi minimalnymi modyfikacjami pochodzi ze strony kasia-gotuje.pl . Polecam - szczególnie, że na drugi dzień są równie dobre !:) Składniki na 12 drożdżówek : Ciasto : 550g mąki pszennej typ 650 (użyłam takiej

cucinare
sernik bez sera, czyli kokosowy sernik jaglany 113

zagęszczenia, ale ważne żeby nie przesadzić. 3. Ciasto przekładamy do nasmarowanej tłuszczem tortownicy. Możemy ją również wysypać wcześniej wiórkami. 4. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze ok. 180C. Idealnie upieczony sernik powinien być chrupiący z wierzchu i kremowy w środku. 5. Kroimy dopiero po wystygnięciu. I gotowe! Prawda, że proste?  Sernik świetnie smakuje podany z musem owocowy

two broke sisters
Liebster Blog Award 115

jeszcze kiedyś się pokusimy o zrobienie ciasta francuskiego. Warto umieć takie rzeczy. 6. Czy cierpisz na manię kupowania naczyń, zastawy, talerzyków i innych przedmiotów, które można wykorzystać do fotografowania potraw? Nie, zdecydowanie nie. To Madzi dziedzina, ona najchętniej by każdego dnia coś nowego kupowała. Jak to kobieta :) Ja jestem prostym facetem, który się nie zna na takich rzeczach

Marder&Marder Manufacture
Paluchy z ricottą do piwa 132

Szybkie i proste paluchy z ricotty na letnie wieczory z przyjaciółmi :) Składniki: 25 dag sera ricotty 25 dag masła lub margaryny 25 dag mąki pszennej  Te trzy składniki zawsze dajemy w takiej samej ilości 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojoną margarynę oraz ser. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na pół godziny do lodówki. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy

Apetyczna babeczka
Tort malinowy bez pieczenia 264

zdradzać, że zrobienie go było, aż tak proste :). Przepis na tortownicę o średnicy 25 cm. Ciemny spód: 30 dag ciemnych herbatników 10 dag miękkiego masła 1. Herbatniki wkładamy do blendera i mielimy na piach, dodajemy miękkie masło - ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do tortownicy, ( spód wykładamy papierem do pieczenia). Przełożone ciasto dociskamy dłonią lub spodem szklanki. Masa biała

Apetyczna babeczka
Przepiśniki idą do.... 157

smakołyki. Z jednej dużej metalowej miski :). Zwyczaj ma prosty przekaz.... nik nie jest lepszy, nikt nie jest gorszy. Jesteśmy sobie równi. :) W tym roku święta w Wielkopolsce. może z czasem uda nam się przemycić ten zwyczaj także tutaj :). Polecam wszystkim :) [Ania] W mojej rodzinie od pokoleń na Święta piecze się wyjątkowe ciasto ze smażonymi zielonymi pomidorami. Przepis ma już setki

bistro mama
Sernik malinowy 132

wodą. Dzięki pieczeniu z parą wodną - ciasto będzie miało kremową konsystencję i nie opadnie. W międzyczasie przygotować polewę (cukier puder połączyć z sokiem z malin oraz wodą). Sernik polać polewą oraz ozdobić gwiazdkami dopiero na 1 godzinę przed podaniem. Przechowywać w chłodnym miejscu. *przygotowanie malin w cukrze jest banalnie proste: maliny wsypać do rondelka, dodać odrobinę wody i kilka

Ugotować
Chleb tostowy 137

chleba tostowego..skorzystałam z przepisu znalezionego  tutaj ..prosty do zrobienia ..no i smaczny.. 450 g mąki pszennej chlebowej 300 g wody 5 g cukru 9 g miękkiego masła 9 g soli 5 g drożdży instant Wymieszać składniki, miksować 3 minuty na najniższych obrotach i kolejne 3 na średnich. Odstawić ciasto do wyrastania na 2 godziny, składając

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki z serem i rodzynkami 119

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste i przyjemne , a same naleśniki potrafią wywołać uśmiech na twarzy każdego głodomora . Naleśniki z serem i rodzynkami mają cudowny smak , są puszyste a zarazem delikatne , polecam wszystkim . składniki na 4 porcje nadzienie 50 dag słodkiego twarogu garść rodzynek 3 łyżki dżemu truskawkowego ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka szklanka mleka szklanka wody gazowanej szczypta

Smakowite Dania
Chleb Pan Rustico - Styczniowa Piekarnia 140

razem do upieczenia mieliśmy bardzo prosty chlebek, jak się okazało równie smaczny:)) Starter:     150ml cieplej wody,  26g świeżych drożdży,  łyżeczka cukru,  125g mąki pszennej. Drożdże wymieszać z wodą i cukrem, odstawić na 10 minut. Następnie wymieszać z mąką. Przykryć folią i pozostawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Ciasto właściwe:   200ml ciepłej wody

Z miłości do słodkości
Bajeczny sernik 188

klasyczny sernik. Pyszny, puszysty i prosty do wykonania. Z przepyszną polewą. Mój pierwszy, ale nie ostatni :). Bo uwielbiam serniki i wszystko co serowe. Puki co to mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepszy mój wypiek do tej pory. A nazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje.Składniki:Ciasto kruche:szklanka mąki4 łyżki masła (ok. 60g)pół szklanki cukru pudrużółtkoMasa

Moje pyszne gotowanie
Sernik limonkowo - bananowy z serków wiejskich 206

długo, aby nie napowietrzyć ciasta.      Sernik wylewamy powoli na przygotowany wcześniej spód, wyrównujemy. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, najlepiej z wykorzystaniem kąpieli wodnej. Studzimy przy otwartych drzwiczkach.      Ostatnio czasu na pieczenie coraz mniej, jak się okazuje praca 7 dni w tygodniu nie jest tak prosta jak się wydawało. Z drugiej

sama złodycz
Domowy marcepan 174

Dziś zapraszam na domową masę marcepanową: niezastąpiona baza wielu wyrobów cukierniczych, stosowana jako nadzienie, dodatek do ciast ale także jako dekoracja, bo świetnie formuje się z niej różne figurki. Określenie "niezastąpiona" użyłam na wyrost, bo jak się okazuje coraz rzadziej można dostać w sklepach prawdziwy marcepan (przyjrzyjcie się liście składników, przerażająco długa, prawda?), a w gotowych wyrobach cukierniczych stosuje się(...)tańsze masy, np. percepan, czyli marcepan dla ubogich. Dlatego zachęcam do przygotowania domowej wersji, zwłaszcza, że jest to banalnie proste! :)  Składniki: 1 szklanka migdałów w łupinach pół szklanki cukru 1/4 szklanki wody 2 łyżki miodu lub innego syropu słodzącego (dałam miodek majowy ) Przygotowanie: Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie odlać wodę i usunąć

Domowa Cookierenka Agi