proste ciasto - 15398 przepisów (strona:584/1027)

Sałatka z pomidorami i mozzarellą 194

Jeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe salami 217

Czekoladowe salami (Salame di Cioccolato) pochodzi z Włoch i na pewno może kojarzyć się z naszym tradycyjnym blokiem czekoladowym, do którego jest podobne. To bardzo prosty

Poezja smaku
Domowa masa makowa 159

Na święta zawsze musi być ,,coś" z makiem, czy to makowiec, czy to seromak , czy to proste drożdżówki. Podstawą do tych wypieków jest masa

Kuchnia Łukasza
Rogale Świętomarcińskie - Krok Po Kroku 540

Rogale wyszły przecudownie pyszne chociaż wymagają od nas trochę wysiłku i pracy. Z ciekawości zważyłam kilka rogali i mogę się pochwalić że waga wahała się od

Gotowanie...to proste !
Koszyk Wielkanocny 117

Chociaż strach, że może się nie udać i spraw wiele na głowie, to jednak potrafiłam się tak zmotywować, że upiekłam swój własny jadalny koszyczek. Może nie

Gotowanie...to proste !
Mrożona kawa z lodami śmietankowo – czekoladowymi 111

Dobra alternatywa dla gorącej kawy w te upalne dni to kawa mrożona. Ma też ona tą zaletę, że łączy w sobie orzeźwiający napój i słodki deser

Smaki Ewy
Surówka z Pomidora i Cebuli 187

Tradycyjna: szybka, prosta i zdrowa.  Świetny dodatek do śniadania lub kolacji. Proponuję zrobić większą porcję aby sałatka wystarczyła na dwa dni. Składniki: Pomidor 1

IzaGotuje
Szybka szarlotka Wasa (Waslotka) 251

Waslotka? A dlaczego by nie? Wasa nadaje się do tego idealnie. Jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział-  czy będzie dobre, czy się nadaje. Teraz wiem

Malinowe Pocałunki
Biała Pavlova – torcik bezowy 596

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza

PastelFood
Czekoladowe ciasteczka owsiane z pistacjami 236

Ciasteczka owsiane są jednym z moich ulubionych deserów. Są słodkie i nie mają dużo kalorii, a jedzenie ich sprawia mi zawsze ogromną przyjemność. Przygotowanie ich jest

Niezły Młynek
Kotlety ryżowe. 355

 Pyszne, smaczne, sycące, dobrze doprawione kotlety ryżowe, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ich przygotowanie jest niesamowicie proste, bo jeżeli mamy ugotowany ryż to

Kuchnia Łukasza
Biała Pavlova – torcik bezowy 515

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza

PastelFood
GROSZEK ZIELONY Z CHORIZO. 162

Groszek obrodził w tym roku bardzo obficie. Karmel-itka uradowała się na widok obwieszonych suto strączkami krzaczkówna swoim ogródeczku, gdzie zagląda zawsze, kiedy wraca wieczorem z

W kuchni Karmel-itki
Idealne ciasto na pizzę 399

pizzerii Robert’s Pizza na Brooklinie i zachwala jako najlepsze ciasto ever. Absolutnie się z nim zgadzamy, bo pizza według tego przepisu jest lepsza niż z pizzerii. Tu uwaga: ciasto na pizzę jest wilgotne i takie powinni być, żeby zachować elastyczność i miękkość, dlatego ostrożnie posypujcie je mąką podczas formowania pizzy. Z podanych składników zrobicie dwie pizzy średniej wielkości. Składniki(...)oliwy – 1 łyżka 200 ml ciepłej wody Uwaga: zamiast dwóch rodzajów mąki możesz użyć mąki tortowej typ 450. Sos: Polecamy sos według przepisu Marcelli Hazan . Jest bardzo prosty i robi się sam:) Możesz też po prostu zmiksować w blenderze pomidory z puszki z ząbkiem czosnku, dwiema łyżkami oliwy i odrobiną soli oraz cukru. Nadzienie: Na pewno obowiązkowym składnikiem jest

Niedzielny kucharz
Gofry 247

połowa XX wieku stanowiła ich renesans i rozprzestrzenienie się gofrów na cały świat. Wszystko za sprawą Maurice’a Vermerscha i jego żony. To właśnie oni opracowali recepturę na ciasto z ubitych żółtek, mąki i roztopionego masła smażone na rozgrzanych płytach. Podczas Światowych Targów w Brukseli w roku 1960 ich ciastka sprzedawane były w tak ogromnych ilościach, że niedługo potem(...)jasną masę. Do masy z żółtek dodajemy roztopione masło, maślankę oraz sól. Całość mieszamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem. Gofry smażymy na rozgrzanej gofrownicy, aż będą brązowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania