proste ciasto - 15398 przepisów (strona:585/1027)

Babeczki Red Velvet z Oreo 160

Właściwie nie zdarza mi się robić ciast „z paczki”, ale sprzątając ostatnio moją szafkę z cukierniczymi różnościami natknęłam się na pudełko ciasta Red Velvet przywiezione jeszcze z wycieczki z Nowego Jorku. Z obawą (niepotrzebną jak się okazało) obejrzałam kartonik szukając daty przydatności do spożycia – wychodzi na to, że takie rzeczy są niezniszczalne :) Dzisiejsze babeczki zatem to takie(...)babeczki instant i po ich upieczeniu mogę tylko potwierdzić to co już wcześniej przypuszczałam – lepiej upiec je samemu, dlatego do tych muffinków polecam Wam wykorzystać prosty przepis na babeczki Red Velvet, które znajdziecie tutaj . Oczywiście babeczki nie były by gotowe bez kremu Oreo – a ten okazał się strzałem w dziesiątkę :) Nie zapomnijcie o naszym Walentynkowy Konkursie , może

Ciastkozercy
Pascha z masłem orzechowym 132

Jeśli zastanawiacie się jakie ciasto będzie w tym roku na moim wielkanocnym stole, to na pewno będzie to pascha. Moim zdaniem mazurki są za słodkie. Całkiem ok jest tylko mazurek orzechowy . Pascha jednak zawsze wygrywa w przedbiegach. I do tego może mieć dowolny smak – np. dziś będzie bardzo prosta pascha orzechowa z masłem orzechowym, wanilią i śliwkami. Smakuje

Ugotowane pozamiatane
Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie 217

Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony nadiashealthykitchen.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie Składniki: Ciasto: 110g mąki ryżowej 50 zmielonych migdałów szczypta soli 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4-5 łyżek mleka migdałowego lub sojowego (może być również

Mała Cukierenka
Masło migdałowe na trzy sposoby 128

spieszę z przepisem, ale że jest mega prosty to postanowiłem zamiast jednego zaserwować wam aż 3 warianty Jeden z nich wystrzelił nas z kapci – czyli połączenie masła orzechowego, wanilii i kawy. Serio to jest mega dobre. Pierwszy przepis to klasyk: masło migdałowe i odrobina soli. Świetnie się komponuje właśnie do wypieków ciast i ciasteczek – to wersja podstawowa. Drugi

PaleoLife
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z ziarnami 129

trwa to nawet kilkanaście godzin, wszystko zależy od tego jak mocny mamy zakwas. Dlatego zawsze warto wcześniej wybrać sobie taki dzień, żeby mieć w zapasie tyle czasu ile nasze ciasto na chleb będzie od nas wymagało. Ja z reguły piekę chleb w weekend, wtedy mogę spokojnie go doglądać i sprawdzać czy już jest gotowy do pieczenia. A gdy mamy już

Kulinarne przygody Gatity
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie z malinami 185

minut. Po tym czasie wyłączmy piekarnik ale ciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 240 kcal (bez frużeliny) Prosty sernik z kajmakiem Sernik na ciasteczkowym spodzie Sernik

Relaxtime
Dżem malinowy 138

Bardzo prosty i szybki do zrobienia dżem z malin, który nie wymaga przecierania. Słodkie maliny nie potrzebują dużej ilości cukru, ale jak ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Testaroli z pesto rzodkiewkowo-botwinowym 127

według badaczy, sięgają neolitu. Wywodzi się w prostej linii od pierwszego pieczywa - podpłomyków. To nic innego jak pokrojony w kwadraty naleśnik, ewentualnie w romby. Sama jego nazwa pochodzi od płaskiego naczynia testo , za pomocą którego był przyrządzany. Składniki: - liście botwiny - liście rzodkiewki - olej - mąka - woda Wykonanie: Z mąki i wody robimy ciasto naleśnikowe, z którego smażymy ... naleśniki. Liście miksujemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Chleb pszenny parzony, trzy dni świeży, z super chrupiącą skórką 211

pszenny jasny chleb na drożdżach. Jest naprawdę prosty do zrobienia, wymaga od Was jedynie posiadania termometru do precyzyjnego określenia temperatury wody. Wybitnie chrupiąca skórka na pewno wynagrodzi Wam te kilka chwil w kuchni. Chleb możecie wyrobić, zagnieść i wyrobić ręcznie, ale ostrzegam że będzie to brudna zabawa i zdecydowanie wygodniej mieszać ciasto w robocie. Do misy robota planetarnego wsypujemy mąkę

Karo in the Kitchen
Pierogi leniwe całkiem zdrowy, szybki i łatwy posiłek. 109

zrobić leniwe mega leniwe czyli kłaść ciasto łyżką wprost do osolonego wrzątku z łyżką oleju. Tak jedne jak i drugie gotujemy  bardzo wolno pięć minut od wypłynięcia na wierzch. Na suchej patelni prażymy wiórki, do momentu aż się ładnie zrumienią. Taka okrasa jest bardzo ciekawym, chrupiącym  akcentem i dodatkiem do prostych, lekko słodkich klusek, które chętnie jedzą

Dieta moja pasja
RURKI Z KREMEM WANILIOWYM 126

mnie wbrew pozorom okazały się bardzo proste i szybkie do zrobienia. Przyznam się Wam szczerze pomysł do zrobienia ich po mojej głowie chodził od kilku lat i nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam ... łatwiejsze w wykonaniu od wszelakich tortów. A o to moja propozycja na przepyszne rurki z kremem. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (1 kostka) 50 dag mąki

Ciastka - domowe słodkości
Tartaletki drożdżowe- różyczki 152

Proste do zrobienia i pyszne do zjedzenia.. 20 g świeżych drożdży 350 g mąki  50 g cukru cukier waniliowy 70 g miękkiego masła 120 ml ciepłego mleka 1 jajko Drożdże rozpuścić w mleku, dodać łyżeczkę cukru , odstawić na 10 minut.Dodać resztę składników . Ciasto dokładnie wyrobić,przykryć i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować

Moje domowe kucharzenie
Tarta ze szpinakiem i łososiem 125

Łosoś i szpinak to rewelacyjne połączenie. W prosty sposób, można wyczarować bardzo wyjątkowe danie.  Tarta wypełniona farszem szpinakowo - łososiowym smakowała znakomicie . Niestety, jutro jej już nie zjemy... dziś zjedliśmy całą! Składniki: Tarta - 300g mąki pszennej - 170g schłodzonego masła - 1 łyżeczka soli - 1 żółtko - 2-3 łyżki zimnej wody - lub opakowanie gotowego ciasta francuskiego Farsz - 500g szpinaku mrożonego w liściach

Pan i Pani Smith w kuchni
Omleciki kokosowo - owsiane z masłem orzechowym 146

mózgu " - podczas pracy umysłowej, w czasie sesji i nauki nieocenione :) Stąd taka popularność tzw. mieszanek studenckich, których podstawowym składnikiem są właśnie orzechy. Natomiast przy kupowaniu masła kierujmy się jedną prostą zasadą - czytajmy jego skład. Wybierajmy te, z największą zawartością procentową orzeszków. Osobiście pomogę polecić Wam masło orzechowe z Lidla MCennedy. Żałuję, że można je dostać tylko podczas tygodnia amerykańskiego(...)łyżeczka kakao Sposób przyrządzenia jest równie prosty: 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę. 2. Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.  3. Dodajemy 2 łyżki przesianej mąki z proszkiem. 4. Dodajemy kakao, miód, masło orzechowe, wiórki i płatki. Całość mieszamy. 5. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, dzieląc ciasto na 3 placki. Podajemy z jogurtem naturalnym, masłem

Mój Smak na Życie
Chleb z siemieniem lnianym 102

siebie piekę inny chleb. Przepis jest dość prosty i nie wymaga długiego czasu oczekiwania. Jak się z rana za niego zabierzemy do obiadu powinien być upieczony. Pod warunkiem, że w pomieszczeniu w którym wyrasta jest ciepło tzn. 23-25°C. U mnie w domu jest mniej więc się posiłkuję piekarnikiem. Wstawiam ciasto na czas wyrastania do piekarnika i włączam oświetlenie

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania