Sezon ogórkowy trwa juz od dłuższego czasu.Nie nudzę się w tej kwestii, a tym bardziej nie zaniedbuję zielonych gosći w mojej kuchni. Każda wyprawa na ogród
W kuchni Karmel-itkidanie z południowej Francji. Albo też z przygranicznego włoskiego regionu Liguria. Takie trochę podobne do pizzy jakby. Ciasto zwykle jest drożdżowe, chociaż znane są również wersje z kruchym ciastem. Główne (i właściwie jedyne) składniki to cebula, anchois i oliwki. Dużo cebuli. Bardzo dużo cebuli ;) We Włoszech czasami daje się jeszcze mozzarellę. Ale że to danie francuskie to ja robiłem(...)jest do porannego posiłku jako przystawka. To coś pomiędzy cienkim chlebem, pizzą, tartą cebulową, focaccią, a polskim cebularzem. I takie danie właśnie mieliśmy zrobić w ramach Wypiekania na śniadanie. Prosta rzecz, nie może się nie udać, a okazało się naprawdę smaczne. Chociaż ta ilość cebuli początkowo budziła moje przerażenie! Ale finalnie okazało się, że tyle ma być i jest
Marder&Marder Manufacturesobie na dość kaloryczny przepis, prosty, z niewielką ilością składników, ale niezwykle smaczny. Pewnie wielu z Was widziało już ten przepis w internecie, robiło go, a może zajadało się nim i nie będzie to dla Was nic nowego, lecz wychodzę z założenia, że genialnymi przepisami należy się dzielić. Z tego powodu, postanowiłam opublikować to ciasto, gdyż moim znajomym bardzo smakuje
Be Fit Be Strongmorzem i nie zjedliście chociaż jednego? No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa(...)niej dobre gofry :) Z podanych składników robię 12-13 sztuk. Moja gofrownica to jednocześnie opiekacz do tostów, więc mniej więcej takiej wielkości jak tost wychodzą gofry. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka Przepis na gofry Suche
Ciastkozercyrozrzewnieniem. Dlatego, gdy tylko zorientowałam się, że nasze powielkanocne ciasto nie nadaje się już do zjedzenia, postanowiłam je wykorzystać, zanim musiałabym je wyrzucić. Tak powstały pyszne, wilgotne bajaderki, które smakują tak samo, jak te kupne, a przynajmniej wiemy, co znajduje się w środku. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a ciastka wychodzą po prostu bajeczne. Zapraszam na przepis. Bajaderki
Ratunku obiadpotraficie obejść się bez słodyczy – sięgajcie po takie właśnie zamienniki. Niech oprócz doznań smakowych, wnoszą coś pożytecznego do organizmu. Podany przepis wystarczy na ok. 10 porcji. Prosty sernik jagodowy z pistacjami 2018-01-15 13:41:03 Porcje 10 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 kg białego sera (mielonego, z wiaderka), niesłodzonego 200 g świeżych lub mrożonych jagód(...)się nie przypaliła. Polewamy ciasto i od razu posypujemy obranymi, pokruszonymi pistacjami i migdałami. Przechowujemy w lodówce. Wskazówki Do sernika użyłam sprawdzonego twarogu z wiaderka, który zapewnił mi gładką, kremową, konsystencję (Piątnica). Jego minusem jest jednak 18% zawartość tłuszczu - jeśli macie możliwość, możecie pokombinować z innym, odchudzonym serem powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty sernik jagodowy z pistacjami pochodzi
Powiedz dietom niepełni korzystamy z sezonu dyniowego, robią nasze ulubione przepisy i próbując nowych. Ostatnio upiekłyśmy z Emilką dyniowe muffinki, gdzie zamiast mąki były zmielone płatki owsiane. Całość jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu – trzeba jednak mieć gotowe pure z dyni, ale z tym u nas nie ma problemu bo dynię piekę co najmniej raz w tygodniu. Muffinki(...)umieścić w mikserze kuchennym i rozdrobnić ( nie za drobno - nie może powstać mąka) Dodać do nich cynamon, proszek i sodę - wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać/zmiksować na ciasto. Czekoladę posiekać na drobne kawałeczki - ¾ wmieszać do ciasta. Formę do pieczenie muffinek wyłożyć papierkami - nałożyć ciasto i wierzch posypać pozostałą czekoladą. Piec w 190 stopniach przez 15 minut
Cooking for Emilywraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ją do czekolady z masłem. Mieszamy. Następnie Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy na 40 minut do zamrażarki i potem na 1 godzinę do lodówki. następnie formujemy z ciasta małe kulki, obtaczamy je w cukrze pudrze, układamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumnie tym jedynym. Podstawą owego przepisu miał być fakt, że zawsze miał mi się udać i miałam być z niego zadowolona. Dzisiaj dziele się z Wami tym przepisem. Prosty, szybki, a co najważniejsze idealnie sprawdza się jako baza do tortów :) Biszkopt - klasyczny rzucany Składniki : 7 jajek (miałam średnie ale prawdziwe ze wsi) 3/4 szkl 250ml drobnego cukru(...)jednym żółtka. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie niedługo miksujemy by nie było grudek. Tortownice wykładam papierem - samo dno, zamykam obręcz, wylewam ciasto. Wkładamy do zimnego piekarnika. Włączamy grzanie gorą dół na 180 stopni. Pieczemy około 30-40 min do suchego patyczka. Ja po 35 min przykryłam wierzch papierem by zbytnio nie zbrązowiał . Wyciągam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimateriałów na kolokwium;p przechodząc do przepisu, nie potrafię stwierdzić czy są to ciastka bardziej zbliżone do biszkoptów czy do bezy, musicie sami ocenić, są niezwykle proste bo składają się tylko z 3 składników;) PS. przypominam o głosowaniu na moje pikantne muffinki TUTAJ poprzez kliknięcie "lubię to" pod zdjęciem z moim przepisem ;) Składniki (około 15 mini(...)budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćruskich, będąc we Włoszech nie znajdziemy lodów włoskich, również zwiedzając Grecję nie spróbujemy ryby po grecku. W Polsce natomiast często można taką rybkę spotkać na stole, bo jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu. W piątek pierwszy raz robiłam ją sama i wyszło bardzo smacznie. Tak przynajmniej twierdzą domownicy. 5 marchewek 3 pietruszki 1 mały seler 3 cebule 1 łyżka masła(...)przyprawy wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę naleśnikową. Na patelni rozgrzewamy olej tak by ryba po wrzuceniu do połowy zanurzona. Rybę kroimy na kawałki i zanurzamy w cieście, a następnie ostrożnie kładziemy na patelni. Po kilku minutach obracamy i smażymy po drugiej stronie na złoty kolor. Taką rybę jadłam zarówno wymieszaną z warzywami, jak również podawaną osobno
Emskie Smakisię plastyczną, dającą się łatwo wałkować niczym ciasto, masą. Przygotowanie tej masy to kilka chwil, a efekt, który powstaje wspaniały! Jedyne, na co trzeba czekać to aż ozdoby wyschną i staną się naprawdę mocne i twarde niczym tytułowa porcelana. Same w sobie, po wyschnięciu są piękne! Mleczne! Ale istnieje wiele prostych metod, by je jeszcze ozdobić, nadać wyrazu(...)stylu. Ja do udekorowania swoich ozdób z suchej porcelany użyłam prostych metod, czyli popularnego kleju magic (dostępny chyba w każdym papierniku) i brokatu w posypkach - szczególnie podobają mi się białe brokatowe, ale inne kolory też są cudne (wszystkie kupiłam w markecie) oraz gotowych farb z brokatem i z pędzelkiem (kupiłam w tym samym markecie, ale są też w papiernikach
Kolorowy Przepisownik3-4 30 min Łatwe Tanie Prosty przepis na makaron z sosem pomidorowym z kurczakiem – recykling kuchenny. Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem powstał z
PysiaGotuje.pl3-4 40 min Łatwe Tanie Prosty przepis na makaron ze szpinakiem. Niebo w gębie! Składniki opakowanie mrożonego szpinaku (około 0,5kg) 0,5 kg makaronu
PysiaGotuje.plChlebek w takim garnku wychodzi naprawdę o wiele lepszy niż pieczony zwyczajnie w foremce lub na blaszce. Jego skórka jest chrupiąca, błyszczy, a chlebek dłużej
Gotowanie...to proste !