Wiśniowa frużelina w trzech smakach (bez cukru)

Wiśniowa frużelina w trzech smakach (bez cukru)

Wiśniowa frużelina w trzech smakach (bez cukru)

Wizyta w babcinym wiśniowym sadzie zaowocowała nabyciem kilku kilogramów wiśni (a ile jeszcze na drzewach zostało...) i ponad czterdziestoma słoiczkami wiśniowej frużeliny.  Przepis banalnie prosty, a wykonanie byłoby błyskawiczne, gdyby nie drylowanie... Ale warto poświęcić trochę czasu bo efekt jest pyszny :) A zimą będzie cieszył jeszcze bardziej :) Chcąc zachować jak najwięcej walorów zdrowotnych nie dodałam cukru. Zastąpiłam go syropem z agawy i stewią, można dodać też miód. Przedstawiam więc wiś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu pyszne zdrowości

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Agacich

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wiśnia, syrop, mielone, frużelina, frużelina wiśniowa, słoik, imbir, sok, kakao, desery, deser, ciasteczka, gofry, ciasto, przetwory, ciasto wiśniowe, pyszne ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z pyszne zdrowości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.