prosta zupa - 3675 przepisów (strona:155/245)

Jajka po szkocku w mięsie mielonym 85

Wielkanocne przysmaki głównie opierają się na śniadaniu wielkanocnym: jaja na twardo, wędliny i wędzonki, chrzanik, sałatki. W niektórych domach przysmaki śniadaniowe króluję na stole przez całe

ProstePesto.pl
TWAROGOWE ROGALIKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 208

Małe rogaliki twarogowe z dodatkiem masła oraz skórki z pomarańczy, dzięki której zyskały wyjątkowy smak oraz aromat. Składają się tylko z 5 składników i są banalnie

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaki z kalafiorem po indyjsku. 101

Zdrowy obiad w Nowym Roku. Edyta Guhl. Witajcie w Nowym Roku 2016! Jest to mój pierwszy wpis w tym roku i już zamierzam realizować postanowienia noworoczne

dolcevitainmykitchen
Serniczki z masłem orzechowym. 123

Serniczki z masłem orzechowym. Edyta Guhl. Co najlepiej zrobić w niedzielne, deszczowe popołudnie? Zjeść domowego serniczka, a najlepiej dwa :-) Dzisiejsze serniczki z masłem orzechowym konsystencją przypominają

dolcevitainmykitchen
Ciasto marchewkowe 279

Kiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i

Kuchnia Pełna Pasji
Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę 151

ochota na jedzenie placków, zup czy ciast z dodatkiem dyni jest , przynajmniej u nas, przez cały rok. Co zatem zrobić, aby potrawami z dyni cieszyć się na okrągło? Rozwiązaniem jest puree z dyni, zwane również musem jak i przecierem z dyni. Dynia zamieniona na puree nie zajmuje tyle miejsca i jest prosta do przechowywania w zamrażarce. Jeśli najdzie(...)torebek. Zamrażamy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/puree-dyni-sposob-dynie-zime/ BosowKuchni     Artykuł Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. 159

nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej, smażę, mrożę lub suszę. Z nóżek grzybowych natomiast przygotowuje pyszną, aromatyczną pastę, która świetnie sprawdza się jako nadzienie do pierogów, krokietów, zapiekanek, pizzy, pasztecików, oraz jako dodatek do zup i sosów. Pastę robi się łatwo(...)niestety lubią robić. Ja zazwyczaj przygotowuje za jednym zamachem smażone grzyby do słoików PRZEPIS TUTAJ oraz pastę z nóżek i wszystko razem pasteryzuje w piekarniku – jest to bardzo proste i wygodne. Sposoby pasteryzacji opisałam pod przepisem.     Składniki: 0,5 kg nóżek od grzybów 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki

Blog z Apetytem
Wigilijny barszcz czerwony z grzybami 100

Cześć! Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Czas biegnie nieubłaganie. Ten barszczyk, który gotuję na Wigilię robię tak jak moja mama. Jest bardzo prosty w

Pieprzyć z Fantazją
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 235

Najlepiej spożywać do na surowo dodając do sałatek, zup, warzyw. Można spotkać dwa rodzaje oleju jasny i ciemny. Ten drugi robiony jest z prażonych ziaren sezamu i ma wyraźniejszy, orzechowy smak. Oba są korzystne dla zdrowia, można wybrać ten, który bardziej nam odpowiada. Tekst pochodzi z książki: Kuchnia tajska- to proste. Autor: Sallie Morris

ClauditteMissCooking
Domowe czipsy z tortilli 160

Proste i błyskawiczne w przygotowaniu domowe czipsy z tortilli. Gotowe placki tortilli smarujemy oliwą lub olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych

Moja Delicja
Bazarek Smakoszy :) 183

ciasteczka znajdziecie poniżej, polecam, są bardzo proste, a przy tym niesamowicie smaczne :)  Przechodząc do otrzymanej przesyłki. Wybrałam produkty, których nigdy wcześniej nie próbowałam, dlatego też bardzo cieszyłam się na tą współpracę.  PŁATKI QUINOA Są to ekologiczne płatki uzyskiwane z gniecionego ziarna komosy ryżowej. Mogą stanowić świetny dodatek do zup, ciast i deserów praz jak składnik past

Zdrowie na języku :P
Chlebek z dynią na Światowy Dzień Chleba 151

Doroty znalazłam wypiek, który świetnie się nadawał: prosty i stosunkowo szybki (a przynajmniej nie zajmuje więcej czasu niż inne chleby pieczone na drożdżach), w dodatku prezentuje się bardzo efektownie. Lubię chlebki odrywane nie tylko za ich uroczy wygląd, ale też za łatwość jedzenia - świetnie nadają się jako dodatek do zup, gdzie każdy może sobie oderwać kawałek. A potem jeszcze jeden

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sos pomidorowy 171

Dziś mam dla was propozycję obiadową, na jedno z ulubionych dań Tosi i podejrzewam większość dzieci będzie tym daniem zachwycona, tak jak zupą pomidorową! Sos pomidorowy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Karkówka 405

Przepis na chrupiącą i aromatyczną karkóweczkę:) Wiadomo że z grilla była by jeszcze lepsza, ale w sezonie nie grillowym z patelni też można opędzlować takiego smakołyka

Kuchnia Pełna Pasji
Gulasz po węgiersku ala Bogracz 135

się z pasterskich zwyczajów dawnych Madziarów. To kuchnia prosta, przygotowywana głównie na wieprzowym smalcu, cebuli, papryki i pomidorów. Jeśli się odchudzasz pomiń ten przepis bo smalec jest tu konieczny! :)Przepis pochodzi z książki Grzegorza Ostrowskiego "Kulinarne Wspomnienia z wakacji" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania