prosta zupa - 3675 przepisów (strona:159/245)

Zaskakujące i naprawdę spektakularne – grillowane pomidory 154

oliwy i dokładnie wymieszać. Tak przygotowana zupa najlepiej smakuje schłodzona przynajmniej przez 2 godziny w lodówce. Można ją również podawać na gorąco. Należy wtedy przelać ją do dużego rondla i doprowadzić do lekkiego wrzenia. Oczywiście podawać natychmiast. Grillowane pomidory nadziewane serem pleśniowym. Te grillowane pomidory są niezwykle bogate w smaku i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Wystarczy do tego przepisu

naRuszcie
Zupa MŁODZIANKA 187

Końcówka wiosny to moment w którym, możemy się pokusić o pokaźny zestaw młodych warzyw. To co najbardziej kusi by ich użyć, to fakt że ich smak

Kuchnia PROzdrowotna
Gotowanie z wielkimi markami 189

Hej!, zapewne mieliście do czynienia z zupami z proszku czy popularnymi fixami do dań. Pewnie kojarzycie ramę do smażenia z programu top chef :). Dziś właśnie będzie

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa z trybuli z zielonym pieprzem i orkiszem 179

Trybula to dość zapomniane ziółko z rodziny selerowatych, z wyglądu na pierwszy rzut oka można pomyśleć że to liście pietruszki lecz jej smak wszystko wyjaśni. Odnajdziemy

Kuchnia PROzdrowotna
Gęsta zupa z prawdziwków bez mąki 224

Hej! Dzisiejszy przepis jest typowo sezonowy i idealnie wpisuje się w nadchodzącą jesień. Pyszna i szybka zupa z prawdziwków ożywi i obudzi Wasze zmysły przytłumione koncernowym

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa krem z młodego selera 177

Coś dla miłośników selera! ekstra aromatyczna zupa krem z młodziutkiego selera, To genialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa krem szczawiowa 223

Sezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa z botwinki z rabarbarem i miętą 212

Skoro majówka to i botwinka z rabarbarem w sklepie :). Nigdy nie myślałem łączyć tych dwóch składników ale dziś pomyślałem że zaryzykuję. Absolutnie spontanicznie również nawinęła się

Kuchnia PROzdrowotna
Ekstra kremowa zupa pomidorowa z czarnuszką 215

Jedna z ulubionych zup wielu rodaków :) która musi być idealna i tu właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a

Kuchnia PROzdrowotna
Chiński rosół z kaczki 197

Bardzo aromatyczny, tani i rozgrzewający. Taki jest inspirowany Chinami pyszny rosół z kaczki. Przygotowuje się go bardzo prosto, lecz trzeba zaopatrzyć się w co poniektóre przyprawy

Kuchnia PROzdrowotna
Rosół wołowy z pieprzem syczuańskim 167

Rosół to wymarzona zupa zimowa każdego zmarzlucha :). Rosół to też zupa na którą każdy ma swoją unikalną recepturę, mimo kilku elementarnych zasad przy przygotowywaniu rosołu reszta

Kuchnia PROzdrowotna
Rozgrzewająca zupa z cukinii i listków brukselki 166

wiecie o czym mówię? :)Bardzo długo nie mogłam się przekonać do tego uroczego, miniaturowego warzywka, z tak intensywnym i mało atrakcyjnym, jak dla mnie, zapachem i smakiem. Jednak jest prosty sposób, żeby całkowicie odmienić brukselkę. Wystarczy spiczastym nożykiem wyciąć mały głąb, a do gotowania użyć tylko listków. Sprawdźcie to koniecznie, bo szkoda rezygnować z tak ciekawego i wartościowego warzywka. Znajdziecie(...)Przygotowanie:Warzywa umyć, odsączyć na sicie. Cukinię pokroić w kostkę, z brukselki wykroić głąb małym nożykiem i rozdzielić listki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.W rondlu na zupę zeszklić na maśle drobno posiekaną szalotkę, dodać przyprawy, smażyć kilka sekund, dodać pozostałe warzywa, dusić 5 minut.Warzywa zalać bulionem, gotować do miękkości ziemniaków (ok. 10 minut). Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę

SzczyptaSmaQ
Niesamowicie kremowy sernik nowojorski. 162

Przepyszny, kremowy serniczek z cytrynową polewą, który regularnie pojawia się na naszym stole. Zmieniam jego smak używając różnych ciasteczek. Piekłam go już nawet na rozkruszonych* sucharach

dolcevitainmykitchen
Zamiast lodów- ciasto w rożkach. 188

Zamiast lodów- ciasto w rożkach. Edyta Guhl. Hej, to przecież nie są lody! Wafelki napełnione są ciastem i upieczone w piekarniku. Świetny pomysł na piknik oraz

dolcevitainmykitchen
Papryka faszerowana mięsem 176

mogę. Uwielbiam paprykę jako dodatek do zupy , ale najbardziej uwielbiam ją faszerowaną. Tu jest bardzo dużo możliwości. Można ją podać z wędzony pstrągiem , albo w sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco nadzienie, dodałam do farszu rodzynki i cynamon. Uwierzcie, wyszło na prawdę przepysznie. Zapraszam na szybki i prosty obiad. Składniki: 4 czerwone papryki

Pobite gary Barbary