potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:9/295)

Marokańskie cytrynki 93

liście laurowe i sok z połowy cytryny. 5. Całość zalej wrzątkiem i mocno zakręć słoik. Cytryny powinny marynować się minimum 3- 4 tygodnie. Są wspaniałym wzbogaceniem smaku dla potraw z kurczakiem, o których nie omieszkam Was poinformować

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 110

wszystko wyszło jak na załączonym obrazku, powiedziałabym – książkowo Kochani! Poza wyżej pokazanymi potrawami testowymi, na patelni WOLL , robiłam ogrom mniejszych, czy też większych dań i potraw. Był kurczak obsmażony i podpieczony w piekarniku rozgrzanym do 200st. przez 30 minut Były sosy, kotlety, odsmażane ziemniaczki, po różnego rodzaju placki, itp. Wszystkie przepisy z wykorzystaniem tej patelni, będę oznaczała

NiePieprz.pl
Kurczak w sosie śmietanowym z makaronem. 189

Dzisiaj prezentuję przepis na najprostszą, najszybszą, a jednocześnie bardzo smaczną potrawę z kurczaka. Jeśli przygotowuję sos na obiad, to lubię żeby sosu było duuuużo, żeby na talerzu wszystko taplało się w kremowym, pysznym sosiku (choć nie widać tego na zdjęciu). Jest to danie, którego przygotowanie trwa około 20 minut, więc jest idealne gdy np. wracamy z pracy, bądź uczelni

Rozpustne gotowanie
Kąski kurczaka w sosie serowym 75

później często gościło na moim stole. Niestety zapomniałem o nim na kilka lat. Ostatnio robiąc przegląd zapomnianych przepisów przypomniałem sobie ten prosty i szybki sposób na ciekawą potrawę z kurczaka

Milion Smaków
Placki roti 136

własnej osi i dociskając łopatką placek na brzegach. Po osiągnięciu efektu napompowania (jak na zdjęciu) ściągamy z patelni. Placki nadają się idealnie jako dodatek do indyjskich potraw np. kurczaka tikka masala

Emcia Pichci
Pasta tikka masala 177

zapachów i kolorów, przypraw, bez których nie wyobrażam sobie smaku indyjskich potraw. Lubie te kuchnie i od jakiegoś czasu przygotowuję proste potrawy w domu wykorzystując ich przyprawy i pomysły na domowe pasty. Taką potrawą jest kurczak tikka masala, do którego należy użyć pasty tikka masala. Ale zamiast kupować gotowca możecie przygotować taką pastę samemu w domu i użyć

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim 152

Soczysta, sycąca potrawa z kurczaka, z słodkawymi burakami i  chrupiącymi orzechami przykryta kołderką z ciasta francuskiego. Nawet szpinakowy farsz nie odwiódł męża od jej pochłonięcia mimo, że szpinaku nie jada .   SKŁADNIKI: dwie duże piersi z kurczaka kilka łyżek ugotowanych liści szpinaku sól, pieprz, majeranek oliwa do smażenia 2 cebule opakowanie cista francuskiego jajko PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka myjemy

Pyry na Gaz
Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem 333

założenia nie jest moim ulubionym dodatkiem w kuchni, jednak odpowiednio doprawiony, z dodatkiem serków śmietankowych smakuje genialnie, a w połączeniu z kurczakiem i makaronem tworzy smaczną, pożywną potrawę. Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem -  Składniki: ok. 400 g makaronu podwójna pierś z kurczaka przyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, pieprz, przyprawa do kurczaka olej opakowanie mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku

Słodka Strona
Kurczak z 40 ząbkami czosnku 373

Kurczak z 40 ząbkami czosnku, zwany też u nas kurczakiem w 40 ząbkach czosnku, to dosyć znana potrawa kuchni francuskiej. Jej nazwa jest wprawdzie dość umowna. Po pierwsze dlatego, że nie zawsze jest przyrządzany cały kurczak. W szczególności często są to same nogi lub udka. Po drugie, nie musi to być dokładnie wyliczone 40 ząbków czosnku. Zwykle oznacza to tyle(...)jednak żadną miarą ostry. Zresztą taki efekt przynosi już nawet kilka minut smażenia, a co dopiero 1,5 godziny przebywania w piekarniku. Tę zaś konkretną potrawę konstytuuje jego tandem z mięsem kurczaka. Można w niej wymieniać wszelkie inne składniki, ale czosnku i kurczaka zabraknąć nie może nigdy. Kurczak z 40 ząbkami czosnku 2015-01-10 22:13:15 Popularna

Kulinarna Pokusa
Kurczak z pieczarkami wg J. Oliwera 311

         Pomysł podpatrzony w programie kulinarnym Oliwera, z moimi małymi przeróbkami:)     Składniki : 2 udka z kurczaka ( a właściwie podudzia) 25

Proste Potrawy
Kurczak w marynacie imbirowo-czosnkowej 156

Składniki : 3-5 pałek kurczaka 4-5 cm obranego i startego imbiru 5 ząbków czosnku 2-3 łyżki przyprawy - pięć smaków do kurczaka duża łyżka miodu

Proste Potrawy
kurczak z makaronem i brokułem zapiekamy w serowym sosie 171

kurczak zapiekany z brokułem Ta potrawa jest wprost idealna dla osób, które na zrobienie obiadu mają w domu niewiele czasu, a nie chcą rezygnować z pełnowartościowego posiłku, pełnego witamin i cennych minerałów. składniki  dla czterech osób 1 brokuł 350 g piersi z kurczaka 200 g dowolnego makaronu 100 g  sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 pomidory

Miód i pieprz
Filet z kurczaka w sosie z musztardy francuskiej 217

Składniki : filet z kurczaka , na jedna osobę (niezbyt głodną ) wystarczy pojedynczy filet musztarda francuska śmietana, olej sól , pieprz ,ewentualnie kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie : Fileta

Proste Potrawy
Sałatka z kurczakiem w gyrosie w dwóch odsłonach 194

Składniki : 1 pojedyncza pierś z kurczaka 10- 15 cebulek szalotek w zalewie octowe j ( u mnie małe zwykłe cebulki które miałam włożone wg wspomnianego wcześniej przepisu

Proste Potrawy
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 159

potraw co nasze pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem – dlatego połączenie obu w tym przepisie nie jest ani trochę przypadkowe. Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym to bardzo apetycznie wyglądająca i oryginalna w smaku potrawa inspirowana kuchnią włoską. Nie jest trudna, ani czasochłonna w przygotowaniu, więc nada się choćby na „zwykły” obiad. Jednak ze względu na swoją niebanalność(...)naszej kategorii „ kolacja we dwoje ”. Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 2015-06-10 12:55:20 Apetycznie wyglądająca i oryginalna w smaku potrawa inspirowana kuchnią włoską. Lekkie mięso z kurczaka z delikatnie kwaśnymi marynowanymi karczochami i ziemniakami cytrynowo-rozmarynowymi. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 piersi z kurczaka bez kości (ok. 300g każda) 180g serc karczochów

Kulinarna Pokusa