Jak cytryna smakuje, wygląda, pachnie, jaka jest w dotyku i w ogóle całą resztę wszyscy znamy :) Ale są też sposoby, żeby posmakować cytryny w innym wydaniu. Jest ich wiele, jednak ja zdecydowałam się na ten pochodzący z gorącego, afrykańskiego wybrzeża. Dokładnie z Maroka. Marynowane cytryny pachnące cynamonem się Państwu kłaniają! :D Słońca coraz więcej, to i w słoikach żółto się robi! Potrzebujesz: Na 1 duży słoik 3 całe, umyte i wyszorowane cytryny sok z 1/2 cytryny 3 kopiaste łyżki soli 2 laski cynamonu 3 l... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)