potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:238/295)

Fasolka po bretońsku – prosty przepis 187

bretońsku Fasolka po bretońsku, czyli klasyczne danie jednogarnkowe, bardzo pożywne o bogatym smaku i aromacie, i tak naprawdę bardzo proste w wykonaniu, a dodatkowo fasola, jako główny składnik tej potrawy to doskonałe źródło białka i witamin B, C, E, a także minerałów jak magnez i fosfor. Fasolka po bretońsku Składniki: (porcja dla 4-6 osób) 500g Fasoli „Piękny Jaś(...)wolnym ogniu. Fasolkę po bretońsku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką i podajemy ze świeżym chlebem. Smacznego Fasolka po bretońsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zupa z kurczaka a’la flaczki Bigos tradycyjny łagodny Duszaki, Pieczonki – prosty przepis   Artykuł Fasolka po bretońsku – prosty przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Miruna patagońska w sosie śmietanowo koperkowym + recenzja patelni Ballarini 183

warzywnego lub drobiowego 1 łyżka koperku 3 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Jeżeli mamy mrożoną rybę wcześniej ją rozmrażamy. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do potraw, solą i pieprzem. W misce naprzemiennie układamy kawałki ryby, posiekany czosnek i cytrynę. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Jeżeli nie mamy tyle czasu wystarczy również kilka godzin. Następnie(...)wykonane zostało z wysokiej jakości stali nierdzewnej i aluminium. Smażyć możemy na wszystkich typach kuchenek.    Patelnię przetestowałam na różnorodne sposoby. Była rybka z sosem, smażone roladki z kurczaka, jajecznica, omlet, placki ziemniaczane. Powiem Wam szczerze, że ze smażenia jestem bardzo zadowolona.  Wszystko wysmażone równomiernie, bez przypaleń. Z myciem nie było jakichkolwiek problemów. Patelnię możemy myć również

VioletoweKucharzenie
Jogurtowy sos czosnkowy 180

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łopatka z warzywami z szybkowaru 240

się nie przypaliło. Teraz gdy mam elektryczny i bardziej nowoczesny szybkowar, to mogę się nawet zdrzemnąć, gdyż po upływie zaprogramowanego czasu sam się wyłączy i nawet podtrzyma temperaturę przygotowanej potrawy. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 3 marchewki 2 ziemniaki 1/2 główki kapusty 1 papryka czerwona 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka(...)pierwszej pary przez wentyl bezpieczeństwa. Danie można ugotować również w sposób tradycyjny, wtedy zwiększyć ilość płynu i składniki dodawać stopniowo rozpoczynając od najdłużej gotujących się produktów. Zobacz również: pierś kurczaka z warzywami z szybkowaru

Kuchcik gotuje
Zupa koperkowa z lanymi kluskami 152

wrócić do zdrowia. Tak właśnie było tym razem. Ostatnio miałam kłopoty ze zdrowiem i nareszcie po 4 tygodniach udało mi się z tego wyjść. Gotowałam w tym czasie takie potrawy, które „stawiają na nogi”. Zupę koperkową z żółtkami już dla Was gotowałam tutaj a dzisiaj jest inna koperkowa.   Z lanymi kluseczkami. To takie przypomnienie dzieciństwa. Zupa jest(...)dopiero wtedy wlać całość do garnka. Doprawiłam solą i pieprzem. Na koniec wsypałam pozostały koperek. Zupa gotowa   Do zupy można dodać marchewkę z rosołu i mięso z kurczaka, jeśli na nim gotowaliście rosół. Ja tak właśnie zrobiłam. Na koniec jeszcze wsypałam koperek, bo to przecież zupa koperkowa...         Zupa, którą serdecznie Wam polecam zasmakuje nie tylko

Kuchnia u Krysi
Podglądamy grille Polaków 171

Majówka to każdego roku początek polskiego sezonu grillowego, który trwa przez wiosnę, całe lato i wczesną jesień. Zapach pieczonego mięsiwa rozchodzi się po ogrodach działkowych i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z polędwicy z maślanymi kurkami 140

półkami w sklepie koncepcja ewoluuje? Bo mnie ta przypadłość nawiedza dość często ;) Równie często pomysł przybiera jeszcze inną wersję, gdy zaczynam gotowanie. Tym razem tak właśnie było. Chciałam kupić kurczaka, wróciłam do domu z polędwiczką wieprzową. Miała być grillowana, a ostatecznie nafaszerowałam ją i upiekłam. Obiad, z racji ilości był w sumie na dwa dni i w dwóch wydaniach. Sprawdźcie(...)stron, układam plastry boczku i posypuję suszonym czosnkiem niedźwiedzim- taki czosnek jest nieco mniej intensywny w smaku i świetnie nadaje się tam, gdzie nie chcemy, by zdominował smak potrawy. Na polędwicę wykładam grzyby. Ponieważ jakiś czas wcześniej zdjęłam je z patelni, masło związało masę, a dzięki temu łatwiej zwijam całość w zwartą roladę, dokładając jeszcze do środka pół łyżki

Pichceniomania
KRUPNIK 131

prosta zupka. Krupnik jest dobrym rozwiązaniem gdy nie mamy pomysłu na obiad. Najbardziej znana polska zupa. Zdrowa kasza i warzywa w zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam(...)zachowuje wszystkie cenne mikro i makroelementy oraz inne składniki odżywcze. W kuchni polskiej stosowana była od zarania dziejów.  Do dziś doskonale zastępuje ziemniaki i jest podstawą wielu polskich potraw. Tyle o właściwościach niedocenianej u nas kaszy. Do garnka wlałam wodę, wrzuciłam ziele angielskie, liście laurowe i suszone grzybki. Jeśli gotujecie zupę na mięsie należy go dodać i gotować

potrawyregionalne
ROSÓŁ 145

ZUPĘ KRÓLUJE ONA NA NASZYCH STOŁACH OD ZALANIA DZIEJÓW NIEMAL ŻE KAŻDA NIEDZIELA TO NIEDZIELA Z ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo  1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki  gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam z kaczki ale nie zawsze(...)godziny nie zapominajmy o zielu angielskim   liściu laurowym  Garnek  nasz musi pyrgać a nie bulgotać jak wściekły w tym tkwi smak niemal że każdej potrawy im dłużej gotujemy im dluzej marynujemy tym są lepsze . Makaron gotujemy oddzielnie nigdy nie wrzucamy do garnka z zupą bo będzie mulista

Viola cooks with passion
Sałatka z quinoa, pieczonymi warzywami, grzankami i sosem balsamicznym 96

Dawno na blogu nie było żadnej sałatki… Pora to zmienić. Dzisiaj proponuję wersję wegetariańską z sałatą lodową, quinoa (komosą ryżową), pieczoną marchewką i cukinią z

Oryginalny smak
Panierowane pierogi z ciasta parzonego 116

Pierś z kurczaka drobno siekamy, dodajemy do niej pokruszoną fetę.  Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę oraz kindziuk, którego również kroimy w kosteczkę. Zarumienione dodajemy do pokrojonego kurczaka oraz pokruszonej fety i ugniatamy widelcem na papkę. Doprawiamy solą i pieprzem, pamiętając, że feta jest już dosyć słona. Ciasto parzone posypujemy obficie mąką i rozwałkowujemy. Postępujemy dokładnie(...)wspaniałego i wykwintnego. Polecam odejść od rutyny i wypróbować coś nowego, bo warto. :) Pierożki sofficini z ciasta parzonego sprawdzą się idealnie jako przekąska dla gości. Będą mile zaskoczeni oryginalnością potrawy i jej smakiem.  Wioleta Gargula

MamaOskarka
Makaronowe inspiracje, czyli cannelloni nadziewane kurczakiem zapieczone pod szpinakiem 120

bulionu drobiowego 150 ml śmietany 12% 15 dag sera żółtego 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz szczypta szafranu 1 łyżeczka majonezu Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę najdrobniej jak się dało. Posoliłam, popieprzyłam i posypałam szafranem dla koloru. Wymieszałam z łyżeczką majonezu i odstawiłam na kilka godzin w chłodne miejsce. Gdy nastała pora obiadowa ;) mięso delikatnie(...)trzeba świętować przede wszystkim smacznie, "co nie" ? P.S. Wybaczcie marną jakość zdjęć. Jestem skazana na aparat w telefonie na czas gdy  Emilka znowu pozuje . Na szczęście smaku potraw to nie zmienia

Kuchnia po mojemu
Fit Desery Niskokaloryczne | www.fitsłodycze.pl | 321

Jeść i nie tyć... marzenie większości z nas! Spora część osób kojarzy "dietę" jedynie z sałatą, ewentualnie ryżem, kurczakiem i brokułami... a to ogromny błąd! Dieta, a raczej styl odżywiania (lepiej brzmi) powinien być różnorodny, pełen witamin i minerałów, a przede wszystkim SMACZNY! Jednak gdy chcemy ograniczyć śmieciowe jedzenie i słodycze dopada nas wilczy głód... mamy chęć na batonika, czekoladę(...)żadnych haczyków, wszystko dokładnie wyjaśnione. Nie da się tego nie zrobić! Przed samym przepisem znajdziemy informację jak działają główne składniki na nasz organizm oraz ogólną informację o przygotowanej potrawie. Do przygotowania potraw wystarczy Wam blender, miska i rondel :) Dodatkowo przydadzą Wam się (ale tylko do niektórych deserów) papier do pieczenia, piekarnik i foremki :) Proste, prawda? Wystarczy chwila

Czarnawisienka
Smażony camembert z żurawiną 179

Smażony ser należy do takich dań które jem stosunkowo rzadko, ale za nimi tęsknię dość często. Podczas moich wyjazdów na Słowację i do Czech poznałam kotlety

nietylkopasta.pl
Quesadilla z serem 165

takiego. Moja wątroba też już dawno o takich imprezach zapomniała... Ale wspomniałem o dobrym żarciu. Jeeeeee! To było coś niesamowitego! Marcin, chłopak Marty, stanął na wysokości zadania. To znaczy potrawy może nie jakieś wyszukane, ale to i dobrze, bo wychodzę z założenia, że mają dobrze smakować, a niekoniecznie być popisem w stylu "jestem zajebisty i zaraz wam to udowodnię(...)trzeba robić. 5 minut i gotowe. Quesadilla występuje w miliardzie wersji. To znaczy jako nadzienia możemy użyć wszystkiego, co nam przyjdzie do głowy. Chili con carne, pomidory, oliwki, kurczaka, jakąś wędlinę... No po prostu wszystko co mamy pod ręką. Ale właśnie najbardziej klasyczną jest taka z żółtym serem. I ta ubogość dodatków wcale niczego jej nie odejmuje, jest pyszna

Marder&Marder Manufacture