Domowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu sosu możecie go wykorzystać jako dodatek do potraw – tortilli, pizzy itp. Składniki 4 duże pomidory 2 łyżki octu winnego szczypta soli 2-3 ząbki czosnku szalotka szczypta pieprzu oregano szczypta słodkiej papryki Przepis na domowy sos pomidorowy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Szalotkę drobno kroimy w kos... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...