linii produktów marki Cedrob “Wędlin z kurnej półki”. Mają one prosty skład: przyprawione mięso z kurczaka oraz sól peklująca. Uwaga KONKURS!!! Dodatkowo możesz wziąć udział w KONKURSIE!!! Wystarczy, że stworzysz potrawę lub lekką, letnią przekąskę na piknik z produktami marki Cedrob. Zrobisz zdjęcie dania z widocznym produktem marki
kuron.com.plPyszna, soczysta pierś z kurczaka zapiekana w aromatycznym, warzywnym sosie okazała się tak pyszna, że powtarzałam ją już dwa razy w ciągu czterech
Rozpustne gotowanieKurczak pieczony w cydrze i puree z dyni pomysł na smaczny obiad Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni to łatwy do przygotowania i mało
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo kolejne danie z kurczakiem i pomarańczami. W przepisie połączyliśmy pięć podstawowych smaków - słodycz miodu, ostrość papryczek chili, słony smak soli, gorzki kurkumy oraz kwaśny imbiru
Cztery Fajerywłaśnie takimi francuskimi rożkami. Nie pierwszy raz jadłam coś ze szpinakiem i fetą – te składniki doskonale do siebie pasują i zawsze potrawa jest bardzo smaczna. Ale tym razzzzzzem to był strzał w dziesiątkę, bo doszedł jeszcze kurczak. Rożki obłędnie smakują na ciepło, bardzo dobrze na zimno. Spokojnie możecie przygotować je dzień przed przyjęciem gości, jak zrobiła to Madzia
Mojewlasne.plsprzyjają gotowaniu i staniu przy kuchence czy płycie. Dlatego ja wybieram pieczenie całej potrawy w jednej formie. Danie jest bardziej aromatyczne i oszczędza czas. Aromat oczywiście zależy od użytych przypraw, których u mnie jest sporo, bo wydaje mi się to konieczne w przypadku kurczaka. Składniki (3-6 porcji): 200 ml kaszy bulgur cebula 6 podudzi kurczaka 2-3 łyżki
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 1 puszka kukurydzy (wraz z zalewą, waga 340 g); 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Gospodyni Miejskakoniecznie pikantny sos. I tutaj idealnie się sprawdzi Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot . To idealny dip do tej potrawy. Zresztą sami spróbujcie, to się przekonacie :-) SKŁADNIKI 8 tortilli kukurydzianych 330 g piersi z kurczaka 450 g mrożonej mieszanki węgierskiej (papryka, pomidor, cukinia, cebula) 200 g żółtego sera sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, ostra papryka oliwa Ketchup
Passions hobbies lifepomidory obrać ze skórki lub użyć pomidorów pelati z puszki. Całość podsmażyć do momenty aż pomidory rozpadną się tworząc sos. Dodać zamarynowanego kurczaka i poddusić całość - można dodać 2-3 łyżki wody. Następnie dodać ciecierzycę i poddusić potrawę kilka minut do połączenia smaków. Doprawić do smaku solą. Podanie zależy od możliwości i preferencji - doskonale smakuje z kuskusem. Bezglutenowcy mogą podawać
Ze smakiem bez glutenupatelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy mozzarellę. Wykładamy na talerz najpierw makaron, następnie piersi z kurczaka a na sam koniec szpinak. Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage ---> My world by Dagmara
My World by Dagmara Rekbagietką, pajdą chleba lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 - 6 dorosłych osób. Smak potrawy można wzbogacić o przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Parówki można zastąpić filetem z piersi kurczaka lub wysokiej jakości kiełbasą śląską. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie . Parówki podaj z Chrupiącymi bułeczkami pszennymi Chrupiące bułeczki pszenne
Gospodyni MiejskaBardzo prosty przepis na risotto z kurczakiem chociaż jak przy każdym risotto trzeba się trochę namieszać. Brukselka ugotowana al dente przez co nie wydziela nieprzyjemnego zapachu
wysmienityWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: ok oło 1,2 kg piersi z kurczaka, 5 średnich marchewek, duży pęczek szczypiorku, 3 jajka, około 8-9 łyżek mąki, sól, pieprz cayenne, curry, tymianek, bułka tarta. Przygotowanie: Piersi kurczaka i szczypi orek bardzo drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce
JejKuchniaJeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami
Kuchenne Wariacjerondla.Wlać bulion drobiowy i pomidory z puszki. Dodać również masło orzechowe i drobno posiekane orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć ponownie kurczaka, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso i bataty będą miękkie, a cała potrawa znacznie zgęstnieje. Na końcu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem
My simple kitchennaczynia żaroodpornego. Na ziemniaki wylewamy marynatę i całość dokładnie mieszamy. Marynata musi dokładnie pokryć ziemniaki. Do ziemniaków wkładamy zamarynowane pałki kurczaka. Marynatę, która została w misce po mięsie, przekładamy na mięso. Do przygotowania tego typu potraw używam naczyń żaroodpornych bez pokrywki (takich, jak na zdjęciu). Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 55 minut. Ja piekłam przez
Smak mojego domuJeśli jest za gęsta dodajmy odrobinę jogurtu. Starannie doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos jest świetny do różnych potraw, do kotletów, do placków, do kanapek, do pieczonych warzyw, do frytek, czy do chrupiącego kurczaka. Po rozrzedzeniu jogurtem będzie świetnym dressingiem do sałaty. Placki wybornie smakują polane pysznym zielonym sosem oraz posypane świeżą rzeżuchą. Smacznego
Naturalna KuchniaSkładniki: ryż 1 szklanka, pierś z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1,4 szklanki, kucharek 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, pieczarki 10 mniejsze, papryka 4 różne/większe, natka pietruszki 1/2 pęczka pieczarki obrać ze skórki
W Mojej Kuchni Lubięoctem i majerankiem, niezabielane, na rosole ale bez mięsa. Niedawno pokazywałam Wam flaczki po zamojsku (kilk) , dziś przedstawiam trzeci sposób na tę potrawę- takie jakie jada się w domu mojej teściowej. Delikatne, z dużą ilością mięsa z kurczaka, ogórkami kiszonymi, zabielone słodką śmietanką. Wiem, że może to wydaje się dziwne, sama nie byłam z początku przekonana, ale są bardzo smaczne
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamnie czasami coś najdzie i "chodzi" za mną jakaś potrawa to w końcu nie da się jej nie zrobić. Tym razem "chodził za mną" kurczak i w końcu nie dało odporu i kurczak wylądował na moim talerzu. Macie też tak? Zapraszam na pysznego kurczaka. Kurczak czosnkowo - ostrygowy . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePostanowiłam tego lata jeść nieco lżejsze potrawy, więc ciągle eksperymentuję w poszukiwaniu takich dań. Dziś przygotowałam sałatkę z ciepłymi ziemniaczkami i kurczakiem grillowanym. SKŁADNIKI: (2-3 porcje) 1 średni filet z kurczaka 1 pomidor 2-3 ogórki zielone (gruntowe) 3-4 liście sałaty lodowej szczypiorek 8-10 ugotowanych młodych ziemniaków ulubione przyprawy: chili, sól, pieprz, vegeta marynata do kurczaka
Kuchnia BeatyPogoda za oknem zdecydowanie zniechęca do lekkich potraw, dlatego dzisiaj serwuję konkretne jedzonko - potrawkę z drobiowych żołądków. Porcja jest wprawdzie duża, ale danie okazało się
Kuchenne zapiski Edytystrony kulinarnej Meksyk, niedługo Tajlandia. Ale wracając do tytułowego dania, polecam na ciepłą kolację lub szybki obiad. Ciekawa, szybka potrawa na spotkanie ze znajomymi. Potrzebujemy: 200g makaronu ryżowego - wstążki, ten grubszy 300g piersi z kurczaka (1 podwójna) 1 łyżka oleju ryżowego ( lub zwykłego jakiego używacie) 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1 duża cebula 1 czerwone
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/morska). Przyprawy użyłam po raz pierwszy, gdy kilka lat temu dostałam ją od znajomego. Od tamtej pory używam systematycznie do różnych potraw i sukcesywnie uzupełniam jej zapas. Składniki (proporcje na 3 głodne osoby) : Kotlety : podwójna pierś kurczaka słodka papryka sól mielony pieprz suszony czosnek Pierś pokroić na kawałki, roztłuc młotkiem i posypać przyprawami. Odłożyć do lodówki, by mięso przeszło
Weekendy w domu i ogrodzieImbir- Kłącza rośliny wieloletniej. Ceniony w sztuce kulinarnej, używany jest w postaci świeżych lub suszonych zmielonych kłączy. Stosowany jest w wielu potrawach i deserach. Hindusi uważają, że imbir pomaga w trawieniu i wzmaga pocenie. Składniki: 1 kurczak 3 łyżki masła klarowanego 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 puszka groszku konserwowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciemniezwykle popularna na całym świecie. A specyfika kuchni dalekowschodniej to nie tylko smak potraw, ale także estetyka podania. Danie musi być piękne, aromatyczne i smaczne. Charakterystyczne dla tej kuchni jest także drobne krojenie składników, gdyż większość posiłków jada się pałeczkami. Satay’e z kurczaka ( szaszłyki) to doskonała przekąska na obiad, przyjęcie, czy propozycja na letniego grilla. Piersi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwędzoną papryką, która nadaje charakteru temu daniu, a zamiast tradycyjnie boczku daję chudą, wędzoną kiełbaskę z kurczaka, dzięki czemu danie wcale nie jest tłuste, jak również lekkostrawne i niewzdymające- dzięki odpowiedniemu procesowi gotowania fasoli i sporej ilości majeranku. Jednogarnkowa, pyszna i aromatyczna potrawa, najlepiej smakująca na drugi dzień, podana (nie)koniecznie z pajdą ciemnego chleba! :) * fasola Jaś- 400 g * kiełbaska
Kraina Miodem Płynącakilka nowych, ciekawych i bardzo smacznych dań z kuchni arabskiej. Kuchnia ta jest niezmiernie bogata i zaskakująca. Wiele potraw chciałabym jeszcze wypróbować, ale chyba będą one musiały poczekać na kolejną edycje festiwalu. Dziś jeszcze chciałabym zaproponować pyszne danie z kurczaka z ryżem i migdałami. Przepis na nie pochodzi z książki "Kuchnia Libańskia", jest łatwy i szybki do przygotowania
Codzienne Gotowaniebyło, ale od dzisiaj zaczynam nadrabiać zaległości :) Przedstawiam wam przepis na jedną z najbardziej znanych potraw kuchni tajskiej - słynną zupę Tom Kha Gai. Wersji tej zupy jest tyle, ile kucharzy. Kluczowymi składnikami jest mleko kokosowe, galangal i trawa cytrynowa, a do tego kurczak (Gai) lub krewetki (Goong). Reszta jest już indywidualną sprawą każdego podniebienia :) Na rynku można kupić gotowe
Tajskie smakijako zakąska na imprezy . Robi się ją bardzo prosto , a składniki są ogólnie dostępne . Nie jest to może dietetyczna potrawa , ale wszystko co dobre , zazwyczaj nie jest fit . Grunt ,że smak jest doskonały . Składniki : 2 pojedyncze piersi z kurczaka około 200 g sera żółtego ( gouda ) świeża bazylia , pęczek lub mała doniczka sól , pieprz do smaku 1/2 płaskiej łyżeczki , mielonej gałki
Ogrodnik w podróżyzdrowa, najlepsza, chude mięso i warzywa to przepis na jedno z moich ulubionych dań. Lubię takie właśnie potrawy – aromatyczne, lekkie, proste, bardzo smaczne, na kilka sposobów, z dużą ilością rozmaitych składników. Kasza gryczana (u mnie niepalona) z kawałkami piersi kurczaka, słodką cukinią i suszonymi pomidorami. Oczywiście wykończeniem dania na talerzu jest mój ukochany parmezan i natka. Obiad
Zasmakuj KuchniDzisiaj mamy dla Was przepis z ostatnio recenzowanej książki „Sekrety francuskiej kuchareczki„, a jest nim kurczak po baskijsku. Składniki na kurczaka po baskijsku:
Kuchenne WariacjeTrzy proste marynaty do mięs z grilla Sezon na BBQ w pełni. Zdradzam zatem moje ulubione 3 proste marynaty do
kuron.com.pl