indykiem , lub zupę-potrawkę na śmietanie. Jeśli macie ochotę ją przetestować to zapraszam na stronę www.Skworcu.com.pl Składniki dla 4 osób: 25 dag czarnej fasoli 2 cebule 1-2 ząbki czosnku 4 goździki marchewka pietruszka kawałek pora kawałek selera olej 1-2 liście laurowe tymianek świeży lub suszony ocet jabłkowy lub malinowy świeża natka pietruszki kurczak lub indyk dla osób, którzy(...)kości, pokroić i podawać z fasolą. Na samym końcu doprawić octem, pieprzem i solą. Można wygotować bulion i podawać sypką fasolę, lub dodać śmietany i zrobić gęstą sycącą potrawkę. Podawać ze świeżą natką pietruszki
Apetyczna babeczkazwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Czasem możemy strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest popularne nawet w Japonii czy Brazylii. Spotkacie również naprawdę różne warianty tego dania jak choćby z kurczaka czy nawet krewetek. Dlaczego je lubię? Bo średnim nakładem pracy(...)u0119so bulionem, dodajemy ziele angielskie i li\u015bcie laurowe. \r","gotujemy do mi\u0119kko\u015bci mi\u0119sa.\r","Pod koniec duszenia kroimy og\u00f3rki w plasterki i dodajemy do potrawki.\r","Dodajemy koncentrat pomidorowy, papryki, musztard\u0119, s\u00f3l i pieprz.\r","Do kubka wlewamy \u015bmietan\u0119, 5 \u0142y\u017cek sosu spod mi\u0119sa i dodajemy \u0142y\u017ck\u0119
Mieszam w GarnkuOryginalny ragout to potrawka z mięsa lub warzyw pokrojonych w jednakowe kawałki, duszonych w wywrze z warzyw, wywarze rybnym lub mięsnym. U mnie ragout trochę po mojemu, lecz gwarantuję Wam, że jest obłędne. Składniki: 3 filety z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów pokrojonych 1 garść czarnych oliwek 1 łyżka kaparów 3 gałązki tymianku kasza bulgur olej
MojaQchnia.plgarnku. Podsmażamy kurczaka. Cebulkę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Dokładamy do kurczaka. Brukselki kroimy na pół, wycinamy zdrewniałą część. Brukselkę oraz mini marchewki dodajemy do mięsa. Całość podlewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ostrą papryką. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec potrawkę zaciągamy mąką z odrobiną wody (sos będzie gęstszy). Makaron gotujemy w osolonej wodzie
VioletoweKucharzenietarta z dynią, grzybami i jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM. autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim i o niczym(...)bloga Weekendy w domu i ogrodzie Szafranowa potrawka z kasztanami i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Placki wielowarzywne autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów autorka: mojamamagotuje z bloga Moa Mama Gotuje Pęczotto z kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga
Weekendy w domu i ogrodzieinnym, jednak w trakcie gotowania plany się zmieniły i powstała właśnie potrawka z bakłażana w ostrym sosie. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy czy ciepła kolacja. Można podać go z ryżem, makaronem czy pieczywem. Ja przygotowałam go w wersji bezmięsnej, jeśli jednak wolicie coś treściwszego dodajcie grillowanego kurczaka lub indyka. Jeśli nie macie pomysłu na to co upichcić
Życie ze smakiemDanie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami to aromatyczne i sycące danie na każdą okazję. Jest szybkie do przygotowania i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor(...)pokrojonego pomidora. Na koniec przyprawić potrawkę solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Krok po kroku: 1. Doprawić kawałki mięsa 2. Zeszklić cebulkę 3. Podsmażyć mięso 4. Dodać ryż i bulion 5. Doprawić i smażyć pod przykryciem 6. Dodać brokuła i wymieszać 7. Dodać pomidora Pobierz wersję do druku: Pobierz Danie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami Artykuł Danie jednogarnkowe
KuchniaWeDwoje.plDanie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami to aromatyczne i sycące danie na każdą okazję. Jest szybkie do przygotowania i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor(...)pokrojonego pomidora. Na koniec przyprawić potrawkę solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Krok po kroku: 1. Doprawić kawałki mięsa 2. Zeszklić cebulkę 3. Podsmażyć mięso 4. Dodać ryż i bulion 5. Doprawić i smażyć pod przykryciem 6. Dodać brokuła i wymieszać 7. Dodać pomidora Pobierz wersję do druku: Pobierz Danie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami Artykuł Danie jednogarnkowe
KuchniaWeDwoje.plsię przyda. Zamiast mięsa z królika można użyć mięsa z kurczaka lub indyka. U nas akurat był królik, a konkretnie rosół z królika , z którego zostało mi mięso i warzywa. Dodałam też gotowaną marchewkę i pietruszkę, aby wzbogacić całe danie. Królik i marchewka są słodkie więc do doprawienia potrawki trzeba użyć ostrzejszych przypraw, np. ostrą paprykę czy przyprawę do gyrosa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekostkę, podsmażonego kurczaka, laskę cynamonu oraz gałązki tymianku. Wlewamy gorący bulion; doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą oraz ostrą papryką. Gotujemy pod przykryciem ok. 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy ugotowaną ciecierzycę i kontynuujemy gotowanie przez kolejne 5 minut. Przygotowaną potrawkę podajemy z ryżem lub kaszą. **** PREPARAZIONE
La grande e la piccola cuocaLubię pierś z kurczaka dlatego, że ma tylko jedną wadę - jest sucha, ale z tym można sobie poradzić. Poza tym posiada same zalety: jest lekkostrawna, niskokaloryczna, można ją przyrządzic na mnóstwo sposobów, no i oczywiście często kupić po przystępnej cenie. Moja potrawka, to bardzo duża porcja smacznego, lekkiego jedzonka :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytyPyszna potrawka, którą lubię robić w różnych wersjach. Szybka w przygotowaniu, zajmuje około 20-25 minut i możemy się delektować ciepłym posiłkiem. Gdy się spieszę zawsze pada na coś jednogarnkowego, a kukurydzę, fasolę czy pomidory obowiązkowo w szafce mam :) Z kurczakiem zrobiłam po raz pierwszy, ale czasem robiłam z kiełbasą, parówkami, resztkami wędlin z lodówki... Wtedy świetnie smakuje nawet
Kolorowy Przepisownikbyło troszkę bardziej dietetycznie :) Często też od razu w potrawce jest kasza lub makaron.. tym razem potraktowałam danie bardziej jako sos i ugotowałam osobno kaszę jęczmienną. Aj było pysznie... :) Ps. Pasuje tu każdy rodzaj kaszy, makaron, ziemniaki, ryż... Wedle własnych upodobań i aktualnej ochoty :) Składniki: filet z kurczaka 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 duży pęczek natki pietruszki
Kolorowy PrzepisownikDziś ponownie poznęcamy się nad tymi, którzy nie lubią podrobów – będzie wątróbka drobiowa, moim zwyczajem z indyka. Chociaż możecie użyć również wątróbki z kurczaka – wówczas należy
Kulinarna Pokusa