potrawka z kurczaka - 832 przepisów (strona:39/56)

Tymiankowe żołądki z warzywami 173

Pogoda za oknem zdecydowanie zniechęca do lekkich potraw, dlatego dzisiaj serwuję konkretne jedzonko - potrawkę z drobiowych żołądków. Porcja jest wprawdzie duża, ale danie okazało się tak

Kuchenne zapiski Edyty
WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA. 265

najlepszy (i najbezpieczniejszy) narkotyk na świecie. Kurczak tikka masala - znasz? Na pewno, bo kto go nie jadł, ten gapa i musi to nadrobić! Ja natomiast dziś prezentuję namiastkę tego dania dla wegetarian, aby i wszyscy roślinożercy (w tym i ja), mogli zakosztować tego bukietu najrozmaitszych aromatów i smaków na jednym talerzu.   WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA /pomysł własny

W kuchni Karmel-itki
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 190

Obiad z pozostałości po rosole, prosty i smaczny. My zawsze  potrawkę  wchłaniamy z ryżem i burakami. Tola też trochę podziubała, aczkolwiek nie zmuszam jej jakoś szczególnie do jedzenia mięsa :).  Składniki: 1 duża ugotowana ćwiartka z kurczaka 200 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 szklanki rosołu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny

Kardamonovy
POTRAWKA WARZYWNA Z KIEŁBASĄ 172

Obiad z warzywami? Obiad na szybko? Taką potrawkę zrobicie w kilka chwil. Będą warzywa jakie lubicie, bo można tutaj dorzucić na co tylko najdzie ochota. Można zrezygnować z dodatku kiełbasy, aby powstało danie bezmięsne, ale można równie dobrze dodać pies z kurczaka czy boczek. W każdej wersji będzie pysznie, spróbujcie Składniki: garść fasolki szparagowej pętko kiełbasy np. podwawelskiej 10 pieczarek(...)pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem.  Po następnych 10 minutach dokładamy papryki, wrzucamy fasolkę szparagową. Dusimy razem ok 10 minut, dokładamy kiełbasę. Przesmażamy razem, jak jest potrzeba doprawiamy.  Potrawkę podajemy  posypaną posiekaną natka pietruszki. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
Potrawka kryzysowa 155

Składniki: gotowane lub pieczone mięso z kurczaka z poprzedniego obiadu 100 g ryżu 2 cebule 150 g mrożonej fasolki 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebule obrać, … Czytaj dalej Potrawka kryzysowa

czarrna od kuchni
Delikatna potrawka drobiowa wg Aleex 141

taki przepis znalazłam u wkn. Zaintrygował mnie na tyle, że postanowiłam go od razu wypróbować. Delikatna potrawka drobiowa okazała się naprawdę pyszna. Polecam ją gorąco. Świetnie się sprawdzi na co dzień, ale także na niedzielny obiad. Składniki: • 2 marchewki • 2 uda z kurczaka • 1 skrzydło indyka Sos: • 1 łyżka oleju • 1 cebula • 3 łyżki gęstej łagodnie kwaśnej śmietany

W mojej kuchni
Potrawka z kurczaka z papryką 109

Doskonały i szybki sposób nie tylko na niedzielny, ale również na codzienny obiad. Potrawka jest bardzo aromatyczna i świetnie smakuje. Ja ją lubię jednak najbardziej za tempo przygotowania :) mało roboty, a potrawa bardzo sycąca :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 por 1 cebula 1 duża papryka 2 garście mrożonki marchew z groszkiem 2 garście mrożonki wiosennej (brokuł, kalafior, fasolka

Kolorowy Przepisownik
Rosół z koguta 28

domowego ciepła i rodzinnej atmosfery. Co sprawia, że rosół z koguta jest wyjątkowy? Zupełnie inny smak : rosół z koguta wyróżnia się intensywniejszym i bogatszym smakiem niż tradycyjny rosół z kurczaka. Mięso koguta jest bardziej zwarte i aromatyczne, co przekłada się na głębię smaku bulionu. Długość gotowania : kluczem do idealnego rosołu z koguta jest długie, wolne gotowanie. Pozwala to na wydobycie(...)mielonym pieprzem. Uwagi: Rosół z koguta jest bogatszy i intensywniejszy w smaku niż tradycyjny rosół z kurczaka. Długo czas gotowania jest kluczowy, aby wydobyć z mięsa i kości maksimum smaku. Pozostałe mięso z rosołu można wykorzystać do innych dań, na przykład do sałatek, potrawki lub jako dodatek do kanapek. Zobacz także 5 kreatywnych przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu ( przepis

Moja Książka Kucharska
Podsumowanie roku 2019 111

odrywania z jagodami Pomodorowa surówka z porem i jabłkiem surówka z kalarepą Chrupiące paluszki z kurczaka + pieczone ziemniaki Pomidorowa sałatka z fetą i sosem czosnkowym Ziemniaki z roszponką, jajkiem, boczkiem i pieczarkami Omlet ze szparagami i szynką parmeńską Langosze Placki ziemniaczane z potrawką drobiowo-pieczarkową Schab serowo-koperkowy Sałatka z tortellini i ananasem Przekładane ciasto kawowe z orzechami Tych smakowitych

Smaki Na Talerzu
Potrawka z kurczaka z papryką i pieczarkami 195

smażymy pieczarki, paprykę oraz przeciśnięty przez prasę czosnek do miękkości. Warzywa przekładamy do garnka z kurczakiem, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę.  Jeżeli nie posiadamy śmietany do zup i sosów, zwykłą śmietanę przed dodaniem należy zahartować! Doprawiamy przyprawami według uznania. Jeżeli potrawka nie jest wystarczająco gęsta możemy zagęścić ją mąką

Kolejny blog o gotowaniu
KURZĘCE CYCKI W POTRAWCE 168

rosołu oraz ugotowane piersi, które po wyjęciu z rosołu nie znajdują u mnie amatorów.  Potrawkę podaję zazwyczaj z ryżem ugotowanym na sypko albo z ziemniakami. Tym razem wyjątkowo zaserwowałam z makaronem, którego zbyt dużo ugotowałam do rosołu.  Składniki: 2 piersi z kurczaka 600 ml rosołu 1 ugotowana marchewka 2 żółtka 3 łyżki mąki ok. 50 g masła sól

Walijskie Pichcenie
Rosół z trzech mięs 278

skrzydełek) oraz nadmiar tłuszczu. Włożyć do dużego garnka. Porcję rosołową umyć, osuszyć, kość przyciąć (dla uwolnienia smaku), włożyć do garnka. Szyję indyczą umyć, osuszyć. Dodać do garnka z kurczakiem i wołowiną. Mięsa zalać zimną wodą (2,5 litra) i gotować na bardzo małym ogniu (rosół powinien jedynie pyrkać) przez 1 godzinę. Podczas gotowania często oczyszczać rosół z szumowin przy pomocy(...)gotowania rosołu, wykorzystać do innych potraw, np. do przygotowania potrawki drobiowej). Podawać z makaronem, plasterkami marchewki i drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,5 l rosołu. Do przygotowania rosołu należy użyć dużego garnka, minimum 7 - litrowego. Porcję rosołową z kurczaka najlepiej oczyścić ze skóry i nadmiaru tłuszczu, gdyż duża ilość tłuszczu

Gospodyni Miejska
PASTA Z KURCZAKA DO KANAPEK. 228

Kiedy zostaje kawałek kurczaka w lodówce, na którego już nikt nie ma zbytniej ochoty, zaczyna się wielkie kombinowanie, co by tu z niego przyrządzić, aby nie musieć go za kilka dni wyrzucić. Nie znoszę marnować jedzenia, a kiedy zdarzy się, że coś ulegnie zepsuciu, wyrzucam samej sobie, że w żaden sposób nie spożytkowałam wyrzucanego właśnie jedzenia. Wtedy, na drodze kombinacji(...)powstają różnorakie sałatki, potrawki, czy pasty do chleba. I dziś jedną z nich Wam przedstawiam. Domowe pasty smakują zdecydowanie lepiej niż kupne, wiemy, co w nich się znajduje, a przede wszyskim, dostosowujemy ich smak do własnego gustu. Poniższa pasta ma bardzo łagodny smak. Oczywiście, można dodatkami go zmienić, np. dodając curry czy paprykę. PASTA Z KURCZAKA DO KANAPEK. /przepis własny

W kuchni Karmel-itki
Potrawka z kurczaka 43

Już dawno chodziła za mną taka potrawka. Całe wieki jej nie robiłam, a przecież jest taka pyszna i szybka do zrobienia. Polecam nie zwlekać i zabierać się do pracy :-)  Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem sól, pieprz mąka bulion / rosół / woda do podlania śmietanka 30% (u mnie 1/3 szklanki) siekany koperek olej

Kuchnia domowa Ani
Potrawka drobiowo-warzywna 103

Składniki: 1 filet z kurczaka 1/2 brokuła 20 dkg pieczarek 1 puszka fasoli 25 dkg brukselki 1 słoik domowego przecieru pomidorowego lub słoiczek koncentratu 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Potrawka drobiowo-warzywna

czarrna od kuchni