potrawka z kurczaka - 832 przepisów (strona:39/56)

Ognista potrawka fasolkowa 137

Lekki, warzywny obiad z ostrym pazurem Składniki: 2 filety z udek kurczaka 2 cebula 40 dkg fasolki szparagowej 3 pomidory 1 marchewka 4-5 ząbków czosnku 2 papryczki kajeńskie sól, pieprz … Czytaj dalej Ognista potrawka fasolkowa

czarrna od kuchni
Potrawka drobiowa z warzywami 153

Lekkie, warzywne i bez tłuszczu Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szparagów 1 papryka 1 młoda cukinia 1 cebula 2 pomidory sól, pieprz słodka i ostra papryka Sposób … Czytaj dalej Potrawka drobiowa z warzywami

czarrna od kuchni
Kurki w śmietanie z kurczakiem. Przepis krok po kroku 170

Kurki w śmietanie z kurczakiem   Jest to prosta receptura ale warta podzielenia się z Wami, moi drodzy. Zapraszam do 

kuron.com.pl
Tymiankowe żołądki z warzywami 156

Pogoda za oknem zdecydowanie zniechęca do lekkich potraw, dlatego dzisiaj serwuję konkretne jedzonko - potrawkę z drobiowych żołądków. Porcja jest wprawdzie duża, ale danie okazało się tak

Kuchenne zapiski Edyty
WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA. 240

najlepszy (i najbezpieczniejszy) narkotyk na świecie. Kurczak tikka masala - znasz? Na pewno, bo kto go nie jadł, ten gapa i musi to nadrobić! Ja natomiast dziś prezentuję namiastkę tego dania dla wegetarian, aby i wszyscy roślinożercy (w tym i ja), mogli zakosztować tego bukietu najrozmaitszych aromatów i smaków na jednym talerzu.   WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA /pomysł własny

W kuchni Karmel-itki
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 175

Obiad z pozostałości po rosole, prosty i smaczny. My zawsze  potrawkę  wchłaniamy z ryżem i burakami. Tola też trochę podziubała, aczkolwiek nie zmuszam jej jakoś szczególnie do jedzenia mięsa :).  Składniki: 1 duża ugotowana ćwiartka z kurczaka 200 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 szklanki rosołu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny

Kardamonovy
POTRAWKA WARZYWNA Z KIEŁBASĄ 156

Obiad z warzywami? Obiad na szybko? Taką potrawkę zrobicie w kilka chwil. Będą warzywa jakie lubicie, bo można tutaj dorzucić na co tylko najdzie ochota. Można zrezygnować z dodatku kiełbasy, aby powstało danie bezmięsne, ale można równie dobrze dodać pies z kurczaka czy boczek. W każdej wersji będzie pysznie, spróbujcie Składniki: garść fasolki szparagowej pętko kiełbasy np. podwawelskiej 10 pieczarek(...)pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem.  Po następnych 10 minutach dokładamy papryki, wrzucamy fasolkę szparagową. Dusimy razem ok 10 minut, dokładamy kiełbasę. Przesmażamy razem, jak jest potrzeba doprawiamy.  Potrawkę podajemy  posypaną posiekaną natka pietruszki. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
Potrawka kryzysowa 104

Składniki: gotowane lub pieczone mięso z kurczaka z poprzedniego obiadu 100 g ryżu 2 cebule 150 g mrożonej fasolki 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebule obrać, … Czytaj dalej Potrawka kryzysowa

czarrna od kuchni
Delikatna potrawka drobiowa wg Aleex 126

taki przepis znalazłam u wkn. Zaintrygował mnie na tyle, że postanowiłam go od razu wypróbować. Delikatna potrawka drobiowa okazała się naprawdę pyszna. Polecam ją gorąco. Świetnie się sprawdzi na co dzień, ale także na niedzielny obiad. Składniki: • 2 marchewki • 2 uda z kurczaka • 1 skrzydło indyka Sos: • 1 łyżka oleju • 1 cebula • 3 łyżki gęstej łagodnie kwaśnej śmietany

W mojej kuchni
Potrawka z kurczaka z papryką 95

Doskonały i szybki sposób nie tylko na niedzielny, ale również na codzienny obiad. Potrawka jest bardzo aromatyczna i świetnie smakuje. Ja ją lubię jednak najbardziej za tempo przygotowania :) mało roboty, a potrawa bardzo sycąca :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 por 1 cebula 1 duża papryka 2 garście mrożonki marchew z groszkiem 2 garście mrożonki wiosennej (brokuł, kalafior, fasolka

Kolorowy Przepisownik
Rosół z koguta 10

domowego ciepła i rodzinnej atmosfery. Co sprawia, że rosół z koguta jest wyjątkowy? Zupełnie inny smak : rosół z koguta wyróżnia się intensywniejszym i bogatszym smakiem niż tradycyjny rosół z kurczaka. Mięso koguta jest bardziej zwarte i aromatyczne, co przekłada się na głębię smaku bulionu. Długość gotowania : kluczem do idealnego rosołu z koguta jest długie, wolne gotowanie. Pozwala to na wydobycie(...)mielonym pieprzem. Uwagi: Rosół z koguta jest bogatszy i intensywniejszy w smaku niż tradycyjny rosół z kurczaka. Długo czas gotowania jest kluczowy, aby wydobyć z mięsa i kości maksimum smaku. Pozostałe mięso z rosołu można wykorzystać do innych dań, na przykład do sałatek, potrawki lub jako dodatek do kanapek. Zobacz także 5 kreatywnych przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu ( przepis

Moja Książka Kucharska
Podsumowanie roku 2019 94

odrywania z jagodami Pomodorowa surówka z porem i jabłkiem surówka z kalarepą Chrupiące paluszki z kurczaka + pieczone ziemniaki Pomidorowa sałatka z fetą i sosem czosnkowym Ziemniaki z roszponką, jajkiem, boczkiem i pieczarkami Omlet ze szparagami i szynką parmeńską Langosze Placki ziemniaczane z potrawką drobiowo-pieczarkową Schab serowo-koperkowy Sałatka z tortellini i ananasem Przekładane ciasto kawowe z orzechami Tych smakowitych

Smaki Na Talerzu
Potrawka z kurczaka z papryką i pieczarkami 173

smażymy pieczarki, paprykę oraz przeciśnięty przez prasę czosnek do miękkości. Warzywa przekładamy do garnka z kurczakiem, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę.  Jeżeli nie posiadamy śmietany do zup i sosów, zwykłą śmietanę przed dodaniem należy zahartować! Doprawiamy przyprawami według uznania. Jeżeli potrawka nie jest wystarczająco gęsta możemy zagęścić ją mąką

Kolejny blog o gotowaniu
KURZĘCE CYCKI W POTRAWCE 148

rosołu oraz ugotowane piersi, które po wyjęciu z rosołu nie znajdują u mnie amatorów.  Potrawkę podaję zazwyczaj z ryżem ugotowanym na sypko albo z ziemniakami. Tym razem wyjątkowo zaserwowałam z makaronem, którego zbyt dużo ugotowałam do rosołu.  Składniki: 2 piersi z kurczaka 600 ml rosołu 1 ugotowana marchewka 2 żółtka 3 łyżki mąki ok. 50 g masła sól

Walijskie Pichcenie
Rosół z trzech mięs 248

skrzydełek) oraz nadmiar tłuszczu. Włożyć do dużego garnka. Porcję rosołową umyć, osuszyć, kość przyciąć (dla uwolnienia smaku), włożyć do garnka. Szyję indyczą umyć, osuszyć. Dodać do garnka z kurczakiem i wołowiną. Mięsa zalać zimną wodą (2,5 litra) i gotować na bardzo małym ogniu (rosół powinien jedynie pyrkać) przez 1 godzinę. Podczas gotowania często oczyszczać rosół z szumowin przy pomocy(...)gotowania rosołu, wykorzystać do innych potraw, np. do przygotowania potrawki drobiowej). Podawać z makaronem, plasterkami marchewki i drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,5 l rosołu. Do przygotowania rosołu należy użyć dużego garnka, minimum 7 - litrowego. Porcję rosołową z kurczaka najlepiej oczyścić ze skóry i nadmiaru tłuszczu, gdyż duża ilość tłuszczu

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania