tymianek szalotka czosnek oliwa i masło do smażenia sól, pieprz, kurkuma 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 lampka białego, wytrawnego wina Kurczaka pokrój w kostkę. Zamarynuj w oliwie, soli, pieprzu, kurkumie i tymianku. Odstaw na minimum 30 minut. Następnie podsmaż na oliwie do zarumienia i przełóż na talerz. Żurawinę namocz w herbacie(...)kilka minut. Dodaj ryż i smaż składniki kilka chwil. Wlej wino, zredukuj a następnie wlej bulion. Gotuj potrawkę około 12- 15 minut, aż ryż stanie się miękki ale nie rozgotowany. Na końcu dodaj świeży tymianek, namoczoną ale odcedzoną żurawinę oraz podsmażonego wcześniej kurczaka. Składniki dokładnie wymieszaj. Można jeść! :) Smacznego, Klaudia! Przybliżona kaloryczność jednej porcji to około 720 kcal
Mango Papajakaszę pęczak dobrze ugotować tak, by była naprawdę miękka. Niestety trwa to nawet ok 40 minut. Ale warto. Ta kolorowa potrawka była przepyszna, chociaż w większej ilości przeszkadzał mi smak kiełbasy. Pomyślałam więc, że fajnie byłoby zrobić ją z kurczakiem. Tylko, że wtedy pokrojony i lekko przyprawiony solą i pieprzem filet z kurczaka polecam podsmażyć w pierwszym etapie i dodać(...)ostrej i jeszcze trochę pieprzu ziołowego. Po każdej 4-5 porcji rosołu, wlej cały sok pomarańczowy. Duś, aż cały się wchłonie. Dopiero wtedy dodaj kolejną partię rosołu. Duś potrawkę łącznie ok 50 minut. Jeśli w tym czasie kasza i ziemniaki nie staną się odpowiednio miękkie, wlej ostatnią porcję rosołu, wymieszaj i zdejmij z ognia. Przygotuj gruby ręcznik, lnianą
Anioszek w kuchnimieszanki mrożonych warzyw - o tej porze roku mrożonki są najlepsze, zawierają wiele witamin i niezbędnych składników w zdrowym żywieniu. Potrawka idealnie sprawdzi się na sobotni obiad, do picia proponuję mój ulubiony sok pomarańczowy #Hortex. SKŁADNIKI 1 pierś kurczaka, opakowanie warzyw na patelnię Hortex z bazylią i tymiankiem, 100 ml przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 2 łyżki
słodki bratekSzybki i pożywny obiad Składniki 1 filet z kurczaka 2 marchewki 1 cebula przyprawa do kurczaka czubryca czerwona sól, pieprz słodka papryka chili 1/2 łyżki łagodnej pasty paprykowej 1 łyżeczka … Czytaj dalej Lekka potrawka drobiowa z marchewką
czarrna od kuchniChude ale dobrze przyprawione mięsko, delikatna potrawka z dyni i kasza to nie tylko smaczny i pożywny obiad ale przede wszystkim duża porcja witamin. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 zielona papryka 300 g miąższu dyni szklanka pęczaku 1 mała cebula szczypiorek 2 łyżki kwaśnej śmietany ostra i słodka papryka sól pieprz olej rzepakowy(...)ziele angielskie. Lekko posolić, smażyć chwilę po czym zalać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Do potrawki warzywnej dodać czosnek, przyprawić i zagęścić śmietaną. Kaszę ugotować na sypko. Podawać z potrawką i mięsem. Można dodać także surówkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzecier. Podsmażyć aż kiełbasa się przyrumieni. Dodać szklankę ryżu. Podsmażyć. Dolać bulion. Doprowadzić do wrzenia. Przełożyć na patelnię usmażonego kurczaka i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie ugotowane, a ryż miękki. Od czasu do czasu wymieszać, by potrawka nie przywarła do dna patelni. W razie potrzeby dolać przegotowanej wody. Na koniec dodać oliwki i tymianek. Dosolić do smaku
W kuchni wieczoremzalegał w notatkach ładnych kilka lat. Potrawka z fasolki szparagowej jest rewelacyjna w smaku. Robi się ją na prawdę bardzo szybko , ma niecodzienny, oryginalny smak. Można podawać ją jako samodzielne danie, z ryżem bądź z makaronem. Mam nadzieję, że zakochacie się w tym smaku tak jak ja. Sprawdźcie... Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie(...)pozbawiamy końcówek. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w wodzie do miękkości. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni do czasu aż przestanie być surowe. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy do mięsa. Czekamy aż odparują nadmiar wody. Wlewamy bulion. Dodajemy fasolkę szparagową. Potrawkę zabielamy śmietaną. Dodajemy musztardę (ilość musztardy zależy od intensywności smaku jaki chcemy uzyskać). Doprawiamy do smaku
Pobite gary Barbarymusisz tworzyć w 100% gotowych przepisów. Możesz zrobić kilka baz, które możesz wykorzystać do złożenia różnych dań, łącząc je ze sobą i unikając monotonii. Na przykład, cały pieczony kurczak może być użyty do sałatki, kanapki, cannelloni lub krokietów. Nawet dzieci mogą pomóc. Przy odrobinie organizacji i pomocy technologii, zrobisz to w mgnieniu oka. Kuchenne akcesoria. Tradycyjny szybkowar jest nadal niezbędnym(...)cukinii. Płyty indukcyjne. Podczas gdy piekarnik pracuje, możesz trzymać kilka garnków na kuchence. Przygotuj na wolnym ogniu wywar z kurczaka lub warzyw, podziel go na porcje i zamroź połowę: możesz go użyć w zupach, gulaszach, bulionach, sosach lub potrawkach. Na boku ugotuj dobry garnek sosu pomidorowego lub smażonych pomidorów, a połowę wykorzystaj do zrobienia ratatouille. Z płytami indukcyjnymi jest
ProstePesto.plpotrawkę. To doskonałe danie na poniedziałek, bo robi się je szybko. Podaję z ziemniakami i buraczkami. Taką potrawkę lubią szczególnie moje dzieci, bo jest delikatna i zawiera groszek. Groszek u nas to warzywo numer jeden:) Składniki: około 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk, królik) cebula 2 ogórki kiszone 2 szklanki rosołu lub ewentualnie wody szklanka marchewki z groszkiem(...)podsmażyć. Dodać mięso, marchewkę z groszkiem i zalać rosołem. Dusić pod przykryciem około kwadransa. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić. Mąkę i śmietanę rozmieszać z odrobiną wody, wlać do potrawki i mieszając zagotować. Gotowe
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawith leek. Będzie trochę smaków tureckich, które chodzą za mną po ostatnim pobycie w tym aromatycznym kraju. Potrawka z pora zachwyciła mnie swoim odmiennym smakiem od dotychczasowych propozycji. Można jeść jako samodzielne danie, ale jest też doskonałym dodatkiem do kofte lub kurczaka. Składniki. 30 dag pora 2 marchewki 1 cebula 100g ryżu 1/2 cytryny 1/2 pomarańczy sól, pieprz(...)Ilość soku możemy dostosować do swoich smakowych preferencji. Wszystko dusimy ,pod przykryciem, aż ryż wchłonie wodę i będzie dostatecznie miękki. Kiedy lekko przestygnie podajemy. Zachęcam do wypróbowania tej wersji. Potrawka jest smaczna, łatwa i szybka
Kulinarny karnet ChristopheraMakaron i drobiowa potrawka to zgrany duet. My bardzo lubimy takie dania, szybkie, smaczne i kolorowe. Dziś na ogień poszło mięso z ćwiartek kurczaka. Do tego typu dań świetnie pasuje, bo jest bardziej soczyste niż pierś z kurczaka. A obiad przygotowałam oczywiście z pomocą Kuchni Świata . Jeśli jeszcze nie znacie tego sklepu to szczerze polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni