Przygotowanie zajmuje kilka minut i już można delektować się jej smakiem . Jadziu, dziękuję Ci za przepis :) Składniki: 1 puszka ananasów 1 opakowanie ziaren słonecznika 3-4 jajka 2 pory 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 20 dag żółtego sera sól pieprz majonez Wykonanie: Oczyszczonego pora kroje w pół plastry. Jajka gotuję na twardo i obieram ze skorupek.Z papryki usuwam
Bea(u)ty kitchenWigilię, ale także w pozostałe dni roku :) Polecam więc przepis na barszczyk robiony na zakwasie :) Pyszności!!!! Składniki: 1,5 l zakwasu 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 pora 1 cebula 5-6 suszonych, namoczonych grzybów 5-6 namoczonych śliwek suszonych 3-4 średnie buraki czerwone 2-3 ząbki czosnku 5-6 kulek ziela angielskiego 5-6 kulek pieprzu(...)pieprz. Marchew, pietruszkę, buraki i seler kroję w słupki,dodaję do wody. W razie konieczności doprawiam sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, by buraki nie straciły koloru. Cebulę i pora oczyszczam, wrzucam w całości do wywaru. Grzyby gotuję do miękkości, w osobnym garnuszku. Ugotowane wyjmuję i zostawiam do uszek Około 10 min przed końcem gotowania dorzucam namoczone śliwki. Następnie dolewam
Bea(u)ty kitchenświątecznym stole. Seler przełamany słodyczą ananasa, czy mozna chcieć czegoś więcej? Oceńcie sami :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasa w zalewie 1 por 1 czerwona cebula 3 jabłka 4 jajka 15 dag żółtego sera 1 puszka fasoli konserwowej sól pieprz 2 łyżki majonezu Wykonanie: Seler, kukurydze i fasolę osaczam na sicie, ananasa osączam kroje(...)kostkę. Jabłka, cebulę oczyszczam, jabłka kroję w kostkę, a pora w talarki. Ugotowane i obrane jajka oraz żółty ser również kroje w kostkę. Wszystko razem mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i łącze z majonezem. Wymieszam i podaję. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenkukurydzy; 0,5 opakowania marchewki mrożonej w kostce (ja użyłam z Hortexu); 20 dkg szynki konserwowej; 1 puszka fasoli czerwonej; 4 ogórki konserwowe; 4 jajka ugotowane na twaedo; nieduży por (biała część); 200 ml majonezu; 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego; 15 dkg sera żółtego (starty na tarce); natka zielonej pietruszki; Wykonanie: Majonez wymieszać ze śmietaną, trochę(...)kukurydza; Posmarowałam trochę majonezem; - ugotowana i ostudzona marchewka; - szynka pokrojona w paseczki; I znowu posmarowałam majonezem; - czerwona fasola; - ogórek pokrojony w półplasterki; I znowu majonez; - jajka pokrojone w kosteczkę; - por pokrojony w piórka; I znowu dałam już cały pozostały majonez; - starty żółty ser; - posiekana natka pietruszki
In my kitchennastępnym razem dodam do składników trochę szyneczki gotowanej. Polecam:) Przepraszam za jakość zdjęć, ale aparat fotograficzny mi wysiadł i czekam, aż dobra dusza mi go naprawi:) Składniki: 1 średni por; 5 plastrów ananasa z puszki; 100 g sera pleśniowego (blu); 1 mała puszka kukurydzy; 200 g szynki gotowanej; mały pęczek koperku zielonego; 1 opakowanie tortellini z mięsem; majonez; sól(...)pieprz; Wykonanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić na sito, przelać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Jasną część pora przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie talarki. Kukurydzę odsączyć, ser, ananasa i szynkę pokroić w kostkę. Koper drobno posiekać.Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem, doprawić do smaku. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Podawać schłodzoną
In my kitchenmyślę, że przypadnie do gustu każdemu kto lubi śledzika:) Składniki: 1 cebula; 4-5 płatów śledziowych (u mnie w oleju); 1 winne jabłko; 0,5 puszki groszku zielonego; 1 por; 1 mały jogurt naturalny; 2-3 łyżki śmietany 18%; sól, pieprz; Wykonanie: Śledzie (jeżeli są solone to należy je wcześniej odpowiednio wymoczyć) pokroić w paski. Cebulę pokroić w krążki(...)sparzyć. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Pora dokładnie oczyścić, pokroić w krążki, posolić, po chwili odcisnąć nadmiar soku. Składniki połączyć, dodać odcedzony zielony groszek, jogurt, śmietanę i wymieszać. Na końcu doprawić do smaku i dekoracyjnie ułożyć na półmisku
In my kitchenJeden z najlepszych serników jakie do tej pory jadłam. Pyszny, kremowy i wilgotny ser, a na wierzchu beza orzechowa. Warto ten przepis wypróbować. Jestem pewna, że u mnie na Święta Wielkanocne pojawi się na stole:) A u Was?:) Przepis Pani Ewy Wachowicz . Uwielbiam jej przepisy, bo na żadnym do tej pory się nie zawiodłam. Składniki na formę o wymiarach: 35x25
In my kitchenSkładniki: 3 małe pory (biała część) 1 duże jabłko 1 pomarańcza 10 ciemnych winogron 4 łyżki orzeszków pistacjowych 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżka cukru sól pieprz ziołowy Wykonanie: Pory pokroić w cienkie paseczki. Jabłko obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, a następnie w paseczki. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki
O kuchni z uczuciempoziom cholesterolu. Ponadto jest uważana za afrodyzjak . Sprawdź, jakie jeszcze właściwości posiada ciecierzyca. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ciecierzyca-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-cieciorki_33844.html Składniki: puszka cieciorki - Bonduelle gotowane na parze 2 małe pietruszki kawałek selera ¼ pora (biała część) 1 mała cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, czerwona papryka 1 jajko 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka mąki owsianej(...)łyżka oleju Przygotowanie: Pietruszkę oraz seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i razem z porem gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. Cieciorkę odsączamy na sitku z zalewy. Ugotowane warzywa, cebulę oraz cieciorkę mielimy przez maszynkę. Dodajemy do niej natkę pietruszki, przyprawy, jajko, olej i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę owsianą i kaszę manną, jeśli całość będzie zbyt luźna możemy jeszcze
Symfonia smakowamożna użyć dowolnego bulionu jak również dodać wkładkę mięsną do zupki. składniki: ok 2,5 l bulionu drobiowego 1 szklanka ryżu 4 marchewki 1 mały seler 2 cebule 1 por (biała część) 2 garście posiekanej natki pietruszki Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i pokroić w pół plastry. Marchewkę i selera obrać i również pokroić w kostkę. Warzywa
Monia miesza i gotujełyżeczka miodu naturalnego zioła do drobiu Sałatka jarzynowa 3 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 średniego selera naciowego 3 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe 1/4 pora (biała część) 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowanego 1 łyżeczka musztardy stołowej lub delikatesowej Sposób przygotowania: Skrzydło z indyka dokładnie umyć i osuszyć. W naczyniu(...)godzinę w 180 stopniach. Warzywa na sałatkę dokładnie wyszorować i umyć. Gotować do miękkości. Następnie wszystkie ugotowane warzywa i jajka ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki i pora również kroimy w drobną kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i groszek. Wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na dobę, aby "się przegryzła". Smacznego
Truskawkowa Fiestaskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, drobno kroimy, solimy i odstawiamy. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Kukurydzę odcedzamy, mieszamy z majonezem i pozostałymi składnikami a następnie przyprawiamy
Domowy Smak JedzeniaZapraszam :) Składniki : Około 7 ziemniaków 1 słoik Mieszanki warzyw ORZECH 1 słoiczek majonezu kawałek pora 7 średnich ogórków kiszonych 7 jajek 1 puszka kukurydzy 3 marchewki 2 łyżeczki płaskie musztardy 3 łyżki szczypiorku suszonego 1 słoiczek selera sól , pieprz do smaku. Wykonanie : Ziemniaki i marchew umyć i ugotować, nie rozgotować. Jajka ugotować na twardo. Ogórki obrać(...)pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Jajka pokroić w kostkę . Por drobno pokroić. Seler odcedzić z zalewy i drobno pokroić . Zimne ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę. Mieszankę warzyw odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać suszony szczypiorek , musztardę , sól i pieprz do smaku. Delikatnie wszystko wymieszać , dodać majonez i jeszcze raz wymieszać
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g kukurydzy z puszki 4 jaja 1 pęczek zielonej cebulki 1 słoiczek majonezu sól, pieprz wykonanie: Pieczarki myjemy, odsączamy, odcinamy trzonki, kroimy na połówki, natomiast kapelusze na 4 części, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni(...)rozgrzewamy masło wkładamy pieczarki i smażymy na złoty kolor, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, kroimy na plasterki a następnie na ćwiartki. Ser żółty oraz ogórki kiszone kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Zieloną cebulkę drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy razem. Dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy
Domowy Smak Jedzeniasamym początku wystarczał mi zeszyt z przepisanymi, z jakiejś gazety, przepisami. Później doszły jakieś skrawki papieru z cennym przepisem uzyskanym od najlepszej przyjaciółki, babci czy ciotki. Następnie przyszła pora na moją pierwszą książkę kucharską. Pierwsza przyszła łatwo, bo wygrałam ją w pewnym internetowym konkursie. Książka ta była moim spełnieniem marzeń. Zawsze o tej książce marzyłam, tylko jakoś zawsze mi brakowało(...)przepisy. Niektóre wychodziły, inne nie. Ale tak jest zawsze w kuchni, że czasami nic nie wychodzi. Po zebraniu sporej ilości kartek z przepisami, postanowiłam, że w końcu przyszła pora na zakup książki, bo lepiej mieć wszystko w jednym miejscu, chociaż spisywanie i przechowywanie przepisów, z własnymi notatkami, brudnymi kartkami od składników na daną potrawę, też ma swój urok. Ale wracajmy
CookYourself