pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:129/177)

Prawdziwe spaghetti alla puttanesca – kurewsko dobre! 333

pasuje do wszystkiego! SKŁADNIKI na 2 porcje 250g makaronu Barilla Bucatini n.9 400g puszka pomidorów bez skórki, w passacie pomidorowej 1 malutka puszka filecików anchois (30g ryby po odcieku) 20 oliwek – czarnych i zielonych, przekrojone wzdłuż 4 pełne łyżki drobnych kaparów z zalewy 3 cebulki szalotki 4 łyżki oliwy z oliwek 3 duże ząbki czosnku 1 niepełna łyżeczka płatków

Karo in the Kitchen
Makaron caprese 113

fetowanielata Składniki: 400 g makaronu  Lubella Świdry 125 g mozzarelli w kulkach 200 g pomidorów koktajlowych świeża bazylia 6 łyżek oleju rzepakowego (lub oliwy) 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Pomidorki myjemy i osuszamy a następnie przekrajamy na pół,  Listki bazylii myjemy. Na talerze

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 115

miękkości warzyw.  Pod koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.  Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.  Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki

R'n'G Kitchen
Kurczak z sałatką ryżową i warzywną 452

Doprawiamy solą i pieprzem. Nacinamy nożem w środku, by stworzyć kieszonkę. Wkładamy tam suszone pomidory. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażamy kurczaka z obu stron po 2 minuty. Następnie na patelnię wrzucamy 1/3 kostki rosołowej i zalewamy odrobiną wody. W takiej zalewie smażymy kurczaka. po ok 6-7 minut z każdej strony. 4. Na koniec wystarczy pokroić

Mój Smak na Życie
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 185

przecieru pomidorowego z siekanymi pomidorami 1/2 puszki ananasa krojonego 1/2 puszki kukurydzy świeżo zmielony pieprz Kamis sól morska Kamis papryka słodka Kamis 1/2 łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego  gałązki świeżego oregano Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. W woku rozgrzewamy niewielką ilość masła(...)więcej czasu niż pozostałe. Podczas duszenia stopniowo doprawiamy danie papryką, solą, pieprzem i suszonym oregano. Pod koniec duszenia dodajemy kawałki ananasa. Na koniec wlewamy naszą pulpę pomidorową, czyli kawałki pomidora w przecierze pomidorowym i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu aż sos pomidorowy się zredukuje. Wtedy dopiero dosypujemy cukier, aby przełamać kwaśny smak pomidorów. W czasie kiedy redukujemy sos pomidorowy

Blondynka Gotuje
Surówka z kapusty 114

sól do smaku Przygotowanie: Kapustę białą szatkujemy. Przekładamy do miski. Pomidora oraz ogórka obieramy. Pomidora kroimy w kostkę. Ogórka zielonego w półplasterki. Warzywa dodajemy do kapusty. Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Ciecierzycę płuczemy z zalewy pod bieżącą wodą i dodajemy do reszty składników w misce. Mozzarelle rozrywamy

Moja smaczna kuchnia
Dorsz w świeżych pomidorach z kaparami 192

wrzątkiem i zdejmujemy skórę. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Do cebuli dodajemy pomidory, chwilę przesmażamy, następnie dodajemy rybę i zalewamy odrobiną wody. Dodajemy ziele angielskie i listki laurowe. Dusimy około 20 minut. Na sam koniec doprawiamy i dodajemy kapary odciśnięte z zalewy solnej.  Potrawa jest gotowa

Bon Appetit Małgorzaty
Ogórki kanapkowe 315

różnej postaci. Oprócz klasycznych ogórków kiszonych , zrobiłam ponownie hit ogórkowy: ogórki w sosie pomidorowym , oraz ogórki małosolne w plastrach, pikle z papryką, korniszony , sałatkę szwedzką i ogórki w zalewie musztardowej . W tym roku postanowiłam ponownie zrobić ogórki kanapkowe z kurkumą. Robię je od 2 lat, wcześniej kupowałam je w sklepie. Korzystałam z przepisu Asi . Ogórki kanapkowe zrobiłam(...)cienkie plasterki. Ja kroiłam je ostrym nożem z piłką do pomidorów. Słoiki myjemy i wyparzamy w piekarniku w 125 stopniach. Układamy ogórki ciasno w słoikach, aby potem nie wypłynęły do góry. Wodę ze wszystkimi przyprawami i cukrem zagotowujemy, wlewamy ocet i gotujemy marynatę ok. 5 minut pod przykryciem. Gorącą zalewę przecedzamy na sicie i zalewamy nią ogórki. Każdy słoik szczelnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frittata jajeczna pieczona 111

średniej pół małej cukinii 100 g mozzarelli szczypta soli i pieprzu łyżeczka płatków suszonych pomidorów Przygotowanie: Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki (1-2 mm). Cebulkę kroimy drobno a cukinię w małą kosteczkę wraz ze skórką. Mieszamy warzywa razem. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do warzyw i mieszamy. Przekładamy do silikonowej foremki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pomysł na kolację - fasolka ze szpinakiem, pomidorem i harissą 155

obierz ząbki czosnku i pokrój je na plasterki, Dodaj do szpinaku i wymieszaj. Weź pomidora, pokrój go w kostkę i dorzuć na patelnię ze szpinakiem. Niech się chwilę posmaży z resztą składników (ok. 3 minuty), aby odparowało z niego trochę soku. Fasolkę odcedź z zalewy i dodaj do szpinaku. Dodaj również harissę, dopraw danie solą. Smaż jeszcze

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałata lodowa z pomidorkami i mozzarellą 189

czego tu nie lubić?;) Sałata lodowa, do tego pomidorki koktajlowe, lub cząstki zwykłych pomidorów, mini kulki mozzarelli oraz obowiązkowo sos czosnkowy. Pycha;) 1 główka sałaty lodowej około 250 g pomidorków koktajlowych 1 op. mini kulek mozzarelli (lub 1 większa kulka mozzarelli sałatkowej w zalewie) 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki

Smaki Na Talerzu
Ekspresowa zupa na jesień, z kapustą i fasolą 157

puszkę (czyli 400 ml) wody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień tak, aby pomidory lekko bulgotały.W tym czasie poszatkuj kapustę i dodaj do garnka. Przykryj częściowo garnek i duś zupę przez ok. 15 min, aż kapusta stanie się miękka. Fasolę odsącz z zalewy i dodaj do zupy. Dodaj ocet winny, pepperoncino, dopraw solą i pieprzem i gotuj

Chilli Czosnek i Oliwa
Kanapki z pastą z bobu, pomidorem i jajkiem sadzonym 170

posmarowania bułek 1 duży pomidor 2 łyżki masła 2 jajka sól, pieprz świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: Bób wrzuć do lekko osolonej wody i gotuj przez 5 minut. Odcedź i przelej zimną wodą. Obierz bób ze skórek i przełóż do miski. Po obraniu otrzymałam 250 g bobu. Do bobu dodaj ser odsączony z zalewy oraz oliwę. Zblenduj na gładką(...)pieprzem. Stopień ścięcia żółtka dostosuj do swoich preferencji.  Składamy nasze kanapki! Na jednej połówce bułki rozsmaruj sporo pasty z bobu (ok. 3 łyżki), na niej ułóż plastry pomidora i jajko sadzone. Podsyp listkami bazylii i przykryj drugą połówką bułki. Powtórz z drugą kanapką. Zajadaj od razu! Przepis dodaję do akcji: *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie

Chilli Czosnek i Oliwa
Wiosenna sałatka warzywna 104

puszka Jajka ugotowane 6 szt. Jabłko 3 szt. Seler słupki w zalewie 1 słoiczek Kukurydza konserwowa 1 puszka Sól i pieprz do smaku Ser żółty salami 20 dag Ogórek kiszony 1-2  szt.  Majonez Ogórek szklarniowy do dekoracji Natka pietruszki do dekoracji Pomidor koktajlowy do dekoracji Rzodkiewka do dekoracji Papryka czerwona do dekoracji Czosnek 1 ząbek

Tradycyjna Kuchnia
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 212

minut, aż sos pomidorowy się zredukuje. Dodajemy fasolkę z puszki wraz z zalewą i gotujemy przez ok. 5 minut na większym ogniu bez przykrycia. Kosztujemy i dodatkowo potrawę możemy doprawić jeszcze odrobiną majeranku, solą i świeżo zmielonym pieprzem. * Zamiast passaty pomidorowej można użyć pomidorów z puszki i koncentrat pomidorowy. * Zamiast fasoli z puszki można wykorzystać 400 g suchej fasolki Piękny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Empanadas z meksykańskim farszem 142

mieszając, aż mięso nie będzie surowe, a cebula się zeszkli. Następnie dodać puszkę pomidorów, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i chili, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu, aż całość zgęstnieje. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy na sitku i dodać do mięsa. Wymieszać i podgrzewać całość do momentu, aż odparuje

Passions hobbies life
Zagraj z fasolką 158

sposobów i na wiele smaków. Składniki: Fasolka konserwowa biała Jamar (Fasolka w naturalnej zalewie, gotowa do spożycia tuż po otwarciu puszki.) seler 100 g por 100 g ziemniaki 4 duże pietruszka natka parę gałązek marchew 3 szt buraczki starte 300 g czosnek 5 ząbków pomidory z puszki 250 g  sól do smaku  pieprz biały mielony

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania