łyżki PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić , ostudzić. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Ser żółty i pomidora opłukanego i osączonego pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osączyć, pokroić. Kukurydzę odlać z zalewy, osączyć. Połączyć wszystkie składniki sałatki, dodać majonez, wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem. (function
Kuchnia Danusioliwek ok. 3-4 łyżki i wrzucamy na nią cebulę, seler i paprykę. Przesmażamy chwilę, aż cebula zeszkli się. Teraz dodajemy puszkę pomidorów i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy całą puszką soczewicy, wcześniej dobrze wypłukaną z zalewy, i pokrojone w kostkę kotlety sojowe. Wszystko mieszamy i przyprawiamy tymiankiem, cayenne, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim. Dusimy kilka minut i na koniec dodajemy
vegetaniekapustę pekińską kroimy lub rwiemy rękoma "na małe części"... ser kroimy w kostkę... ogórka obieramy ze skóry i kroimy w kostkę... z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę... kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy z zalewy... wszystkie składniki wsypujemy do naczynia, solimy, pieprzymy, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. SMACZNEGO
smacznieinatematpieprz kolorowy- sól Tortelloni gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie ok. 6 minut. Odcedzamy. Po lekkim przestygnięciu dodajemy pozostałe składniki. Paprykę i pomidora kroimy w niedużą kostkę, w drobną kostkę czosnek, siekamy szczypiorek, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz cienko pokrojoną w talarki czerwoną cebulę (użyłam szatkownicy). Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, skrapiamy sokiem wyciśniętym
mojewypiekiinietylkoDodać posiekane drobno cebule, posiekany por, czosnek posiekany, liść laurowy i majeranek. Przesmażyć, aż cebula zmięknie. Wlać wino, dodać pokrojoną paprykę i pomidor .Przykryć i smażyć 10 minut. Dodać wywar rybny, przecier pomidorowy, cukier , szafran z zalewą i pokrojoną w cząstki 1 pomarańczę. Gotować na małym ogniu ,bez przykrycia 10 minut. Dodać pokrojonego w kostkę (paski) ,tak na kęs
Kulinarny karnet Christopheragotujesz makaron, łączysz i gotowe. W ciągu kilkunastu minut przygotujesz szybki i bardzo smaczny obiad. Ja zdecydowałam się na użycie świeżych pomidorów, w końcu teraz są najsmaczniejsze, ale z powodzeniem można użyć również suszonych, w zalewie z oliwy.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćugotować al'dente, osączyć i przestudzić. Małe mozzarelle przekroić na pół. Pomidorki cherry przekroić na połówki lub jeśli większe na ćwiartki. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Listki bazylii drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość skropić zalewą z pomidorków lub oliwą i jeszcze raz wymieszać. I podawać udekorowane listkiem bazylii.Smacznego
Monia miesza i gotujełyżki majonezusólpieprz mielony Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Ogórek umyć, obrać z skórki i pokroić kostkę. Pomidory umyć , wydrążyć nasiona i pokroić. Szynkę pokroić w cieniutkie paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno pokroić. Przygotowane składniki wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku
Ala piecze i gotujeolej 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Dodajemy cebulę, paprykę i czosnek, podsmażamy do zeszklenia, po czym dodajemy fasolę, kukurydzę, pomidory i przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez około 30 minut. Podajemy z ryżem
Szefowa kuchniłyżka harissy, lub innego pikantnego sosu np. tabasco 1 łyżeczka mielonej kolendry 150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 400 g puszka ciecierzycy 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów 2 małe cukinie, pokrojone w drobną kostkę 200 g młodego szpinaku 4 łyżki posiekanych listków kolendry 4 duże jajka sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię(...)czasu do czasu, aż zaczną się rumienić. Dodaj harissę i mieloną kolendrę, dobrze wymieszaj, następnie wlej bulion wraz ciecierzycą z zalewą. Przykryj patelnię i gotuj przez 5 minut, a następnie rozgnieć 1/3 ciecierzycy aby trochę zagęścić sos. Dodaj pomidory i cukinię, wymieszaj i gotuj przez 10 minut, aż cukinia zmięknie. dodaj szpinak i gdy „zwiędnie” dopraw całość solą
karmelowyłodygi selera 2 liście laurowe 3 średnie marchewki 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie (puszka 410 gr) 1 łyżeczka świeżo krojonej papryki chili 10 dkg kukurydzy mrożonej 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 1 l pomidorów z puszki 100 ml wody Do podania: kwaśna śmietana, nachosy, tarty ser żółty(...)oraz odlaną z zalewy fasolę czerwoną. Kontyuujemy gotowanie przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe danie możemy podać z ryżem czy ziemniakami. Ja osobiście lubię serwować je z tartym żółtym serem, keksem śmietany i nachosami. Spróbujcie Chilli con carne O czym warto pamiętać przygotowując con carne. W sezonie zimowym zostają nam tylko pomidory z puszki. Jeśli będziecie
mecooksSzybka przekąska, doskonale smakują z sosem czosnkowym. Składniki: ciasto francuskie pimidor 4 pomidorki suszone w zalewie z ziołami 100 g sera mozzarella (użyłam tartego) listki bazylii kilka plastrów szynki Ciasto francuskie kroję w prostokąty, na ciasto układam przekrojone w paski plastry szynki, pomidory w plastrach, posiekane suszone pomidory z posiekaną bazylią, zasypujemy wszystko mozzarellą i pieczemy
MojaQchnia.plczasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wszystko mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, całość razem łączymy, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką i ostrą papryką i dusimy około 10 – 15 minut często mieszając
Smakowite Daniawięcej. W planach mam jeszcze poeksperymentowanie nieco z kiszonkami. Na moim blacie w kuchni stoi już słoik z kiszącymi się pomidorami. Zobaczymy co z tego wyjdzie:) Składniki: 3 kg ogórków gruntowych 3,5 łyżki soli Zalewa: 1 kg cukru 700 ml octu 6 łyżeczek chili w proszku 3 główki czosnku 150 ml oleju Przygotowanie: Ogórki dokładnie myjemy, kroimy
Smakowity Blog Kulinarnyzłoto cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek - nie wcześniej, bo czosnek ma tendencję do przypalania się i staje się wtedy gorzki . Dorzucić pomidory z puszki, pokrojonego w drobne kawałki selera naciowego oraz tuńczyka z puszki - wraz z zalewą . Doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku przyprawami. Następnie zmniejszyć ogień i dusić jeszcze około 5 minut. Serwować jako potrawkę do makaronu
Grunt to przepis!