pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:103/177)

Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 187

będą trzy nagrody.. 1 kg skrzydełek przyprawa do kurczaka 0,5  kg pieczarek  1 cebula 1-2 marchewki olej rzepakowy Zalewa: 2 łyżki maggi  2 łyżki cukru  1 puszka pomidorów  5 łyżek octu winnego Jamar 1 szk.wody  listek, ziele  jarzynka Skrzydełka obsypać przyprawą, odstawić do lodówki. Cebulę i marchewkę obrać(...)rzepakowy i obsmażyć skrzydełka na złoty kolor . Na spód naczynia żaroodpornego lub blaszki  ułożyć podsmażone skrzydełka, a na nie wymieszane pieczarki z cebulą i marchewką.Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i zagotować. Gorącą zalewę wylać do naczynia ze skrzydełkami do zapiekania, przykryć. Piec aż skrzydełka będą miękkie

Moje domowe kucharzenie
Ciasto francuskie - propozycja ciepłej kolacji lub imprezowej przekąski 342

kolację lub nawet imprezową przekąskę. Ciasto francuskie z pomidorem, tuńczykiem, żółtym serem i bazylią Składniki: 1 ciasto francuskie (używam gotowego, schłodzonego) 2  pomidory 2  puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub zalewie 5-10 dag sera żółty  suszona bazylia (+ kilka listków świeżej do dekoracji) 1 jajko (opcjonalnie) Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem (niekoniecznie(...)pokroić w prostokąty i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 7- 10 minut (ciasto powinno być podniesione ale jeszcze nie  zrumienione). W tym czasie pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w plastry, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na gorące ciasto wyłożyć plastry pomidorów, posypać suszoną bazylią lub oregano, wyłożyć porcję

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z zielonych pomidorów 204

pieprz ziarnisty (po 2-3 na słoik) Wykonanie:   Pomidory o paprykę dokładnie umyć i pokroić w plastry. Paprykę w paski grubości ok 2 cm.  Cebulę pokroić w półplasterki. (w przypadku sałatki drugiej : marchew obrać , umyć i pokroić w plasterki ) .Pokrojone warzywa wymieszać na dużej  misce. Składniki zalewy wymieszać i zagotować. Gorącą zalewą zalać warzywa i odstawić

Aromatyczne Podróże
Sałatka gyros z tortellini 427

ugotować wg instrukcji na opakowaniu.  Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Składniki sosu wymieszać. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę,sałatę porwać na małe kawałki,kukurydzę odsączyć z zalewy,paprykę również odsączyć i pokroić w kostkę. W dużym szklanym naczyniu układać kolejno warstwami: sałata lodowa,pomidor,kawałki kurczaka,połowa sosu czosnkowego

Kolorowa kuchnia Elki
"Róbmy przetwory! 2." - podsumowanie akcji 205

blog: czarrna od kuchni POMIDORY Domowy ketchup autorka: kamciss | blog: kamciss-zyciezesmakiem przetwory na zimę - bardzo łatwe pomidory autorka: babka w formie | blog: babka w formie   Przepis na domowy przecier pomidorowy autorka: paulina.dietfit | blog: Mint Taste Passata pomidorowa autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni Sos przecierowy z pomidorów autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik Pomidory autorka: jaimojprywatnyswiat | blog(...)Wanilia i Kardamon Sos z cukinii na zimę autorka: kobieta przy garach | blog: domowe gotowanie Cukinia w pomidorach autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni przetwory na zimę - cukinia słodko-kwaśna (jak ananas) autorka: babka w formie | blog: babka w formie Cukinia w zalewie gryros autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Sałatka z cukinii na zimę autorka

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka warzywna z cukinią, batatem, pomidorem i serem mozzarella 472

plasterki. Pomidory umyć, wyciąć szypułki i pokroić je w cienkie plasterki. Bataty obrać i również pokroić w cienkie plasterki. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym nakładać naprzemiennie plasterki: batata, pomidora, cukinii, sera mozzarella itp. Wierzch zapiekanki przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami sycylijskimi, a także polać olejem. Piec około 45-50 minut

Ugotować
Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem zielonym i pomidorem 123

pomidor  1/4 ogórka zielonego 1 łyżeczka posiekanego koperku 1/3 czerwonej cebuli 1 gałązka dymki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Fasolę odsączamy z zalewy. Płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy ponownie. Przekładamy do miski. Ogórka zielonego, pomidora i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do fasoli razem z koperkiem i posiekaną dymką. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki, aby smaki

Moja smaczna kuchnia
Warstwowa sałatka z kurczakiem, fetą i brokułami 936

rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, do zrumienienia. Studzimy. --> Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (3-4 minuty). Odcedzamy, studzimy. --> Pomidory i ser feta kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Słonecznik prażymy na suchej patelni do zrumienienia. --> Sos czosnkowy: --> W miseczce mieszamy jogurt z majonezem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy, mieszamy. --> Wykonanie(...)dużej, najlepiej bezbarwnej salaterce układamy warstwowo wg kolejności: --> -brokuł --> -pomidory --> -kurczak --> -kukurydza --> -ser feta --> -sos czosnkowy --> -słonecznik --> Smacznego Post Warstwowa sałatka z kurczakiem, fetą i brokułami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
SPAGHETTI W 15 MINUT - Z TUŃCZYKIEM I POMIDORAMI 145

sól, pieprz, łyżeczka cukru, zioła prowansalskie, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Ser ścieram na tarce o małych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, cebulę siekam. Na rozgrzanym oleju szklę cebulę, następnie dodaję pomidory - doprawiam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cukrem. Gotuję na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszam. Na koniec dodaję tuńczyka i połowę

JejKuchnia
Polędwiczka wieprzowa z ciecierzycą i botwinką 144

prosty do zrobienia obiad. Bardzo polecam! składniki ok 400 g polędwiczki wieprzowej 1 długa czerwona papryka Ramiro 3-6 suszonych pomidorów w oliwie 220 g liści botwinki 1 łyżeczka nasion fenkułu 540 g ciecierzycy z zalewą ( duży słoik) sól, pieprz oliwa czerwony ocet przygotowanie Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w krążki. Liście botwinki dokładnie umyć, lekko odsączyć na sicie(...)polędwiczkę ze wszystkich stron przez ok 5 minut. Przełożyć mięso na talerz a do garnka włożyć paprykę i pomidory. Smażyć mieszając, aż  papryka lekko zmięknie. Dodać nasiona fenkułu i liście botwinki, smażyć ok 2 minut. Dodać ciecierzycę wraz z zalewą, wymieszać, zagotować, zmniejszyć ogień, warzywa lekko odgarnąć a na dnie garnka ułożyć polędwiczki. Garnek przykryć. Dusić wszystko pod przykryciem

Stare Gary
Sałatka meksykański Król Imprezy 2599

przeciśnięty przez praskę czosnek (lub drobno posiekany), zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki i ułożyć na dnie miski. Następnie kolejno układać warstwami: pokrojone pomidory, podsmażone mięso, pieczarki, kukurydzę z fasolą, sos i ser. Z nachosów ułożyć wzdłuż brzegu miski koronę, a resztę pokruszyć i wyłożyć

Kulinarne Przeboje
PASTA Z TUŃCZYKA I SUSZONYCH POMIDORÓW 129

pieprz DODATKOWO : chili w proszku ub w płatkach, rukola, kromki chleba - posmarowane oliwą i opieczone na patelni grillowej  WYKONANIE Tuńczyka odsączamy z zalewy i wkładamy do pojemnika małego malaksera lub rozdrabniacza. Dodajemy suszone pomidory, czosnek i kremowy serek. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Miksujemy na gładką i jednolitą pastę. Przekładamy do miseczki. Gotową pastą smarujemy opieczone kromki chleba

cool and minty
Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą 203

smażenia Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Mięso oprószyć solą prowansalską i krótko obsmażyć na patelni - aby tylko zmieniło kolor. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę, 4 plasterki zostawić na wierzch. Pomidory i ser żółty również pokroić w kostkę. Jeśli przeszkadzają nam skórki z pomidorów można je przed pokrojeniem sparzyć i obrać. Usmażonego kurczaka i pokrojone

Monia miesza i gotuje
Sałatka warzywna do słoików na zimę 92

Tradycyjna sałatka, która każdego roku gości w mojej spiżarni. Składniki: 1 kg pomidorów 1 ½ kg papryki ½ kg cebuli 25 dag marchewki Składniki na zalewę: 1 szklanka oleju 16 łyżeczek cukru 6 łyżeczek soli ¾ szklanki octu Wykonanie: Marchewkę pokroić w talarki i smażyć na oleju 20 minut. Paprykę pokroić w paski, a z pomidorów zrobić przecier. Wszystkie składniki sałatki włożyć

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowy kociołek rodem z Meksyku 150

liście laurowe, ziele angielskie, całość wymieszać i dusić kilka minut cały czas mieszając. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki, posiekaną papryczkę chilli,   pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz odsączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną i białą fasolę. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gotować około 15 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z szynką, brokułem, kukurydzą i pomidorami 186

całość gotować około 2 minut. Lekko ugotowane różyczki od razu odcedzić i przelać zimną wodą. Pomidory naciąć, zalać wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie pomidory pokroić na mniejsze części. Z kukurydzy odlać zalewę. Szynkę pokroić w grubszą kostkę. Do miski przełożyć wszystkie składniki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać majonez i całość wymieszać. Sałatkę podawać po schłodzeniu

Ugotować
Makaron z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i pesto + film 200

przepis Makaron gotujemy al dente w garnku z lekko osolonym wrzątkiem. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do dużej miski. Odsączone z oliwy suszone pomidory kroimy w paseczki i dodajemy do makaronu, wrzucamy również odsączone z zalewy oliwki a na końcu pesto. Całość dokładnie ze sobą łączymy, przekładamy na talerze, dekorujemy bazylią i od razu podajemy. Artykuł Makaron z suszonymi(...)pomidorami, czarnymi oliwkami i pesto + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone 136

ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w dużym rondlu i wlać do połowy papryk wodę.Dusić pod przykryciem około 1 godziny. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać bulion. Zagotować, a następnie wymieszać z serkiem mascarpone i ponownie zblendować doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Zagotować. Podawać gorące papryki wraz z sosem. faszerowana

O kuchni z uczuciem
Bardzo szybki makaron z pomidorami 359

mnie patelnia wysoka Woll Szafir - wlej trochę oliwy z oliwek, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, czosnek w plasterkach. Pokrój nożyczkami- ja tak robię- suszone pomidory oraz suszoną śliwkę, dodaj trochę oleju z zalewy i wlej sos pomidorowy. Dosmacz solą, a jeśli lubisz, również pieprzem. " Ci sta" – pasuje! Kiedy sos bulgocze delikatnie pod przykryciem , zetrzyj parmezan i odcedź makaron

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem 493

Delikatne mięso z aromatycznym nadzieniem Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka sosu chili czosnkowego 1 łyżka majonezu 2 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 4 ząbki czosnku z zalewy … Czytaj dalej Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem

czarrna od kuchni
Sałatka makaronowa z zielonym pieprzem 124

zawartym na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odsączamy. Pieczarki kroimy w kostkę, sparzamy i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Pomidory odsączamy, kroimy w kostkę. Pieprz odsączamy z zalewy, siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy remuladę, składniki dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy

R'n'G Kitchen
Pomidory marynowane 146

ocet winny, zagotowałem ze szklanką wody, cukrem, czosnkiem, solą i listkami laurowymi. Bazylię opłukałem, osuszyłem, oderwałem listki od łodyżek. Zieleninę i pomidory przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, zalałem zalewą, przestudziłem. Słoiki zamknąłem dopiero wówczas, gdy zalewa była zimna

R'n'G Kitchen
Pomidorki koktajlowe do słoików (2 sposoby) 187

bazylię. W dwóch szklankach rozpuściłam w wodzie sól i cukier i wlałam roztwory do słoików. W innym naczyniu wymieszałam wodę(resztę wody) i ocet do zalewy octowej i wlałam do słoika przeznaczonego na pomidory marynowane w occie. Drugi słoik napełniłam wodą do wysokości ok. 3/4 słoika. Oba słoiki zakręciłam i wstawiłam do garnka wyłożonego ściereczką kuchenną. Do garnka nalałam

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z ryżem 205

majonez 1/2 czerwonej papryki Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Wystudzić. 2. Kurczaka pokroić, przyprawić solą, papryką i pieprzem cayenne. Usmażyć i wystudzić. 3. Pomidora, ogórka, paprykę pokroić. 4. Kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą oraz pieprzem, dodać majonez i wymieszać. 6. Wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia

A Ty Smakuj Mnie
Brzoskwinie w syropie 92

ciast, deserów jak również jako kompot. Polecam. Składniki: Dowolna ilość brzoskwiń Syrop: 5 l wody 2 ½ kg cukru Wykonanie: Z wody i cukru przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i odstawiamy. Brzoskwinie parzymy ( tak jak pomidory ) i obieramy ze skórki. Kroimy na połówki i usuwamy pestkę. Wkładamy do słoików. Zalewamy wcześniej przygotowanym syropem. Pasteryzujemy krótko, 15 minut. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Papryka faszerowana i zapiekana 188

dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Wlać do naczynia z paprykami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40 minut. Mięso

O kuchni z uczuciem
Gołąbki zapiekane 154

mięsno-ryżową nakładać na liścia i zawijać gołąbki. Najmniejsze liście z kapusty ułożyć na dno naczynia do zapiekania, a na nich i układać ściśle gołąbki. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , odrobiną bazylii i wlać na gołąbki. Przykryć liśćmi z kapusty, aby gołąbki nam się nie spaliły. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Wegański makaron z suszonymi pomidorami i tofu 130

siekamy.  3. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy lekko czosnek, a następnie dorzucamy tofu.  4. Gdy tofu lekko się zarumieni, dorzucamy smażone pomidory i pokrojone oliwki. Jeśli macie je w zalewie, dorzućcie ją także, a jeśli nie - dodajcie odrobinę oliwy. 5. Całość doprawiamy przyprawami i energicznie mieszamy wszystkie składniki.  6. Teraz mieszamy wszystko

Bananowe Pole
Fasolka po bretońsku 154

wrzucić cebule, smażyć na średnim ogniu, tak długo aż będzie lekko szklista. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Wszystko ze sobą przesmażyć. 2. Do garnka dodać pomidory z puszki + białą i czerwoną fasolkę (bez zalewy). Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około 20-25 minut. Po tym czasie ponownie posmakować i w razie potrzeby doprawić. Na sam koniec

Ugotować
Calzone 253

oliwy z oliwek 350 g mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki soli Nadzienie 200 g cienko pokrojonej mozzarelli 200 g pokrojonej szynki 1 pokrojony w plastry pomidor świeża bazylia kilka sztuk suszonych pomidorków z zalewy 100 g startego sera gouda przyprawy: bazylia, oregano, pieprz Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wymieszać. Kulę z ciastem wyłożyć na obsypaną mąką

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania