domu nie było tradycji ich przygotowywania. Lubie robić takie małe jednoosobowe omlety, na małej patelni. Ładnie się prezentują i każdy może być inny, tworzony wedle upodobań. Składniki: 2 jajka, pomidorki koktajlowe, tarta mozzarella, szynka ( u mnie wędzona), rukola, sól, pieprz Jajka należy roztrzepać w miseczce, doprawić solą i pieprzem. Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła. Wlewamy jajka, kiedy(...)spód zacznie się ścinać posypuje całość startą mozzarellą, układam połówki pomidorków koktajlowych, kawałki szynki, rozkładam rukolę i posypuję jeszcze odrobiną sera. Kiedy z góry jajka są już ścięte, a z dołu omlet jest delikatnie zrumieniony, całość przekładam na talerz i dekoruję rukola, szynką i pomidorkami. Smaczne, szybkie i zdrowe śniadanie. Smacznego
Plate of Joyodkrycia, czas na kilka pomysłów od nas na przygotowanie tych makaronów. Makaron diet-food spaghetti w sosie jogurtowo- brokułowym z czosnkiem, kurkumą i piersią z kurczaka ze smażonymi pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem Makaron diet-food fettucini w sosie śmietanowo-pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, słodką papryką, świeżym cząbrem i natką pietruszki Makaron diet-food noodle w domowym
Symfonia SmakówChrupkie warzywa w towarzystwie ziół: tymianku, rozmarynu i natki pietruszki smakują wyśmienicie. Gorąco polecam! Składniki: 500 g ziemniaków 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 kalarepa 3 cebulki dymki kilka pomidorków koktajlowych kilka czarnych oliwek 1 główka czosnku 3-4 łyżki oliwy rozmaryn, tymianek, natka pietruszki sól, pieprz 1. Ziemniaki wyszorować i umyć pod wodą. Ugotować przez 10 minut. Odcedzić(...)Cukinię, paprykę, kalarepę pokroić na kawałki. 3. Cebulę i czosnek przekroić na pół. 4. Na dno brytfanny lub naczynia do zapiekania dać 2 łyżki oliwy. Dodać wszystkie warzywa oprócz pomidorków koktajlowych i oliwek. 5. Posypać świeżymi ziołami, doprawić solą i pieprzem. Dodać pozostałą oliwę. Wymieszać. 6. Piec przez 30 minut w 180 stopniach. 7. Dodać pomidorki i oliwki piec kolejne
Moja Galeria SmakuLekka sałatka w stylu śródziemnomorskim. Polecam przygotować ją teraz kiedy arbuz jest najsmaczniejszy. Składniki: ćwiartka arbuza 100 g fety 100 g pomidorków koktajlowych ogórek 1/2 zielonej papryki kilka czarnych oliwek kilka rzodkiewek świeża bazylia świeża mięta 2 łyżki sezamu Arbuza pozbawić pestek, pokroić w kostkę. Fetę, pomidorki koktajlowe, ogórek, paprykę również pokroić w kostkę. Oliwki i rzodkiewki pokroić
Moja Galeria Smakuwinogron (zielonych i/lub czerwonych)kilka suszonych pomidorów (odsączonych z oliwy)1 gruszka (obrana i pokrojona w plastry)kilka suszonych owoców morelikilka świeżych listków bazyliikilka kromek dobrego pieczywaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:1. Pomidorki koktajlowe i winogrona dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, po czym delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.2. Mini mozzarellę razem z pomidorkami koktajlowymi i listkami bazylii nadziewamy na wykałaczki - powstaną koreczki
W kuchni KatieBardzo syta, a zarazem lekka sałatka o nietypowym smaku. Czteroskładnikowa – podstawę stanowi jakże zdrowa kasza jaglana, do tego upieczona z ziołami cukinia, soczyste pomidorki koktajlowe oraz charakterna feta. Sałatkę przygotowywałam często dość dawno temu, w tym roku postanowiłam przypomnieć sobie ten smak, ale… mam wrażenie, że smakowała mi nieco mniej niż kiedyś. Ciekawe dlaczego? 1 szkl. kaszy jaglanej(...)młode cukinie ok. 200 g pomidorków koktajlowych ser feta 4 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie płatki chilli sól Kaszę jaglaną przelewamy na sicie zimną wodą, a następnie wrzątkiem. W większym rondelku doprowadzamy do wrzenia 2 szklanki wody. Lekko (!) solimy. Do garnka wsypujemy kaszę i gotujemy ją na bardzo małym ogniu pod przykryciem (staramy się nie mieszać kaszy
Smaki Na Talerzusmak tych naszych pomidorków, a z drugiej strony go łagodzi. Ale już lepiej zajmijmy się ich przygotowaniem. W tym celu Potrzebne nam będą: Porcja dla 6 osób 300 g pomidorków koktajlowych, 250 g sera (najlepiej koziego), 12 kromek wiejskiego chlebka, 2 łyżki cukru, oliwa z oliwek, sól i pieprz, koperek albo szczypiorek do udekorowania naszych toastów. Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik(...)Beata Redzimska (@beatared) le 17 Mars 2016 à 10h28 PDT 7 total views, 7 views today Tweetnij The post Kanapki z serem kozim i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi. appeared first on MODA
MODA NA BIOSkładniki: 2 buraki 1/2 główki sałaty lodowej cukinia 250 g łososia 1/2 puszki kukurydzy konserwowej garść pomidorków koktajlowych 2 cebulki dymki Buraki ugotować do miękkości przez około 30 minut. Ostudzić a następnie pokroić w kosteczkę. Cukinię pokroić w pasterki, wraz z łososiem i cebulą umieścić na blaszce do pieczenia. Spryskać oliwą. Piec przez 20 minut w 150 stopniach z użyciem(...)posiadamy takiej funkcji piec trochę dłużej. Łosoś ma być upieczony a cukinia lekko zrumieniona. Ostudzić. W misce ułożyć posiekaną sałatę lodową. Na to nałożyć odsączoną kukurydzę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, buraki. Cukinię pokroić na pół, cebulę w kosteczkę, łososia podzielić na kawałki. Włożyć do miski. Wymieszać. Sałatkę podajemy z ulubionym winegretem. Winegret z octem balsamicznym i sokiem z limonki
Moja Galeria Smakuprzyrządzenie kolacji w tym dniu, polecam Wam dorsza pieczonego na papryce i pomidorkach marynowanych w oliwie z oliwek, soli morskiej i pieprzu. Danie jest proste, a smakuje i wygląda świetnie :) SKŁADNIKI (2 porcje) 2 filety z dorsza 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 15 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 2 gałązki rozmarynu sól morska świeżozmielony pieprz oliwa z oliwek SPOSÓB(...)PRZYGOTOWANIA Filety z dorsza myjemy osuszamy i oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Przekładamy do blaszki do pieczenia. Dodajemy pomidorki koktajlowe ( w całośći, nie kroimy ich). Skrapiamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Na wierzchu układamy gałązki rozmarynu i wkładamy do piekarnika na 15 minut, temperatura 200 stopni. Po tym czasi wyjmujemy warzywa
DefinicjaSmakutylko wspaniale smakuje i zachwyca delikatnością, ale także cieszy oko. Na zewnątrz jest ładnie brązowa a w środku wciąż idealnie jasna, kremowa. Do tego zielone dodatki – ogórek, rukola i pomidorki koktajlowe dopełniające całość swoją czerwienią. Natomiast twarde, prażone nasiona słonecznika dodają charakteru całemu zestawowi. Zapraszamy! Składniki na marynatę 3 łyżki octu balsamicznego 3- 4 łyżki wody Sól Świeży rozmaryn(...)ząbki czosnku Łyżeczka suszonego oregano Odrobina tymianku Składniki sałatki Pierś z kurczaka Rukola Pomidorki koktajlowe Ogórek zielony Nasiona słonecznika Sezam Składniki na dressing 2 łyżeczki musztardy 1- 2 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z cytryny (ilość wedle uznania) ½ łyżeczki miodu prawdziwego Duuużo zielonej natki pietruszki Ząbek czosnku Sól i pieprz do smaku Najpierw przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki umieszczamy
Symfonia Smakówsól 200 g zielonego groszku - u nas mrożony, olej z marynowanych karczochów , 1/4 szklanki białego wina, 1 niewielka cebula, 1 łyżka suszonych pomidorów, 2 drobniej pokrojone marynowane karczochy , garść pomidorków koktajlowych, 250 ml bulionu warzywnego, kilka plasterków szynki typu parmeńska, parmezan, świeża bazylia, sól, pieprz dodatkowo : śmietanka kremówka, ew. szpinak, cukinia, mięta, czosnek czy bazyliowe pesto Ziemniaki oczyścić pod bieżącą(...)chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy białe wino, a po chwili bulion warzywny. Gotujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory, pokrojone marynowane karczochy, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Gotujemy całość do czasu, aż groszek będzie miękki, a następnie dodajemy szynkę podzieloną na mniejsze kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Dla większej rozpusty dodajcie śmietankę kremówkę
Plate of JoyProsto, smacznie, zdrowo :) SKŁADNIKI 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1 średnia cukinia 1 cebula 1 czerwona papryka 2 garście pomidorków koktajlowych 1/2 główki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz zioła prowansalskie 3 łyżki posiekanej bazylii PRZYGOTOWANIE Piersi przekrawamy w poprzek na dwa cieńsze kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w dość dużą(...)kostkę, cukinię w talarki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki kurczaka i pokrojone warzywa. Dorzucamy pomidorki koktajlowe i całe ząbki czosnku, doprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) na około 45 minut. Gotowe porcje posypujemy bazylią. Podajemy np. z pieczonymi ziemniakami Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki na 2 porcje: z przepisu z bloga Kwestia Smaku 250 g łososia 100 g świeżego makaronu 2 łyżeczki syropu klonowego 2 ząbki czosnku 150 g pomidorków koktajlowych 1/4 szklanki białego wina garść listków bazylii sól, pieprz oliwa Łososia pozbawić skóry. Doprawić solą i pieprzem. Spryskać oliwą. Rozgrzać patelnię grillową i zgrillować z każdej strony przez około 3 minuty(...)polać syropem klonowym. Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu (mój gotował się 3 minuty). Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać pokrojony czosnek, podsmażyć, aż sie zarumieni. Dodać pomidorki koktajlowe oraz wino, gotować przez 2 minuty. Dodać ugotowany i odcedzony makaron. Doprawić bazylią, sola i pieprzem. Podawać z łososiem
Moja Galeria Smakuupalne dni świetnie spiszą się nawet jako danie obiadowe - np. z dodatkiem bagietki. Inspiracja przywieziona z wakacji na Bałkanach :) SKŁADNIKI 1 mały bakłażan 1 mała cukinia kilkanaście pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek 300g sera feta zioła prowansalskie lub tymianek sól morska oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Bakłażana i cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy na plasterki. Skrapiamy oliwą(...)delikatnie solimy i grillujemy wraz z pomidorkami koktajlowymi - do zrumienienia z każdej strony. Ulubiony ser kroimy w słupki i układamy na talerzu. Dodajemy grillowane warzywa i czarne oliwki. Całość posypujemy ziołami. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje