klik ) a zmiany, jakie wprowadziłam, są raczej "kosmetyczne". Zapraszam zatem do lektury:) 2 porcje Składniki: 2, 5 szklanki pełnoziarnistego makaronu 1/2 opakowania sera feta ząbek czosnku 250 g pomidorków koktajlowych (oczywiście można dać więcej) sól, pieprz zioła Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku i smażymy póki
My simple kitchendowolność w wyborze dodatków, mogą to być dowolne sery, pesto, oliwki, pomidory koktajlowe lub szynka parmeńska oraz wiele innych. Moja jest posmarowana zielonym pesto bazyliowym, wyłożona serem mozzarella i pomidorkami koktajlowymi, całość posypana startym parmezanem... pyszności :) Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 350 ml wody 6 łyżek oliwy z oliwek 25 g drożdży 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru(...)szczypta 3 łyżki letniej wody Dodatkowo : mozzarella, pomidorki koktajlowe, szynka parmeńska, zielone pesto, parmezan, oliwki lun inne ulubione dodatki Drożdże rozkruszamy do miseczki, zasypujemy szczypta cukru i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce aż drożdże zaczną pracować (pojawią się bąbelki). Mąkę przesypujemy do miseczki, sól wsypujemy z brzegu miski. Na środek wlewamy rozczyn z drożdży, oliwę
Chocolate Muffin BlogŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem rukoli, mozzarelli i pomidorków koktajlowych . Tak przygotowane śniadanie z całą pewnością odmieni codzienną monotonię, a że jest bardzo pożywne da nam uczucie sytości i energię na dalszą część dnia. Omlet z rukolą, mozzarellą(...)albo widelca. Na na patelni roztapiamy masło i wylewamy masę jajeczną. Smażymy omlet na rumiany kolor z obu stron. Następnie układamy na omlecie mozzarellę, rukolę i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Omlet składamy na połowę. Smacznego! Post Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wytrawne ciasteczka z serem cheddar i oliwkami. Dla koloru i smaku nie zabrakło koktajlowych pomidorków. Smakują nam na ciepło lub zimno. Podaję je z dipami, najczęściej czosnkowym na jogurcie, pomidorowo-ziołowym lub ostrym pomidorowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka czarnych oliwek tarty cheddar kilkanaście pomidorków koktajlowych suszone przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz
Zasmakuj Kuchniwłaśnie naszło mnie na sałatkę ;) Taką na szybko, mix sałat, pomidorki koktajlowe, łosoś wędzony i ser camembert, troszkę oleju lnianego, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i gotowe :) Pyszna była :)) Składniki: opakowanie mix sałat u mnie z roszponką łosoś wędzony ser camembert kilka pomidorków koktajlowych suszone pomidory z bazylią i czosnkiem olej lniany Mix sałat umyłam, pomidorki
kruche babeczkidzień śniadania, a że ja lubię dobrze zjeść to i tym razem było pożywne śniadanko a i do tego zdrowe. Kiełbaska z wiosennymi dodatkami Składniki: - 2 kiełbaski wiejskie - kilka pomidorków koktajlowych - 2 ogórki małosolne - kilka rzodkiewek - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Kiełbasę gotujemy, ogórki małosolne kroimy na ćwiartki, pomidorki koktajlowe na połówki, rzodkiewkę na drobniutkie ćwiartki a szczypiorek szatkujemy. Kiełbasę
Kulinarne życiepieprzem do smaku. Jeszcze chwilę blendujemy. Przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebem pita lub nachosami. Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli 1 opakowanie mini mozzarelli (10 - 12 sztuk) 10 - 12 pomidorków koktajlowych 1 opakowanie rukoli 1 łyżka glazury balsamicznej (najlepiej cała butelka z wygodnym dozownikiem) kilka szczypt ziół
My Chcemy Jeśćognia, wsyp pokruszony twaróg i wymieszaj. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw. Podawaj posypane listkami mięty lub posiekaną natką pietruszki. 2. Risotto z bobem, ziołowym pesto i pomidorkami koktajlowymi Kremowe risotto z parmezanem i pesto, do tego pomidorki koktajlowe i oczywiście bób - to danie jest przepyszne! Najchętniej wykorzystuję pesto domowe, ale dobrej jakości ze słoika też się
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 250 g makaronu np. świderki (używam pełnoziarnistego lub makaronu z pszenicy durum) 150 g szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 8 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek 2 garści rukoli 50 g parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz Pesto z tego przepisu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-kreatywnieMożna użyć oczywiście gotowego. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente(...)Szynkę kroimy w paseczki, smażymy na patelni, aż będzie chrupiąca. Pomidory koktajlowe i oliwki przekrajmy na połowę. Dodajemy do szynki pomidorki koktajlowe i oliwki. Podsmażamy przez około 2 -3 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, cały czas podgrzewając. Tuńczyk ma się podgrzać. Makaron odsączamy, przekładamy do garnka. Dodajemy do niego rukolę, zawartość patelni oraz starty parmezan. Mieszamy
Mania Gotowaniasłodkie, a najbardziej zaskakuje smak pieczonego czosnku – delikatny, słodki, pełen aromatu. Wszystko wymieszane razem tworzy wielce smakowitą, letnią kompozycję. Składniki (na 2 porcje): 200g świeżego makaronu tagliatelle 250g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 1 średnia cukinia 6 mały ząbków czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka gęstego octu balsamicznego sól i pieprz do smaku parmezan w płatkach(...)podania Nagrzewamy piekarnik na 180°. Myjemy dokładnie cukinię oraz pomidorki koktajlowe. Cukinię kroimy w średniej grubości półplasterki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidorki w całości także wkładamy do naczynia. Dodajemy także rozdzielone, ale nie obrane ząbki czosnku, ocet balsamiczny, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy, aby pokryło się oliwą i octem. Wstawiamy do piekarnika
Smaczna StronaUwielbiam rukolę, mam nadzieję, że Wy też, a jak nie, to możecie ją zastąpić np. roszponką. W tej sałatce znajdziemy oprócz rukoli, ser camembert z ziołami prowansalskimi, pomidorki koktajlowe, jajka i słonecznik. Szybko i smacznie :-). Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie rukoli 4 jajka około 10 pomidorków koktajlowych ser camembert z ziołami prowansalskimi 2 garście słoneczniku 1. Jajka gotujemy
kruche babeczkiudek kurczaka bez kości, 200 g fasolki szparagowej żółtej, 300 g groszku cukrowego, 600 g młodych, małych ziemniaków, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 3 łyżki dobrego octu jabłkowego, 15 pomidorków koktajlowych, 3 łyżki groszku świeżego, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła. Każde udko podzielić na 3-4 kawałki (zależy od wielkości), włożyć do miski, wlać sos sojowy(...)kurczak będzie miękki. Do kurczaka dodać ziemniaki, wymieszać, przesmażyć chwilę. Następnie dodać fasolkę i groszek, delikatnie wymieszać, smażyć około 2 minut. Przełożyć kurczaka na talerze a na patelnię wrzucić pomidorki koktajlowe (przekrojone na pół lub w całości) i chwilę przesmażyć. Pomidorki ułożyć na kurczaku. Posypać groszkiem. Podawać :) zastawa
królestwo garówSzybkie dania obiadowe w trakcie upalnego lata, to jest to co lubię najbardziej. Dziś więc zapraszam na letni makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Przyrządzicie go w dziesięć minut, dokładnie tyle, ile będzie trwało przygotowanie Waszego makaronu. Letni makaron z pesto i pomidorkami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g dowolnego makaronu 3 łyżki pesto ( bazyliowego , z rukoli(...)bazylią ) kilkanaście pomidorków koktajlowych 3 łyżki świeżo startego parmezanu listki świeżej bazylii oliwa z oliwek Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Pomidorki i bazylię płuczemy. Pomidorki kroimy na pół, bazylię drobno kroimy. Do miski wkładamy pesto, dodajemy pomidorki, bazylię i starty ser. Wrzucamy gorący makaron, mieszamy i od razu podajemy. Gdyby makaron wydał się nam za suchy, skrapiamy
Kulinarne przygody Gatityboczkiem, kurczaka indykiem, a pesto z suszonych pomidorów po prostu suszonymi pomidorami. Danie wyszło super :)) Polecam :)))) Składniki na 3 porcje: filet z indyka (odcięłam na 3 porcje) boczek plastry pomidorki koktajlowe suszone pomidory 1/2 szklanki śmietany 30 % makaron sól pieprz świeża bazylia łyżka oliwy łyżka masła Ponieważ kupiłam filet z indyka, który ważył około 600 g odcięłam 3 porcje, które(...)Indyka przełożyłam na patelnie i smażyłam z obu stron na złoty kolor. Kilkakrotnie je przewracamy na obie strony, aby równomiernie się nam obsmażyły. Wlewamy śmietankę,dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone suszone pomidory i gotujemy kilka minut do momentu, aż pomidorki zmiękną, a sos zrobi się bardziej gęsty. Podajemy z makaronem i świeżą bazylią
kruche babeczkiPotrzebne składniki: 1 awokado 1/3 opakowania tofu 25 g sera koziego 5 pomidorków koktajlowych oliwa garść orzechów włoskich pietruszka zielona sól ziołowa, pieprz Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę tofu. A wokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i wyciągamy łyżeczką 1/2 masy(...)Masę awokadową, pomidorki koktajlowe i ser kozi kroimy w kosteczkę. W miejsce po pestce nakładamy tofu, awokado, pomidorki, ser kozi i orzechy. Całość oprószamy solą ziołową i pieprzem. Przygotowane awokado zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez 10 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Łycha smaków