różyczki z szynki, - kwiatki z pomidorów koktajlowych, - sałata masłowa spięta wykałaczkami, - koperek do dekoracji. - ruloniki z wędlin na wykałaczkach, - kwiatek z ogórka i pomidorka koktajlowego, - kiełki do dekoracji. - kwiatki z cebuli czerwonej, rzodkiewki i pomidorków koktajlowych, - warzywa: pomidor malinowy, ogórek, szczypiorek, papryka zielona, oliwki zielone, oliwki czarne
JejKuchniaKluseczki są dobre w każdej postaci w towarzystwie cukinii i pomidorków koktajlowych po prostu wyśmienite. SKŁADNIKI: kluseczki (przepis wcześniej) pomidorki koktajlowe cukinia przyprawa włoska trochę lubczyku drobno posiekane gałązki tymianku 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka Primerby lub sól, pieprz, trochę vegety pietruszka zielona WYKONANIE: kluseczki gotujemy, cukinię kroimy na paseczki, pomidorki na ćwiartki, masło rozgrzewamy na patelni wkładamy
Kuchnia BeatyPyszna, prosta, sycąca. To trzy słowa najlepiej opisujące sałatkę, którą chcę Wam dziś zaproponować. Na przepis natrafiłam przeglądając: UgotujmyTo.pl Zmianą jaką wprowadziłam są pomidorki koktajlowe i kolorowy makaron. Sałatka z makaronem i pomidorkami. Składniki: 200 - 250 g pomidorków koktajlowych; 400 g makaronu rurki (3 kolory); 200 g sera żółtego; 2 ząbki dobrego czosnku; ok. 15 listków świeżej bazylii
Miksturownikszybka właśnie sałatka była u nas na kolację. Ja bardzo lubię takie połączenia, a z kuskusem rewelacja :) W Biedronce zakupiłam łososia wędzonego z koperkiem, do tego moja ukochana rukola, pomidorki koktajlowe, troszkę oliwy z oliwek, no i oczywiście kuskus :) Składniki: kasza kuskus u mnie Halina łosoś wędzony rukola pomidorki koktajlowe oliwa z oliwek Kaszę przygotowałam według przepisu na opakowaniu
kruche babeczkizapiekane, duszone, w sałatce, a dziś przedstawiam wam zupę z tego cuda <3 Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 fenkuł (koper włoski) z nacią 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych (w sezonie polecam zastąpić malinówką) 3 łyżki oliwy z oliwek 500 ml wywaru warzywnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego nasiona kopru włoskiego kolorowy pieprz sól Wykonanie(...)kopru włoskiego (około 2 łyżeczki). Gdy warzywa zmiękną zalewamy je wywarem warzywnym i gotujemy kolejne 10-15 minut. W tym czasie podduszamy na 1 łyżce oliwy, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy pomidorki puszczą sok i zmienią kolor na czerwono-pomarańczowy, dodajemy je do zupy razem z koncentratem pomidorowym, gotujemy 5 minut, doprawiamy świeżo zmielonym
Quinoa Raz!Składniki: kilka pomidorków koktajlowych, 2 garstki rukoli, 1 mozzarella w kulce lub kilka małych kulek, 2 łyżki oliwy z oliwek, bazylia suszona. Przygotowanie: W podłużnej miseczce układamy listki rukoli. Następnie na zmianę układamy plasterki pomidorków koktajlowych i mozzarelli (najlepiej tych małych, bo pasują wielkością do pomidorków). Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy suszoną bazylią
Aga w kuchnicebula 250 gramów makaronu farfalle (kokardki) 2 jajka 200 gramów śmietanki kremówki 30% 1 kulka sera mozzarella (ale mogą być też dwie) 1 łyżka oleju rzepakowego 1 gałązka pomidorków koktajlowych (ok. 10-11 sztuk) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego lubczyku pieprz sól Zagotowujemy wodę z solą i gdy będzie już bąblować wkładamy brokuła podzielonego na różyczki(...)śmietanki z jajkami przekładamy makaron i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem Dodajemy ugotowany brokuł i podduszone warzywa - mieszamy. Dodajemy sól i pieprz Ser mozzarella kroimy w małe kwadraciki, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół Na wymieszane warzywa układamy pomidorki Posypujemy mozzarella Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut - aż ser się delikatnie przypiecze Po upieczeniu całość posypujemy
Szczęśliwa kuchniacebula 250 gramów makaronu farfalle (kokardki) 2 jajka 200 gramów śmietanki kremówki 30% 1 kulka sera mozzarella (ale mogą być też dwie) 1 łyżka oleju rzepakowego 1 gałązka pomidorków koktajlowych (ok. 10-11 sztuk) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego lubczyku pieprz sól Zagotowujemy wodę z solą i gdy będzie już bąblować wkładamy brokuła podzielonego na różyczki(...)śmietanki z jajkami przekładamy makaron i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem Dodajemy ugotowany brokuł i podduszone warzywa - mieszamy. Dodajemy sól i pieprz Ser mozzarella kroimy w małe kwadraciki, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół Na wymieszane warzywa układamy pomidorki Posypujemy mozzarella Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut - aż ser się delikatnie przypiecze Po upieczeniu całość posypujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDziś propozycja na coś szybkiego, ale pysznego. Pomidorki koktajlowe z kuleczkami mozzarelli. Ja mam to szczęście, że mam swoje pomidorki bo mąż odnalazł w sobie ogrodnika :) Zasadził pod folią, a jeden krzaczek zostawił w domu i powiem Wam że nawet w domu mam pomidorki. Co jakiś czas można sobie skubnąć :) Smakują wybornie. Składniki: pomidorki koktajlowe 1 paczka mozzarelli mini sól
Agusiowe smakołykiNasze pierwsze w tym roku szparagi i pierwsze w życiu "kaszotto" :) Czyli po prostu: Kasza z zielonymi szparagami i pomidorkami koktajlowymi SKŁADNIKI: 300 g kaszy jęczmiennej pęczek szparagów kilka pomidorków koktajlowych świeża bazylia i pietruszka słonecznik lub orzechy 100 ml białe wino 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka, papryka chili, tymianek, czosnek, oliwa feta parmezan Do głębokiej patelni wsypać(...)oliwy, chwilę podsmażyć. Dolać wody tak by około 1 cm przykrywała kaszę, posolić. Gotować około 10 minut do odparowania wody następnie dodać białego wina. następnie dodać pokrojone szparagi, połówki pomidorków. Dusić pod przykryciem kolejne 5 minut. Doprawić przyprawami ale pamiętać, że na koniec dodajemy fetę. Na małej patelni podprażyć słonecznik. Gdy już kasza jest odpowiednio ugotowana dodać 2 łyżki
MarciochaKucharzyNiezwykle prosty sposób na przyrządzenie pomidorków koktajlowych- na sposób prowansalski – z miodem, oliwą z oliwek i tymiankiem. Tak upieczone pomidorki mogą stanowić świetny dodatek do grillowanych ryb lub mięsa. Zachęcam Was gorąco do ich spróbowania! Przygotowanie 10 min Pieczenie 20 min Dla 4 osób : 500 g pomidorków koktajlowych 3 ząbki czosnku 6 gałązek świeżego tymianku 3 łyżki płynnego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaklik ) a zmiany, jakie wprowadziłam, są raczej "kosmetyczne". Zapraszam zatem do lektury:) 2 porcje Składniki: 2, 5 szklanki pełnoziarnistego makaronu 1/2 opakowania sera feta ząbek czosnku 250 g pomidorków koktajlowych (oczywiście można dać więcej) sól, pieprz zioła Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku i smażymy póki
My simple kitchendowolność w wyborze dodatków, mogą to być dowolne sery, pesto, oliwki, pomidory koktajlowe lub szynka parmeńska oraz wiele innych. Moja jest posmarowana zielonym pesto bazyliowym, wyłożona serem mozzarella i pomidorkami koktajlowymi, całość posypana startym parmezanem... pyszności :) Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 350 ml wody 6 łyżek oliwy z oliwek 25 g drożdży 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru(...)szczypta 3 łyżki letniej wody Dodatkowo : mozzarella, pomidorki koktajlowe, szynka parmeńska, zielone pesto, parmezan, oliwki lun inne ulubione dodatki Drożdże rozkruszamy do miseczki, zasypujemy szczypta cukru i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce aż drożdże zaczną pracować (pojawią się bąbelki). Mąkę przesypujemy do miseczki, sól wsypujemy z brzegu miski. Na środek wlewamy rozczyn z drożdży, oliwę
Chocolate Muffin BlogŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem rukoli, mozzarelli i pomidorków koktajlowych . Tak przygotowane śniadanie z całą pewnością odmieni codzienną monotonię, a że jest bardzo pożywne da nam uczucie sytości i energię na dalszą część dnia. Omlet z rukolą, mozzarellą(...)albo widelca. Na na patelni roztapiamy masło i wylewamy masę jajeczną. Smażymy omlet na rumiany kolor z obu stron. Następnie układamy na omlecie mozzarellę, rukolę i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Omlet składamy na połowę. Smacznego! Post Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wytrawne ciasteczka z serem cheddar i oliwkami. Dla koloru i smaku nie zabrakło koktajlowych pomidorków. Smakują nam na ciepło lub zimno. Podaję je z dipami, najczęściej czosnkowym na jogurcie, pomidorowo-ziołowym lub ostrym pomidorowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka czarnych oliwek tarty cheddar kilkanaście pomidorków koktajlowych suszone przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz
Zasmakuj Kuchni