Shrek 211gram każde Śmietana: 500 ml śmietany kremowej 36% 2 pełne łyżki cukru pudru Galaretka: 2 opakowania galaretki zielonej 3 szklanki wrzącej wody Dodatkowo: 2 opakowania ciastek z galaretką w polewie czekoladowej, np: Delicje Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając po 2 łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam i dodaję stopniowo zmniejszając obroty miksera na drugi stopień. Formę
Ciasteczkowy Potwór
Sernik potrójnie kokosowy 190dopóki ser nie będzie porządnie ścięty od góry (nie pieczemy do suchego patyczka). Upieczony sernik schłodzić przez trzy godziny w lodówce, a najlepiej przez całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady; 60 g masła; Wykonanie: Składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać i polać schłodzony sernik. W moim serniku są jeszcze maliny. Dorzuciłam, bo akurat
In my kitchen
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 270długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można pokryć dowolną polewą czekoladową
In my kitchen
Ciasto serowo-makowe 263łyżką raz serowe, raz makowe, tak żeby wyszły nam tzw. łatki. Wierzch delikatnie wyrównać. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową
In my kitchen
Łącki przekładaniec 836całą noc. Miękkie śliwki po odmoczeniu pokroić w paski. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy-cienka warstwa kremu-ciasto orzechowe-cienka warstwa kremu-śliwki-pozostała część kremu. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową lub tężejącą galaretką
In my kitchen
Ciasto anielskie 236warstwa masy orzechowej-jedna część masy kokosowej-biszkopt posmarowany z obu stron cienką warstwą masy orzechowej-druga część masy kokosowej-biszkopt posmarowany od spodu cienką warstwą masy orzechowej-polewa czekoladowa. Ciasto udekorować na koniec kokosem
In my kitchen
Karpatka 287Ugotowany budyń (Karpatkę) wystudzić. Masło utrzeć na krem, dodawać powoli wystudzony budyń, dobrze przy tym ucierając. Gotowym kremem przełożyć upieczone i wystudzone placki. Ciasto można posypać cukrem pudrem, albo polewą czekoladową porobić tzw. esy-floresy
In my kitchen
Makowiec japoński 237Przygotowane ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem pergaminowym formy do pieczenia ( 20cm x 30 cm). Piec w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową
In my kitchen
Miętowe orzeźwienie 146należy naponczować przygotowanym, wystudzonym ponczem. Na pierwszy blat ciasta nałożyć większe pół masy miętowej i przykryć drugą częścią ciasta. Następnie wyłożyć pozostałą masę i wyrównać powierzchnię. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową
In my kitchen
3 BIT 279przy tym ucierając. Dodatkowo: 400 g herbatników szkolnych; Przełożenie ciasta: biszkopt-masa-herbatniki (ułożone jeden obok drugiego)-masa-herbatniki-masa-herbatniki-masa-biszkopt. Wierzch ciasta posmarować masą i polać polewą czekoladową. Ciasto udekorować według własnego uznania
In my kitchen
Keks 177aluminiową. Po upieczeniu keks lekko przestudzić, następnie okroić brzegi ciasta delikatnie nożem i wyjąć ciasto z formy. Wystudzić. Moje uwagi: 1. Schłodzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. 2. Bakalie można obtoczyć lekko w mące pszennej, wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że nie opadną na spód ciasta. Za wspólne pieczenie dziękuję autorkom poniższych blogów: 1. abc mojej kuchni
In my kitchen
Snikers 438ucierając. Pod koniec ucierania do masy można dodać troszkę spirytusu do smaku. Ciasto przekładamy kremem: ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche. Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową wg własnego przepisu
In my kitchen
Tort 155działa jak trzeba, a zdjęcie zrobione o szóstej rano przy świetle żarówki bez lampy błyskowej tak właśnie wychodzi:( I do tego w pośpiechu robione:( W rzeczywistości tort był oblany polewą czekoladową, obsypany dookoła czarno-złotymi perełkami, a wierzch zdobiła złota róża. Bardzo żałuję, że nie widać rzeczywistego efektu
In my kitchen
Zebra... 211upieczone. Jeżeli patyczek po wyjęciu z ciasta jest suchy, nie oblepiony ciastem, to zebra jest upieczona. Po upieczeniu ciasto ostudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub pokryć polewą czekoladową
In my kitchen
Ciasto makowo-serowo-orzechowo-jabłkowe 322posmarować kremem (kilka łyżek zostawić na wierzch ciasta), na krem wyłożyć ciasto makowo-serowo-orzechowe, na ciasto wyłożyć jabłka i przykryć biszkoptem. Wierzch biszkopta posmarować kremem orzechowym. Ciasto polać polewą czekoladową
In my kitchen