polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:315/582)

Placek piernikowy – czyli coś słodkiego na Święta i nie nie tylko 160

Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć owoce. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i piec około godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić na kratce, udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową

Niebieski kubek z kawa
Seromak – makowiec z serem 2006

pieczemy jeszcze 35-40 minut. Studzimy przy bardzo lekko uchylonych drzwiczkach. Potem w temperaturze pokojowej do całkowitego ostygnięcia. Gotowy seromak warto podać z polewą. Przykładowa polewa czekoladowa: 4 łyżki masła, 4 łyżki cukru, 3 łyżki przesianego kakao, 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka wody – podgrzewamy do rozpuszczenia składników, często mieszając. Post Seromak – makowiec z serem pochodzi

Poezja smaku
Piernik Bożonarodzeniowy 490

przekładamy piernikiem i polecam się na Boże Narodzenie. Wystarczy upiec mnie w formie od babki, przekroić na blaty i przełożyć czym chcecie, dekoracja do wyboru. Jestem pyszny w polewie czekoladowej przyozdobiony bakaliami lub posypany cukrem pudrem i posypką truskawkową. Możecie mnie przygotować przed samymi świętami, będę pyszny i delikatny. Składniki:   mąka  pszenna 300 g jaja masło cukier

Różowa kuchnia
Pierniczki drożdżowe 309

jeden z pierników - pierniczki po upieczeniu delikatnie zdjąć z blachy, ostudzić - można je od razu dekorować - lukrem (cukier puder dokładnie rozetrzeć z gorącą wodą lub sokiem z cytryny) lub polewą czekoladową, albo pozostawić bez niczego - pierniczki należy przechowywać w szczelnym pojemniku lub puszce

Smakołyki Bereniki
Biedronka 558

czekoladową polewą. Idealne ciasto na stół świąteczny :) Składniki: ciasto jasne: 3 szklanki mąki szklanka cukru 250 g margaryny ciasto ciemne: 3 jajka 1/2 szklanki cukru szklanka śmietany 18% 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ciepłej wody krem budyniowy: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 2 żółtka 8 łyżek cukru margaryna polewa

na moim stole...
ciasto kocie języczki 362

składniki na ciasto makowo kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada wykonanie: składniki na kerem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyża cukru wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Kostka wiśniowa 158

gęstnieje. Do miski wlać śmietanę, ubić na sztywno. Do pure wiśniowego dodawać w 3 turach ubitą śmietanę. Włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia, uwaga szybko robi się gęsty. Czekoladowa polewa, zawsze błyszcząca: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę

moj przepis na
Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny 190

dekoracja tortu. Innymi sposobami na dekorację tortu są: obłożenie tortu masą z pianek marshmallow, masą śmietanową, masą na bazie bezy szwajcarskiej, masą maślaną, masą śmietanowo-mascrapone, polewą czekoladową lub ganache z białej lub gorzkiej czekolady. Dziś sprzedam Wam mój przepis na masę cukrową, który dla mnie sprawdza się najlepiej. Pamiętajcie, że przed położeniem masy cukrowej tort musi być dokładnie obłożony

moj przepis na
Panna Cotta z musem truskawkowym 130

Panna Cotta, to deser pochodzący z Włoch. Jest prosty w wykonaniu. U mnie w wersji z musem truskawkowym, ale możliwości jest bardzo wiele. Można wykorzystać inne owoce lub polewę czekoladową. Moja panna cotta wyszła niska z powodu dużych miseczek. Lepsze są mniejsze i wyższe, wtedy deser ładniej się prezentuje. SKŁADNIKI na 4 porcje 400 ml śmietany 30% 100 ml mleka

Passions hobbies life
Warstwowy torcik ala Szarlotka 264

torcik ala szarlotka bardzo ładnie się prezentuje i jest bardzo smaczny! Składa się z 4 warstw: nasączonego, domowego biszkoptu, masy z podsmażonych jabłek z cynamonem, delikatnej warstwy budyniowej oraz czekoladowej polewy. Połączenie każdej z tych starannie przygotowanych warstw sprawia, że torcik jest delikatny, nie za słodki, dostojny i pyszny! Możecie zrobić ten torcik w wersji BEZ PIECZENIA! Wystarczy, że zastąpicie(...)połowy cytryny 2 opakowania galaretki truskawkowej 2 łyżeczki żelatyny WARSTWĘ BUDYNIOWĄ: 2 opakowania budyniu waniliowego pół kostki masła 3 łyżki cukru 600 ml. mleka 2 łyżeczki żelatyny POLEWĘ: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao łyzka wody Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę

Domowe Torty
Piernik z jabłkami 189

końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

talerz przyjemności
Migdałowe kule z amaretto 131

mąki, a z niego płynąca lawa z miodu i jajek! Kiedy już udało się upiec pierniczki, od razu musieli je dekorować. Stół przykryłam folią malarską, powyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach zreflektowałam się, że może pora zobaczyć co wyszło. A tam... buzie całe w czekoladzie, posypki wszędzie tylko

bistro mama
Ciasto zebra. 169

pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 180'C i pieczemy jeszcze 35-40 min. (do suchego patyka).  Gotowe! Można uwieńczyć polewą czekoladową

Tagebuch po polsku
Przysmak kokosowy 190

ognia, odstawiamy do ostygnięcia. Lekko ciepłą masę przekładamy do foremki i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Dzielimy na kawałki i podajemy z lodami, bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Dobrze też sprawdza się jako samodzielny deser, albo nietypowy spód do ciasta

Gotuj z Rumcajsem
Deser chałwowo - orzechowy z dodatkiem lodów Carte d'Or Chocolate Brownie 156

Lodowy deser świąteczny Składniki: opakowanie ciastek korzennych ( u mnie w polewie czekoladowej), 500ml mleka,  2 budynie waniliowe (po 35g każdy),  100g masła, 2 łyżki masy krówkowej, 100g chałwy, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych,  opakowanie lodów Carte d'Or Chocolate Brownie. Wykonanie  400ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budynie. Wlać na gotujące się mleko, mieszać, aż masa

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania