polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:311/582)

Neleśniki z serem (placki z budyniem) 140

przygotować nadzienie z sera. Wszystkie składniki rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  Każdy z placków posmarować twarożkiem, zwinąć i obsmażyć na maśle. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. ze śmietaną, polewą czekoladową, dżemem - czy świeżymi owocami (wg gustu

Di gotuje
Mazurki Wielkanocne mini 140

Składniki: mąka pszenna 300 g margaryna 200 g cukier 100 g żółtko 1 szt śmietana 18% 2 łyżki  Dodatkowo: masa orzechowa z kawałkami orzeszków   Helio kuleczki czekoladowe polewa i dekoracja biała Helio polewa i dekoracja deserowa Helio gwiazdki żółte kolorowy lukier    Ciasto: Do misy wsypujemy mąkę pszenną( przesiana), dodajemy cukier,margarynę i żółtko

Różowa kuchnia
Placek "Łaciaty". 99

wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Magia jedzenia.
SNIKERS LENY 272

zimnej kaszki i całość ręcznie ucieramy.    Krem wykładamy na część upieczonego zimnego placka z orzechami .  Przykrywamy to drugim plackiem i całość polewamy polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.   DOBRA rada: Ciasto najlepiej przygotować na ok . 1-2 dni przed planowanym spożyciem, wtedy jest najsmaczniejsze i zdąży zmięknąć , gdyż w tym samym dniu

Moje Słodkie Piekiełko
Świąteczne Pierniczki 141

domowej pasieki 2 jajka szczypta soli szczypta cynamonu 4 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 4 łyżeczki kopiaste przyprawy do piernika lub do ciastezek korzennych Oblewam część z nich polewą czekoladową. Na zdjęciu własnie te oblane czekoladą;) Miód, cukier i masło (margarynę) podgrzewam w garnuszku, cały czas mieszajać ale UWAGA nie zagotować. Gy masa ta przestygnie dodaję rozkłócone jajka ze szczyptą

Moje Słodkie Piekiełko
Zebra 487

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60-70 minut (przed wyjęciem koniecznie sprawdźcie stan upieczenia za pomocą patyczka!). Wystudzoną zebrę można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową białą lub ciemną (można też zrobić paski z obu czekolad, aby współgrały ze środkiem ciasta :)). Smacznego

MyCookBook.pl
Ciasto W-Z tylko kremu mi zabrakło... 155

nasączamy go resztą ponczu. Lekko dociskamy.  W rondelku podgrzewamy 200g kremówki, dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady (użyłam z orzeszkami) i mieszamy do uzyskania gładkiej czekolady. Ciasto oblewamy przygotowaną polewą czekoladową, wstawiamy do lodówki. Po 20 minutach dekorujemy wierzch ciasta małymi różyczkami, wkładamy ponownie do lodówki na około 4 godziny. Najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowa pychotka 108

natłuszczoną i posypaną skruszonymi biszkoptami lub bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez ok 30 minut do tak zwanego "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy polewamy polewą czekoladowa przygotowaną z czekolady którą topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany.  Smacznego

kgwjanczewo
polewa czekoladowa 83

Polecam bardzo prostą w wykonaniu polewę czekoladową

Ugotujmy Coś
Straciatella morelowa 116

śmietankę z cukrem pudrem, a  następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Piegusek a'la keks 149

Kolejna wersja pieguska. Bardzo lubie keksy więc do pieguska dodałam bakalie i wyszedł mi taki całkiem fajny a'la keksik. Polałam go polewą czekoladową i udekorowałam pozostałymi bakaliami. składniki: 1 szklanka białek 1 szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 szklanka maku, dałam mak mielony Back Mit 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Monia miesza i gotuje
Babka z sercem 430

minut, następnie zwiększyć temperaturę do 160ºC i piec kolejne 25-30 minut - do suchego patyczka. Wyjąć przestudzić przez 10 minut w formie, przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Polać czekoladową polewą i ozdobić posypką. Smacznego

Pełny talerz
Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 116

posiada piekarnika :D Cukru w nich nie znajdziecie, ale za to słodzone są daktylami i syropem klonowym. Bardzo sycące i bardzo zdrowe, do tego wegańskie :) Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 8 daktyli bez pestek 40 g orzechów włoskich 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oleju kokosowego

FitKot
Czekoladowo kokosowe ciasto bez pieczenia w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe :) 411

spodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z  puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód :  szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów 1-2 łyżki kakao 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki

zdrowa vege kuchnia

Proponowane wyszukiwania