lubi. najczęściej przygotowuje się to ciasto na różnego rodzaju imprezy rodzinne, czy święta. Mowa oczywiście o miodowniku :-) Wspaniałe ciasto, składające się z 4 spodów przełożonych kremem, a wszystko polane czekoladową polewą i posypane orzechami. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, nie za słodkie, wręcz idealne. Udaje się zawsze,nie musi długo leżeć by zmięknąć, jest super już na drugi(...)KREM -1 litr mleka -1 łyżka maki ziemniaczanej -2 łyżki maki pszennej -1 budyń śmietankowy -3/4 szklanki cukru -1 łyżka cukru waniliowego -200g masła lub margaryny POLEWA -0,5 tabliczki mlecznej czekolady -1 łyżka kakao -5 łyżek mleka -1 łyżka masła lub margaryny DODATKOWO -troszkę zmielonych bardzo drobno orzechów włoskich, około 5 sztuk Przygotowanie tego ciasta najlepiej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubiszkopt ciemny, nasączamy go i wykładamy na 1/2 cz. kremu. Następnie kładziemy jasny biszkopt, na nim rozsmarowujemy pozostałą część kremu i kładziemy drugi ciemny biszkopt, który nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniapuch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ugotowanego, ostudzonego budyniu. Krem smarujemy na makowym cieście i przykrywamy biszkoptami, a po wierzchu polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka, lub gotową polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęścieWstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec 10-12 min. Składniki polewy połączyć w rondelku i lekko podgrzać, następnie zdjąć z ognia i wymieszać do uzyskania gładkiej polewy (jeśli wyszła zbyt gęsta dodaj odrobinę mleka, jeśli wyszła zbyt rzadka dodaj kakao). Posmaruj ciastka z jednej strony polewą czekoladową. SMACZNEGO! Wartość odżywcza* 1 ciastka: 144 kcal 3,9 g białka
Vroblewska-fitlifelekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego
Zasmakuj Kuchnimacie ochotę możecie spokojnie zastąpić ją inną. Ciasteczka są bardzo chrupiące. Jeśli nie dodacie do nich marmolady możecie je upiec same a gdy lekko przestygną polać, np. w kratkę polewą czekoladową. Aby uzyskać aromat kokosowy to zamiast aromatu śmietankowego możecie dodać trochę wiórków kokosowych. Składniki: 150 g mąki pszennej 25 g maki ziemniaczanej 50 g cukru pudru 1 żółtko
Zasmakuj Kuchni175ºC i pieczemy 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120ºC i pieczemy dalej przez 100 minut. Przygotowujemy polewę ze śmietany. Wszystkie składniki polewy mieszamy. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika (razem z blaszką z wodą) i delikatnie rozprowadzamy na nim polewę ze śmietany. Na śmietanę, łyżeczką wlałam w kilku miejscach trochę syropu pozostałego z jagód i rozprowadziłam widelcem tworząc nieregularne kształty(...)cierpliwość zostanie nagrodzona. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy na serniki znajdujące się na blogu, nie tylko pieczone: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik
mojewypiekiinietylkogęsta, ale elastyczna zabrałam się z lukrowanie mojej strucli. Za pomocą pędzelka rozsmarowałam lukier na całej powierzchni moich strucli. Na wierzchu rozsypałam orzeszki, kandyzowaną skórkę pomarańczową i polałam roztopiona polewą czekoladową. Po zastygnięciu lukru mogłam już pokroić struclę. Nie mogłam się doczekać jaka wyszła. Bo zawsze wzorek wewnętrzny jest inny. Wystarczy dodać trochę więcej masy, albo ciasto rozwałkować
Kuchnia u Krysiżółtka 2 jajka 200 g cukru pudru 80 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo do dekoracji: cukier puder polewa czekoladowa Najważniejsze to: f oremki do wypiekania rurek (ja miałam 30 sztuk o długości
Kuchnia u Krysimiodu i podduszamy kilka minut. W drugim małym garnuszku roztapiamy czekoladę z olejem lub śmietaną. W pojemniczku lub słoiczku układamy warstwowo: nasiona chia+ wiśnie+jogurt+nasiona chia+polewa czekoladowa. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWApapierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione). Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, udekorować karmelem lub polewą czekoladową. Pistacje (i nie tylko) dobrej jakości i w ekonomicznych opakowaniach możecie nabyć tu - klik
Di gotujedelikatnie łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy delikatnie masę makową. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 45-55 minut. Upieczone ciasto możemy ozdobić na wierzchu polewą czekoladową ( rozpuść w kąpieli wodnej gorzką czekoladę) i posyp wiórkami cytrynowymi z czekolady. Moje są ze sklepu Cukieteria Są niebywale pyszne i piękne
Z Kuchni Do Kuchnimasa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła 250 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Sposób wykonania: Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej
Smaki Nataliistopni przez około 15-20 minut, funkcja piekarnika góra-dół. Każdy piekarnik jest inny, należy zobaczyć patyczkiem, czy ciasto się nie klei. Wyjąć i ostudzić na kratce. Można udekorować polewą czekoladową i na to wiórki kokosowe lub posypka kolorowa. Choć i tak bardzo dobre są bez niczego i szybko znikają. Smacznego ;) Sypkie składniki Mokre składniki Sypkie i mokre składniki wymieszane
Wołowina od rekinamasę z herbatników. Pozostałe herbatniki drobno kruszymy i posypujemy białą masę. Mleczną czekoladę również roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do ubitej śmietany (150 ml). Masą czekoladową polewamy wierzch ciasta i posypujemy pozostałymi płatkami z prażonej kukurydzy. Ciasto schładzamy w lodówce. Smacznego! Rada: Najlepiej użyć czekolady wedlowskiej
Pyszności Słodkości